Πέμπτη 10 Μαΐου 2018

Φώτα, κάμερα… πάμε! Σήμερα, Πέμπτη 10 Μαΐου, το 3ο Φεστιβάλ Μαθητικών Ταινιών του δήμου Νεάπολης-Συκεών στο πλαίσιο της Γιορτής Παιδείας και Πολιτισμού


Για τρίτη συνεχή χρονιά, μαθητές σχολείων του δήμου Νεάπολης-Συκεών «κατακτούν» και την Έβδομη Τέχνη, πρωταγωνιστώντας σε έναν ακόμα θεσμό που προωθεί τον πολιτισμό και εδραιώνει την παρουσία του και την προσφορά του.
Το 3ο Φεστιβάλ Μαθητικών Ταινιών συνεχίζει την πετυχημένη πορεία του, στο πλαίσιο της Γιορτής Παιδείας και Πολιτισμού του δήμου, μυώντας τους μαθητές της περιοχής στα μυστικά της γοητευτικής τέχνης του κινηματογράφου. Σήμερα, Πέμπτη 10 Μαΐου, στις 11 το πρωί, το Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Νεάπολης θα λάμψει από νεανική δημιουργικότητα, φαντασία και ταλέντο που αναμένεται να αποσπάσουν, όπως και τις προηγούμενες χρονιές, τις καλύτερες εντυπώσεις και το θερμότερο χειροκρότημα.
Στα χνάρια των στενών σχέσεων που έχουν αναπτύξει οι μαθητές των σχολείων του δήμου με το θέατρο, και μέσω της συνεργασίας του δήμου με το Κρατικό Θέατρο Βόρειας Ελλάδας, το Φεστιβάλ Μαθητικών Ταινιών,  που υλοποιείται μετά από πρόταση και πρωτοβουλία της τοπικής συμβούλου Νεάπολης Ιωάννας Ζαφειρίου, προωθεί και δίνει τη δυνατότητα της εξοικείωσης των μαθητών και με την κινηματογράφηση.
Ντοκιμαντέρ, ρεπορτάζ, αφήγηση, μη λεκτική καταγραφή, κινούμενα σχέδια, animation, δραματοποίηση, και άλλες παραγωγές ταινιών μικρού μήκους, ενδεικτικής διάρκειας 5-10 λεπτών, με θέματα που τα ίδια τα παιδιά-μαθητές θεωρούν σημαντικά για τη ζωή τους, αναδεικνύουν και αποδεικνύουν και φέτος τη δημιουργικότητα, τη φαντασία, την πρωτοτυπία και το ταλέντο της νέας γενιάς. Οι ομάδες μαθητών από Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια ή Λύκεια του δήμου, με την υποστήριξη εκπαιδευτικών, έχουν την ευκαιρία να μαγνητοσκοπήσουν το υλικό τους με βιντεοκάμερα ή οποιαδήποτε συσκευή υποστηρίζει λήψη βίντεο και να το επεξεργαστούν με κάποιο λογισμικό δημιουργίας-επεξεργασίας βίντεο της αρεσκείας τους. Στο βίντεο που δημιουργούν μπορούν να ενσωματώνουν αφήγηση ή και μουσική επένδυση.
Οι μαθητικές ταινίες που εντάσσονται στο φετινό πρόγραμμα προβολών είναι δημιουργίες του 1ου Γυμνάσιου Νεάπολης (υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Ιωάννα Ζαφειρίου), του Πειραματικού Γυμνασίου Νεάπολης (υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Μαρία Χατζηγιώση), του 1ου ΓΕΛ Συκεών (υπεύθυνος εκπαιδευτικος: Κωνσταντίνος Θεοχαρίδης) και του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας (υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Μαρία Κωνσταντινίδου, Χρήστος Μπακατσέλος).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more