Πέμπτη 10 Μαΐου 2018

Συνάντηση της ΓΓΙΦ, Φωτεινής Κούβελα, με τον βουλευτή Νίκο Μανιό και γυναίκες εκπροσώπους του Παρατηρητηρίου Μαιευτικής Βίας


Ο τομέας της Υγείας κατέχει πρωταρχική θέση στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Ισότητα των Φύλων της περιόδου 2016-2020 της ΓΓΙΦ. Για το σκοπό αυτό, η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, κ. Φωτεινή Κούβελα, πραγματοποίησε συνάντηση με τον βουλευτή κ. Νίκο Μανιό και εκπροσώπους του Παρατηρητηρίου Μαιευτικής Βίας, κ. Κωνσταντίνα Νούσια και κ. Άννα Μιχαλάκη,  στα γραφεία της ΓΓΙΦ, στις 9-5-2018.

Κατά τη συνάντηση έγινε ενημέρωση-καταγγελία σχετικά με τον μεγάλο όγκο καισαρικών τομών που διενεργούνται στη χώρα μας, σε σύγκριση με τους φυσιολογικούς τοκετούς. Πράγματι, η παράθεση στατιστικών στοιχείων τεκμηριώνει ότι το ποσοστό των παιδιών που έρχονται στον κόσμο με καισαρική τομή, στην Ελλάδα, υπερβαίνει κατά πολύ το μέσο όρο των άλλων  ευρωπαϊκών κρατών και ακόμη περισσότερο,  το ποσοστό που θεωρείται θεμιτό από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Στη συνέχεια έγινε αναφορά στα προβλήματα που μπορεί να προκαλέσει ένας προγραμματισμένα πρόωρος τοκετός και επεκτάθηκαν σε καταγγελίες που έχουν γίνει από γυναίκες, στο Παρατηρητήριο Μαιευτικής Βίας.


Η Γενική Γραμματέας, ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στα θέματα που απασχολούν τη μητρότητα, άκουσε με προσοχή τις καταγγελίες, δεσμεύτηκε  για  περαιτέρω διερεύνηση του θέματος με όλους τους εμπλεκόμενου φορείς και την ιατρική κοινότητα και συμφώνησε σε περαιτέρω συνεργασία προκειμένου να αναδειχθεί το πρόβλημα των πολλών καισαρικών τομών και της Μαιευτικής Βίας ώστε να σχεδιαστούν οι κατάλληλες πολιτικές προς επίλυση του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more