Τρίτη 8 Μαΐου 2018

Στο ίδιο έργο θεατές!!


Στο ίδιο έργο θεατές οι κάτοικοι της βόριο ανατολικής Χαλκιδικής με παρατεταμένη αβεβαιότητα. Περιμέναμε την έκβαση της διαιτησίας για την μεταλλουργεία η οποία και τελεσιδίκησε στις 5/4/2018 υπέρ της εταιρίας.
Λογικά θα έπρεπε να είχαν εκδοθεί όλες οι επί μέρους άδειες για τη επένδυση των Σκουριών.
Όμως αντί γι αυτό υπάρχει μια αναίτια καθυστέρηση που όμως εγκυμονεί κινδύνους για την διακοπή λειτουργίας, ή και την αποχώρηση της εταιρείας, πράγμα που όπως επανειλημμένα έχω τονίσει θα είναι ζημιογόνο για την οικονομία της χώρας αλλά και ολέθριο για το περιβάλλον της περιοχής.
Τα όξινα νερά (PH1) των παλαιών εκμεταλλεύσεων που τώρα επεξεργάζονται και χρησιμοποιούνται σαν βιομηχανικά νερά θα τρέχουν ελεύθερα στην θάλασσα με ότι αυτό συνεπάγεται. Το κόστος εξουδετέρωσης ανέρχεται σε αρκετά εκατομμύρια ευρώ ετησίως. Ποιος θα αναλάβει αυτό το κόστος; Πρέπει να επικρατήσει η σύνεση για να αποφευχθούν τα φαινόμενα αυτά, πέρα από οποιεσδήποτε σκοπιμότητες.
Πρέπει να επιζητούμε για την περιοχή το μέγιστο δυνατό όφελος από την εκμετάλλευση αυτή  με πλήρη προστασία και αποκατάσταση για το περιβάλλον.
Όπως έχω τονίσει επανειλημμένα σύμφωνα με την μακρά εμπειρία μου στα μεταλλεία Χαλκιδικής η εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου είναι ακρογωνιαίος λίθος της πρωτογενούς ανάπτυξης και της επανεκκίνησης της οικονομίας της χώρας μας.
Η ενασχόληση μου με τα κοινά, ως ενεργό μέλος της Νέας Δημοκρατίας έχει σκοπό αυτή την παρακαταθήκη για την περιοχή. Με την επιστημονική κατάρτιση και την εμπειρία από τα λάθη που έγιναν, αλλά και τις προοπτικές που υπάρχουν για την ανάπτυξη της περιοχής, πιστεύω ότι κάθε επί πλέον καθυστέρηση μπορεί φέρει μόνο ζημιά και πρέπει όλοι μας να συνεργαστούμε στενά για την ‘άμεση προώθηση και διασφάλιση της υλοποίησης της επένδυσης.
Ο κ. Τσανανάς είναι μεταλλειολόγος μηχανικός.

Κατάγεται από την Στρατονίκη Χαλκιδικής και έχει εργασθεί στης επένδυση επί 9έτη (1985-1993)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more