Παρασκευή 4 Μαΐου 2018

ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ΜΙΛΑΤΕ


Βρισκόμαστε στην Ελλάδα του 2018, η αλλιώς, στη «Χώρα του ΠΟΤΕ», όπου ΠΟΤΕ, όταν μιλάμε για υγεία, σημαίνει πως ΠΟΤΕ ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΡΡΩΣΤΗΣΟΥΜΕ. Αυτό, όχι γιατί δεν έχουμε γιατρούς. Γιατρούς, ΛΑΜΠΡΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ, ΕΧΟΥΜΕ.
Παράλληλα όμως, έχουμε τα ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ, όλα εκείνα που παίζουν κορώνα γράμματα τις ζωές του κοσμάκη προκειμένου να γεμίσουν τις τσέπες τους.
Διαβάστε ένα «φρέσκο» άρθρο Συνέλληνες, και θα καταλάβετε τι εννοώ.
«Κύκλωμα στο ΕΣΥ έκλεβε πανάκριβα φάρμακα
Κύκλωμα υπεξαίρεσης αντικαρκινικών και άλλων πανάκριβων νοσοκομειακών φαρμάκων είχε στήσει μια “σπείρα” επαγγελματιών υγείας, αποκομίζοντας τεράστια κέρδη σε βάρος των ασθενών αλλά και του Δημοσίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη, έχουν γίνει τουλάχιστον 18 συλλήψεις, ενώ στο επίκεντρο των ερευνών βρίσκεται κυρίως ένα δημόσιο και ένα ιδιωτικό νοσοκομείο. Στο κύκλωμα φέρεται να έχουν εμπλακεί γιατροί, νοσηλευτές αλλά και φαρμακοποιοί.
Αν και ο ακριβής τρόπος δράσης της “σπείρας” παραμένει ασαφής, έχει γίνει γνωστό ότι τα σκευάσματα διακινούνταν μέσω της “μαύρης” αγοράς σε χώρες της Βόρειας Ευρώπης.
Αναλυτικές ανακοινώσεις αναμένονται μόλις ολοκληρωθεί η επιχείρηση της Οικονομικής Αστυνομίας, η οποία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, ξεκίνησε μερικούς μήνες πριν, μετά από καταγγελία.
Τη σύλληψη και την παραδειγματική τιμωρία των εμπλεκομένων, ζήτησε σχολιάζοντας το θέμα ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Κυριάκος Θεοδοσιάδης:
“Παρά το γεγονός ότι η έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας είναι σε εξέλιξη και δεν έχει εκδοθεί επίσημη ανακοίνωση έως τώρα, σε κάθε περίπτωση όσοι εμπλέκονται στην υπόθεση παράνομης διακίνησης φαρμάκων, από όπου και αν προέρχονται πρέπει να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη και να τιμωρηθούν παραδειγματικά. Κανείς δεν δικαιούται να παίζει με το δημόσιο συμφέρον και την υγεία των ασφαλισμένων” ανέφερε χαρακτηριστικά.
Πηγή: ΑΠΕ, ΣΚΑΙ»
Πως σας φάνηκε;
Προσπαθώ να θυμηθώ πόσα χρόνια φωνάζω για τα «Αρπακτικά της Υγείας», γιατί βέβαια, το εν λογω «κύκλωμα» πιστεύω πως δεν είναι και το μοναδικό… Η παροιμία λέει πως «ο λύκος στην αντάρα χαίρεται», και από .. «λύκους» και αντάρες η υγεία αυτής της χώρας, άλλο τίποτα.
Ψάξτε την ειδησεογραφία και θα βρείτε ένα σωρό «θαμμένες» ειδήσεις.
Πριν κλείσω, θα προτείνω ΕΚΤΟΣ της τιμωρίας του «κυκλώματος», να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη και ΟΛΟΙ εκείνοι που διέλυσαν την υγεία της χώρας και άφησαν πρόσφορο έδαφος σε ΟΛΑ τα αρπακτικά για να οργιάζουν.
Θα επανέλθω.

Βασίλης Τσούγκαρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more