Τετάρτη 9 Μαΐου 2018

Ενημερωτική συνάντηση του Προέδρου της Βουλης με δημοσιογράφους


Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Νικόλαος Βούτσης προσκαλεί την Παρασκευή 11 Μαΐου και ώρα 12:00 στο Εντευκτήριο της Βουλής δημοσιογράφους –στελέχη ΜΜΕ, κοινοβουλευτικούς και πολιτιστικούς συντάκτες– σε μια συνάντηση ενημέρωσης για την πολιτιστική δραστηριότητα της Βουλής και ευρύτερα για την εξωστρεφή δράση της.
Βγαίνοντας από το καθιερωμένο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου, ο Πρόεδρος της Βουλής θα μιλήσει για θέματα πολιτισμού, ιστορικής μνήμης, παιδείας, κοινωνικής αλληλεγγύης, αναλύοντας τους τρόπους με τους οποίους η Βουλή, συγκροτημένα και συστηματικά, αναπτύσσει τις ποικίλες δράσεις της στους τομείς αυτούς, με τη συνδρομή στρατηγικών υπηρεσιών της, όπως είναι η Βιβλιοθήκη, ο Τηλεοπτικός Σταθμός, το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, καθώς και η Γενική Διεύθυνση Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων.
Οι δημοσιογράφοι θα έχουν επίσης την ευκαιρία να συναντήσουν τους υπευθύνους των τομέων και να συζητήσουν μαζί τους, άτυπα αλλά ουσιαστικά, για όλες τις δράσεις και τον προγραμματισμό τους για το επόμενο χρονικό διάστημα.


Παρακαλούνται οι δημοσιογράφοι να δηλώσουν την προσέλευσή τους έως την Πέμπτη 10 Μαΐου και ώρα 12:00, στο Γραφείο Τύπου και Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης, e-mail pressoffice@parliament.gr, τηλ. 2103707431, 2103707444.

Εξωστρεφής δραστηριότητα της Βουλής των Ελλήνων

Η Βιβλιοθήκη της Βουλής είναι η δεύτερη μεγαλύτερη βιβλιοθήκη της χώρας. Το πλούσιο αρχειακό υλικό της, οι πολυάριθμες συλλογές της σε έργα κοινοβουλευτικού και γενικού περιεχομένου, η οργάνωση εκθέσεων ιστορικού ενδιαφέροντος και η τήρηση μιας πλούσιας συλλογής πολυτίμων και έργων τέχνης, την καθιστούν βασική πηγή πολιτιστικής εξωστρέφειας για τη Βουλή. Ιστορική και πάγια τακτική της Βιβλιοθήκης είναι η προσβασιμότητα όλων των πολιτών στους χώρους της, τόσο στο κτήριο του Κοινοβουλίου, όσο και στο παράρτημά της στο πρώην Δημόσιο Καπνεργοστάσιο, στην οδό Λένορμαν 218. Είναι, μάλιστα, από τις σπάνιες κοινοβουλευτικές βιβλιοθήκες που είναι ανοικτή και προσφέρει τις υπηρεσίες της στο κοινό, ενώ η χρήση των νέων τεχνολογιών δίνει τη δυνατότητα πρόσβασης όλο το 24ωρο στον Ηλεκτρονικό Κατάλογο και την Ψηφιακή Βιβλιοθήκη.
Ο Τηλεοπτικός Σταθμός της Βουλής συμβάλλει καίρια στην κοινοβουλευτική εξωστρέφεια με μια σειρά επιλογών και εκπομπών. Μεταδίδει κατά προτεραιότητα τις συνεδριάσεις της Ολομέλειας της Βουλής και των Επιτροπών της. Προβάλλει συστηματικά την κοινοβουλευτική διπλωματία, τις εκδηλώσεις της Βιβλιοθήκης και του Ιδρύματος της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, καθώς και όλο το φάσμα των κοινοβουλευτικών δράσεων. Δημιουργεί εκπομπές ενημέρωσης και συζήτησης, και εμπλουτίζει το πρόγραμμά του με συνεργασίες φορέων όπως τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας και η Τοπική Αυτοδιοίκηση, το Εθνικό Θέατρο και η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, τα Διεθνή Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και Ολυμπίας, τα Ιδρύματα Ελευθέριος Βενιζέλος και Μελίνα Μερκούρη, η πρωτοβουλία Home New Home του Story Doc. Επιπρόσθετα, η υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ της Βουλής και του Υπουργείου Παιδείας έχει σκοπό να αναβιώσει τον θεσμό της Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης.
Παράλληλα, το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία συνεχίζοντας το δυναμικό ανάπτυγμα των τελευταίων χρόνων στους τομείς των εκδόσεων, των εκπαιδευτικών προγραμμάτων, των εκθέσεων και των θεματικών εκδηλώσεων, και με έμπνευση τις επιτυχημένες, πολυποίκιλες δράσεις του 2017 και του 2018, στοχεύει σε ένα ακόμη πιο εμπνευσμένο και δημιουργικό μέλλον. Νέες εκδόσεις, οι οποίες είτε είναι προγραμματισμένες είτε μόλις κυκλοφόρησαν, εκπαιδευτικά προγράμματα σε εξέλιξη, πρωτότυπες εκθέσεις που οργανώνονται ή παλαιότερες που μεταφέρονται σε όλη την Ελλάδα, θεματικές εκδηλώσεις αφιερωμένες σε πρόσωπα άξια τιμής ή σε ζητήματα κοινοβουλευτισμού και δημοκρατίας, συμμετοχή σε συλλογικές διοργανώσεις και φεστιβάλ είναι -μεταξύ άλλων- αντιπροσωπευτικά παραδείγματα της γόνιμης δραστηριότητας του Ιδρύματος και την ίδια στιγμή απτά δείγματα της εξωστρεφούς στρατηγικής του.
Τέλος, η Γενική Διεύθυνση Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων έχει την ευθύνη για όλες τις δράσεις κοινοβουλευτικής διπλωματίας υποστηρίζοντας τις συναντήσεις σε επίπεδο Προέδρου και Προεδρείου Βουλής, Κοινοβουλευτικών Επιτροπών και Κοινοβουλευτικών Ομάδων Φιλίας, όπως και τις επαφές του Προέδρου με ομολόγους του, στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Προωθεί επίσης, σε συνεργασία με άλλες υπηρεσίες της Βουλής ή και αυτοτελώς, την οργάνωση συνεδρίων, εκδηλώσεων ιστορικού, πολιτιστικού και κοινωνικού χαρακτήρα, καθώς και ξεναγήσεων διπλωματικών αντιπροσωπειών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more