Πέμπτη 10 Μαΐου 2018

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11 ΜΑΙΟΥ 2018 – ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ – 1.00 το μεσημέριΗ Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) στηρίζει και θα συμμετάσχει στην κινητοποίηση που έχει προκηρύξει η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11 ΜΑΙΟΥ 2018 με στόχο την αντιμετώπιση του οξυμένου προβλήματος των ελαστικών σχέσεων εργασίας.
Καλεί όλους τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να λάβουν μέρος στην Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 11 Μαΐου 2018, στη 1:00 το μεσημέρι, στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών και στην Πορεία Διαμαρτυρίας που θα ακολουθήσει στο Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Βασ. Σοφίας 15-Αθήνα).
Για την διευκόλυνση της συμμετοχής των εργαζομένων στην κινητοποίηση η Α.Δ.Ε.Δ.Υ.  έχει  προκηρύξει Στάση Εργασίας από τις 12:00 το μεσημέρι έως το τέλος του ωραρίου.
Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση διεκδικούμε:
·          Την κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών εργασίας.
·          Την μετατροπή όλων των θέσεων που καλύπτουν «πάγιες και διαρκείς ανάγκες» σε μόνιμες.
·          Την κάλυψη όλων των κενών θέσεων με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
·          Την μετατροπή όλων των συμβάσεων Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου σε Δημοσίου Δικαίου.
·          Την άμεση άρση της απαγόρευσης προσλήψεων μόνιμου προσωπικού.
Με την πολιτική των μνημονίων που εφάρμοσαν όλες οι τελευταίες κυβερνήσεις, κατ' εντολή των δανειστών, οι απολύσεις, η αναγκαστική... έξοδος των εργαζομένων με την αλλαγή είτε των συνταξιοδοτικών είτε των ασφαλιστικών δικαιωμάτων και ταυτόχρονα η απαγόρευση στις προσλήψεις μονίμων υπαλλήλων, προκάλεσαν τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και την ίδια στιγμή τροφοδότησαν το πρόβλημα των ελαστικών σχέσεων εργασίας το οποίο εντείνεται.
Αν δεν υπάρξει αντίδραση και αντιμετώπιση εδώ και τώρα, τότε το πρόβλημα των ελαστικών σχέσεων εργασίας θα γιγαντωθεί και θα εξελιχθεί σε μάστιγα για την κοινωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more