Πέμπτη 10 Μαΐου 2018

Ολοκληρώθηκε ο 1ος Μεταφραστικός μαραθώνιος Moodle σε 5 πόλεις


Το Σάββατο 5 Μαΐου ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο  1ος Μεταφραστικός μαραθώνιος Moodle ο οποίος διεξάχθηκε 5 πόλεις της Ελλάδας. Στόχος των μεταφραστικών μαραθώνιων του Moodle είναι η ολοκλήρωση της ελληνικής μετάφρασης της πλατφόρμας του Moodle που βρίσκεται  στο 60% .

Ο 1ος Μεταφραστικός μαραθώνιος του  Moodle διεξάχθηκε σε 5 πόλεις της Ελλάδας:
1.    Αθήνα: στη Πανεπιστημιούπολη 2 του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής  (πρώην ΤΕΙ Πειραιά) (στο πλαίσιο του OPENFEST 2018 )
2.    Θεσσαλονίκη: Σε συνεργασία με τo Εργαστήριο της Διδακτικής της Φυσικής και Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας του ΑΠΘ (ΕΔΙΦΕΤ)
4.    Λάρισα: Σε συνεργασία με το Πολυχώρο Εκπαίδευσης SmartBox στη Λάρισα
Στο μεταφραστικό μαραθώνιο(editathon), συμμετείχαν μέσω της η πλατφόρμα συνεργατικής μετάφρασης Pootle στο https://pootle.ellak.gr/el/moodle πάνω από 50 εθελοντές μεταφραστές, μεταφράζοντας πάνω από  10.000 λέξεις και προτάσεις του περιβάλλοντος του Moodle.
Η προσπάθεια της ολοκλήρωσης της μετάφρασης του Moodle συνεχίζεται και η συνεργατική πλατφόρμα https://pootle.ellak.gr/el/moodle  είναι ανοιχτή σε όποιον ενδιαφέρεται να συμμετέχει στην μετάφραση εκτός των μεταφραστικών μαραθώνιων.  Οδηγίες χρήσης του  https://pootle.ellak.gr/  μπορείτε να βρείτε εδώ.
Ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών, θα συνεχίσει με την διοργάνωση του 2ου Μεταφραστικoύ μαραθώνιου Moodle και καλεί όσους ενδιαφέρονται να διοργανώσουν editathon στη πόλη τους  ή να συμμετέχουν ως μεταφραστές να συμπληρώσουν αυτή την φόρμα.

Για τον Οργανισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών - ΕΕΛΛΑΚ
Ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών - ΕΕΛΛΑΚ ιδρύθηκε το 2008, σήμερα αποτελείται από 36 Πανεπιστήμια, Ερευνητικά Κέντρα και κοινωφελείς φορείς. Ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών - ΕΕΛΛΑΚ έχει ως κύριο στόχο να συμβάλλει στην ανοιχτότητα και ειδικότερα στην προώθηση και ανάπτυξη των Ανοιχτών Προτύπων, του Ελεύθερου Λογισμικού, του Ανοιχτού Περιεχομένου, των Ανοιχτών Δεδομένων και των Τεχνολογιών Ανοιχτής Αρχιτεκτονικής στο χώρο της εκπαίδευσης, του δημόσιου τομέα και των επιχειρήσεων στην Ελλάδα, ενώ παράλληλα φιλοδοξεί να αποτελέσει κέντρο γνώσης και πλατφόρμα διαλόγου για τις ανοιχτές τεχνολογίες. Ανάμεσα στους φορείς που συμμετέχουν στον Οργανισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών - ΕΕΛΛΑΚ είναι τα πιο πολλά ελληνικά Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Κέντρα, ενώ για την υλοποίηση των δράσεων της ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών - ΕΕΛΛΑΚ βασίζεται στην συνεργασία και ενεργή συμμετοχή των μελών της και της ελληνικής κοινότητας χρηστών και δημιουργών Ελεύθερου Λογισμικού, Ανοιχτού Περιεχομένου και Τεχνολογιών Ανοιχτής Αρχιτεκτονικής. Ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών - ΕΕΛΛΑΚ εκπροσωπεί τα Creative Commons (wiki.creativecommons.org/Greece), είναι ιδρυτικό μέλος του COMMUNIA (www.communia-association.org), είναι ο ελληνικό κόμβος για το Open Data Institute (opendatainstitute.org), και είναι μέλος του Open Budget Initiative (internationalbudget.org/what-we-do/major-ibp-initiatives/open-budget-initiative).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more