Δευτέρα 7 Μαΐου 2018

Γιάννης Σηφάκης : Την Δευτέρα συνάντηση του βουλευτή με ΓΓ Υπουργείου και πρόεδρο ΟΠΕΚΕΠΕ για την τελική έγκριση της πληρωμής της επισιτιστικής της ΟΠ Φλαμουριάς – Το Υπουργείο εξέδωσε διευκρινιστική εγκύκλιο για την επίλυση του θέματος


Επιλύονται τα γραφειοκρατικά προβλήματα που προέκυψαν μετά από επίμονη προσπάθεια του βουλευτή, της ΟΠ, της Διεπαγγελματικής Πυρηνοκάρπων και του ΣΕΑΣ
Εξασφαλίστηκε διευκρινιστική εγκύκλιος από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης που εστάλη προς τον ΟΠΕΚΕΠΕ για να επιλυθεί γραφειοκρατικό πρόβλημα προκειμένου να πληρωθούν 200 περίπου αγρότες της Πέλλας που εντάχθηκαν το πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας στα ροδάκινα μέσω της ΟΠ Φλαμουριάς.
Πολλοί εξ αυτών είχαν πάρει ποσότητες ως μεμονωμένοι και επέλεξαν για λόγους λειτουργικούς να περάσουν τις ποσότητες τους μέσω της ΟΠ Φλαμουριάς. Αυτό δημιούργησε κάποια προβλήματα στην αποπληρωμή τους.
Ο Γιάννης Σηφάκης σε συνεχείς συναντήσεις στο Υπουργείο και στον ΟΠΕΚΕΠΕ επιμένει ( μαζί με την ΟΠ Φλαμουριάς και τους μεμονωμένους αγρότες που έκαναν  επισιτιστική μέσω της ΟΠ Φλαμουριάς) ότι πρέπει να ξεπεραστούν τα γραφειοκρατικά εμπόδια άμεσα και να πληρωθούν οι αγρότες που αξιοποίησαν το πρόγραμμα. Ακόμη επέμεινε στην έκδοση διευκρινιστικής εγκυκλίου του Υπουργείου προς τον ΟΠΕΚΕΠΕ, κάτι που έγινε.
Μετά την έκδοση από το Υπουργείο προς τον ΟΠΕΚΕΠΕ της διευκρινιστικής εγκυκλίου θα εγκριθεί στις αρχές της επόμενης βδομάδας η πληρωμή της  ΟΠ Φλαμουριάς, η οποία θα πληρώσει με την σειρά της τους αγρότες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more