Τετάρτη 2 Μαΐου 2018

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΛΜΩΠΙΑΣ 25-04-2018


ΓΡΑΦΕΙ   Η  ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ  ΣΙΣΚΟΥ  ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ

Μια φορά το μήνα πραγματοποιείται το δημοτικό συμβούλιο κι όμως αρκετοί είναι εκείνοι που θα έπρεπε να είναι εκεί αλλά απουσιάζουν. Μάλιστα έφτασε στο σημείο ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Συμεών Σωτηριάδης να  προειδοποιήσει πως, εάν δε συνοδεύονται οι απουσίες από δικαιολογητικά ιατρών, θα εφαρμόσει το νόμο. Στην περίπτωση αυτή ο νόμος λέει ː όταν υπάρχουν τρεις αδικαιολόγητες απουσίες από τρεις συνεχείς συνεδριάσεις συμβούλου, ο πρόεδρος οφείλει να ενημερώσει το Γενικό Γραμματέα της περιφέρειας, o οποίος μπορεί να τον θέσει σε αργία  με απόφασή του και, σε περίπτωση υποτροπής, να τον κηρύξει έκπτωτο. Αυτά λέει ο νόμος.
Μετά από διαπίστωση απαρτίας πραγματοποιήθηκε ακόμα μία  συνεδρίαση του  Δημοτικού Συμβουλίου Αλμωπίας.
ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ː Αναφέρθηκε, αρχικά, στην πρόσφατη έκτακτη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ στην Αθήνα και στην ΕΝ.Π.Ε  ( Ένωση  Περιφερειών Ελλάδος ) με κεντρικό θέμα τον εκλογικό νόμο. Ο εκλογικός νόμος είναι υπό σχεδιασμό  και στην περίπτωση της απλής αναλογικής αντιδρούν οι δήμοι. Ο κ. Μπίνος συνέχισε την  εισήγησή του με τη σπουδαία διοργάνωση του πρωταθλήματος της άρσης βαρών 20-21 και 22 Απριλίου, για την οποία έχουμε γράψει, καθώς και τη πετυχημένη, για πρώτη φορά, μαθητική διημερίδα 24 και 25 Απριλίου, με θέμα ΄΄ Εκπαίδευση και Λαογραφία΄΄ και την  ημερίδα Τοπικής Ιστορίας  στο Ξενιτίδειο.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ  ΠΑΣΟΗΣ ː Παρατήρησε πως ο δήμαρχος δεν αναφέρθηκε στην παραίτηση της κ. Σοφίας Αλεξίου, της προέδρου της Τ.Κ Λυκοστόμου, την οποία χαρακτήρισε ως αποτέλεσμα της ανύπαρκτης συνεργασίας της δημοτικής αρχής με τις Τοπικές Κοινότητες, ζήτησε, μάλιστα, να διαβαστεί και η επιστολή παραίτησης. Επίσης, ρώτησε τον κ. Μπίνο, τι απολογισμό θα έκανε μετά από τρία χρόνια και οκτώ μήνες στην εξουσία, και υπενθύμισε πως τέτοια εποχή η δική του δημοτική αρχή έπρεπε να παραδώσει.  Παρατήρησε πως οι δρόμοι είναι σε κακή κατάσταση, με σκάμματα και καθιζήσεις. Σχετικά με την άρδευση, η άποψή του είναι πως,  ο δήμος λειτουργεί χωρίς προγραμματισμό.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ  ΑΣΒΕΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ː Ζήτησε από τη δημοτική αρχή καινούριο γενικό πολεοδομικό σχεδιασμό για να δημιουργηθούν νέες ζώνες ανάπτυξης. Εξέφρασε την ικανοποίησή του που το πανελλήνιο πρωτάθλημα  άρσης βαρών, που έγινε στην Αριδαία, είχε μεγάλη επιτυχία, αλλά και τη δυσαρέσκειά του που στην εκδήλωση αυτή  δεν βραβεύτηκαν παλαίμαχοι αναγνωρισμένοι αθλητές με καταγωγή από την περιοχή. Συνεχάρη την κ. Αλεξίου που είχε το σθένος να παραιτηθεί και εκτίμησε πως το όλο ζήτημα ήταν αποτέλεσμα ανεπαρκούς συνεργασίας της δημοτικής αρχής με τους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων, πρότεινε, μάλιστα, στη  δημοτική αρχή  να συνεργάζεται με τους προέδρους των Τοπικών κοινοτήτων, για να πάρει την απάντηση από τον κ. Μπίνο πως η συνεργασία του είναι άριστη με όλους τους προέδρους.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ː Δήλωσε πως οι παραιτήσεις υποβάλλονται και ο δήμαρχος αποφασίζει. Η δε κ. Αλεξίου παραιτήθηκε από πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου και από μέλος και έτσι διορίζεται ο επόμενος. Απευθυνόμενος προς τον κ. Ασβεστόπουλο υποσχέθηκε πως θα πραγματοποιηθεί μια γιορτή του αθλητή και θα βραβευτούν όλοι οι παλαίμαχοι.
