Τετάρτη 2 Μαΐου 2018

Ακόμα μία ανάσα πνοής στο δήμο Νεάπολης-Συκεών


¨ Με τεράστια ανταπόκριση πραγματοποιήθηκε η εξόρμηση καθαριότητας και δενδροφύτευσης στη Δ.Ε. Νεάπολης
¨ Σε όαση πρασίνου μετατρέπεται σταδιακά η περιοχή Στρεμπενιώτη
  
Με σύμμαχο τον ηλιόλουστο καιρό, περισσότεροι από 200 μικροί και μεγάλοι συμπολίτες μας πλημμύρισαν το πρωί της Κυριακής την περιοχή Στρεμπενιώτη στη Δ.Ε. Νεάπολης, όπου με πολύ κέφι και όρεξη επιδόθηκαν σε εργασίες καθαρισμού και δενδροφυτεύσεων, με στόχο να μετατρέψουν σταδιακά την περιοχή σε μία ξεχωριστή όαση πρασίνου.
Κάτοικοι, μαθητές, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι αλλά και μέλη συλλόγων της περιοχής ανταποκρίθηκαν με μεγάλη χαρά στο κάλεσμα του δήμου Νεάπολης-Συκεών για καθαριότητα και δενδροφύτευση σε αυτό το μοναδικό κομμάτι του δήμου που αποτελεί καθημερινά πόλο έλξης για εκατοντάδες πολίτες, αθλητές και συλλόγους ολόκληρης της πόλης.
Με σταθερό στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής αλλά και της αισθητικής της περιοχής, συνολικά 200 διακοσμητικά και οπωροκηπευτικά δενδρύλλια και θάμνοι φυτεύτηκαν υπό τις οδηγίες ανθρώπων της υπηρεσίας Πρασίνου του δήμου προκειμένου να εμπλουτίσουν το υφιστάμενο πράσινο, ενώ εντυπωσιακά ήταν τα αποτελέσματα και από την εξόρμηση καθαριότητας, που οργανώθηκε με τη βοήθεια της αντιδημαρχίας Καθαριότητας.
Τόσο μπροστά από το 1ο Σύστημα Προσκόπων, όπως επίσης και μπροστά από το 8ο Δημοτικό Σχολείο Νεάπολης, καθώς και στη διανοιγμένη πλέον οδό Ελ. Βενιζέλου, από το ύψος της οδού Αμασείας έως και την οδό Μητροπόλεως, μικροί και μεγάλοι με περισσή ενέργεια, φωτεινά χαμόγελα και τις τσάπες ανά χείρας, έδωσαν μέχρι το μεσημέρι τον καλύτερο τους εαυτό, συνεισφέροντας  δραστικά στην αναμόρφωση της εικόνας του ανεκτίμητου αυτού πνεύμονα πρασίνου και ζωτικό χώρο πολιτισμού, αθλητισμού και παιδείας του δήμου.

«Είναι το σπίτι μας…»
«Το περιβάλλον είναι το σπίτι μας, είναι η ζωή μας, είναι το μέλλον, και οφείλουμε όχι μόνο να το προστατεύουμε με πράξεις και έργα, αλλά και να το ενισχύουμε αδιάκοπα. Οι προσπάθειές μας, μικρότερες και μεγαλύτερες είναι συνεχείς και ευχαριστούμε και συγχαίρουμε όλους για τη συμμετοχή και τη βοήθειά τους», τόνισε ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, ο οποίος βρέθηκε στον χώρο και συνομίλησε με τους συμμετέχοντες.
«Και σε αυτήν την εξόρμηση ήμασταν όλοι εδώ, σχολεία, σύλλογοι, αιρετοί, απλοί πολίτες, επιδεικνύοντας και αποδεικνύοντας έμπρακτα την κοινωνική μας ευαισθησία και την αγάπη μας για το περιβάλλον και τον τόπο μας», σημείωσε ο αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών, και τοπικός αντιδημάρχος της Δ.Ε. Νεάπολης, Δημήτρης Ζιγκερίδης, που ανέλαβε την συγκεκριμένη πρωτοβουλία, ευχαριστώντας  παράλληλα «όλους όσοι βρέθηκαν μαζί μας, τους χορηγούς μας και ιδιαίτερα το 1ο και 6ο Σύστημα Προσκόπων Νεάπολης, καθώς και την ΕΔΟΜΑΚ για την υλικοτεχνική στήριξη και παρουσία».

Στην εκδήλωση συνεισέφεραν με τις χορηγίες τους η Φάρμα Κουκάκη, το ζαχαροπλαστείο ΜΑΣΚΩΤΙΤΣΑ, η VODAFONE Νεάπολης καθώς και η BIO FRUIT.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more