Δευτέρα 14 Μαΐου 2018

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ


Εξιχνίαση κλοπών 

Από το Τμήμα Ασφάλειας Βέροιας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 35χρονου ημεδαπού, διότι όπως προέκυψε από την έρευνα, τον Οκτώβριο του 2017 διέρρηξε 5 σταθμευμένα αυτοκίνητα στη Βέροια, από όπου αφαίρεσε συνολικά το χρηματικό ποσό των 460 ευρώ, μία ηλεκτρονική συσκευή και άλλα αντικείμενα. 

Συλλήψεις για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών

Συνελήφθησαν χθες (11 Μαΐου 2018) τα ξημερώματα σε περιοχή της Πέλλας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πέλλας, τρεις υπήκοοι Αλβανίας ηλικίας 47, 33 και 20 ετών, διότι σε αστυνομικό έλεγχο του οχήματος που οδηγούσε ο 33χρονος, διαπιστώθηκε να μεταφέρει έναντι αμοιβής τους ομοεθνείς του, οι οποίοι είχαν εισέλθει και παρέμεναν παράνομα στη χώρα. Από την κατοχή του 33χρονου κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ και 2 κινητά τηλέφωνα, ενώ στην κατοχή του 20χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα λαθραίου καπνού βάρους 446 γραμμαρίων. Επίσης κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα που χρησιμοποίησαν.

Συλλήψεις για παράβαση του τελωνειακού κώδικα 

  • Συνελήφθησαν χθες (11 Μαΐου 2018) στον Προμαχώνα, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων των αστυνομικών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Προμαχώνα και αστυνομικών της Ομάδας Αντιμετώπισης - Δίωξης Λαθρεμπορίου της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, 3 άτομα σε διαφορετικές περιπτώσεις, για παράβαση του τελωνειακού κώδικα και ειδικότερα συνελήφθησαν:

  1. 62χρονος υπήκοος Βουλγαρίας, καθώς διαπιστώθηκε να έχει εισάγει και να μεταφέρει σε όχημα, συνολικά 60 λίτρα αλκοολούχων ποτών, χωρίς να καταβληθούν οι νόμιμοι φόροι και δασμοί.
  2. 32χρονος υπήκοος Σλοβενίας, καθώς διαπιστώθηκε να έχει εισάγει και να μεταφέρει σε όχημα, συνολικά 37,6 λίτρα αλκοολούχων ποτών, χωρίς να καταβληθούν οι νόμιμοι φόροι και δασμοί.
  3. 62χρονη υπήκοος Βουλγαρίας, καθώς διαπιστώθηκε να έχει εισάγει και να μεταφέρει σε όχημα, μία συσκευασία με ποσότητα καπνού βάρους 320 γραμμαρίων, χωρίς να καταβληθούν οι νόμιμοι φόροι και δασμοί.

Τα παραπάνω λαθραία προϊόντα κατασχέθηκαν όπως και τα παραπάνω οχήματα.
  • Συνελήφθη χθες (11 Μαΐου 2018) το πρωί σε περιοχή της Ημαθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αλεξάνδρειας, 47χρονος ημεδαπός, διότι διαπιστώθηκε να κατέχει στην οικία του συσκευασία με ποσότητα καπνού βάρους 500 γραμμαρίων, που δεν έφερε την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης και κατασχέθηκε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more