ΑΝΔΡΕΑΣ  ΚΟΓΙΟΣ ː Ζήτησε η προσωπική εργασία να αμείβεται και, στην περίπτωση της άρδευσης, να αφαιρείται ένα ποσό από τα ανταποδοτικά τέλη, για να συντηρούνται με τον τρόπο αυτό όλα τα αρδευτικά αυλάκια.  Παρατήρησε πως  στο πανελλήνιο πρωτάθλημα άρσης βαρών οι κερκίδες ήταν άδειες και το θεώρησε απαράδεκτο που η δημοτική αρχή δεν φρόντισε να γεμίσουν οι κερκίδες. Όσον αφορά την παραίτηση της κ. Αλεξίου  τη χαρακτήρισε ότι προέκυψε από την έλλειψη επικοινωνίας με τη δημοτική αρχή, πρότεινε, μάλιστα, ο δήμος να είναι ανοικτός σε προτάσεις και ας είναι ακόμα και από την πλευρά της αντιπολίτευσης. Ζήτησε ικανούς  νεροφύλακες  χωρίς εκλογικά παιχνίδια.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΑΤΣΗΣ ː Ενημέρωσε,  ο  κ. Μπάτσης, ότι πραγματοποιήθηκαν τα ΄΄Προμάχεια 2018΄΄  με επιτυχία και ο δήμαρχος ήταν απών. Για να πάρει την απάντηση από τον κ. Μπίνο πως δεν προσκαλέστηκε. Ρώτησε, επίσης, πότε θα βαφεί το σχολείο των Προμάχων και η απάντηση του δημάρχου ήτανː πως ο διευθυντής του σχολείου ζήτησε να βαφεί  στις διακοπές,  όταν τα παιδιά δε θα είναι μέσα. Ακόμα, οι λακκούβες, οι αποκαταστάσεις μετά την εγκατάσταση του αποχετευτικού δικτύου, κάποιος δρόμος στους προμάχους και οι βλάβες στην άρδευση, ήταν τα ζητήματα που έθεσε.
ΚΑΛΔΕΡΕΜΤΖΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ː Ζήτησε ː διοικητικές αποβολές για όσους απουσιάζουν από τα δημοτικά συμβούλια, τη συντήρηση του ιατρείου της Σωσάνδρας, τη μέριμνα για κάποιο ετοιμόρροπο στη Φούστανη.  Ρώτησε για ανταποδοτικά από λατομεία σε Τοπικές Κοινότητες, όπως η Ξιφιανή.  Χαρακτήρισε πολύ σοβαρό ζήτημα τη σκόνη από το αποχετευτικό και ζήτησε τον καθαρισμό όλης της Αριδαίας.
ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ ΚΩΝΤΑΝΤΤΙΝΟΣ ː Χαρακτήρισε  την κατάσταση στο δασάκι  άθλια . Τον απασχολεί η αγροτική οδοποιία, οι παροπλισμένες γεωτρήσεις, οι μέχρι στιγμής ανύπαρκτες αγορές για τα αγροτικά προϊόντα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΟΥΡΓΑΝΤΖΟΓΛΟΥ ː Παρατήρησε πως οι αντιδήμαρχοι παίρνουν περισσότερα λεφτά από τον πιλότο που σκοτώθηκε. Ζήτησε να προσλάβει ο δήμος οδηγούς για τα  μηχανήματα που έχει και  βοήθεια για την αποκατάσταση της στέγης του σχολείου της Θηριόπετρας.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΙΔΗΣ ː Αναφέρθηκε σε αθλητικές εκδηλώσεις και στο πρωτάθλημα στίβου. Εξήρε  στην  αξία του εθελοντισμού
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΤΑΡΑΣΙΔΗΣ ː Ζήτησε ː να συντηρηθούν οι πομώνες, τα κεντρικά αυλάκια, τα αυλάκια, το διορισμό των νεροφυλάκων, και να δείξει μέριμνα ο δήμος σχετικά με τα μεροκάματα των προέδρων.
ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΣΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΕΘΗΚΑΝ

Ο κ. Μπίνος διάβασε το κείμενο της παραίτησης της κ. Αλεξίου, απλά γράφει ότι παραιτείται.  Απάντησε, επίσης, πως οι σχέσεις του είναι καλές με όλους τους προέδρους. Για λακκούβες και δρόμους, τόσο στους Προμάχους, όσο και αλλού, δήλωσε πως υπάρχει μέριμνα από τη μεριά του δήμου και το επόμενο χρονικό διάστημα θα αποκατασταθούν. Επίσης υποσχέθηκε, ο κ. Μπίνος, πως θα φωτιστεί και η πλατεία Λυκοστόμου,  για πρώτη φορά.  Η αγροτική οδοποιία έχει να δείξει αρκετά, αφού αποκαταστάθηκαν αρκετοί δρόμοι. Ωστόσο, επεσήμανε πως,  υπάρχει πρόβλημα με την εισπραξιμότητα από τα ανταποδοτικά, που είναι στο 20%, είναι και η ΔΕΗ που πρέπει να πληρωθεί και χωρίς χρήματα δε γίνεται τίποτα.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more