Τετάρτη 2 Μαΐου 2018

Και σημείο αναφοράς της ορεινής ποδηλασίας το Δημοτικό Άλσος Συκεών…


 ¨ Μόνιμη η διεξαγωγή των αγώνων στη Δενδροφυτεία μετά την επιτυχία που γνώρισαν χθες οι διασυλλογικοί αγώνες της ΕΠΣΑΜΑΘ

 Σε σημείο αναφοράς και της ορεινής ποδηλασίας εξελίσσεται το Δημοτικό Άλσος Συκεών (Δενδροφυτεία) του δήμου Νεάπολης-Συκεών, καθώς, μετά την επιτυχία που γνώρισαν οι διασυλλογικοί αγώνες της Ένωσης Ποδηλατικών Σωματείων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΠΣΜΑΘ), ανακοινώθηκε από τους υπεύθυνους διοργανωτές ως μόνιμη εφεξής περιοχή διεξαγωγής των αγώνων των κατηγοριών υποδομών.
Την αφορμή έδωσαν οι διασυλλογικοί αγώνες του κυπέλλου της ΕΠΣΑΜΑΘ, οι οποίοι έγιναν χθες, Κυριακή 29 Απριλίου 2018, στη Δενδροφυτεία, σε ειδικές διαδρομές που χαράχθηκαν μέσα στο Άλσος. Να σημειωθεί ότι αρχικά οι αγώνες, μαζί και ο 4ος Λαϊκός Αγώνας Ορεινής Ποδηλασίας, σχεδιάστηκαν για το δάσος του Σέιχ Σου στην περιοχή του Κρυονερίου, για την οποία όμως, το Δασαρχείο δεν χορήγησε τη σχετική άδεια.
Έτσι, περισσότεροι από 150 μικροί ποδηλάτες, αθλητές από εννέα σωματεία της Κεντρικής Μακεδονίας, και εκατοντάδες φίλοι του ποδηλάτου, κατέκλυσαν από νωρίς το Δημοτικό Άλσος, δίνοντας μια άλλης διάστασης ζωή στον πνεύμονα πρασίνου της περιοχής, που αποτελεί έναν ελκυστικό χώρο αναψυχής. Οι ιδανικές, μάλιστα,  καιρικές συνθήκες, σε συνδυασμό με την παρακείμενη ανθοέκθεση του Συστήματος Προσκόπων Συκεών, μετέτρεψαν το Δημοτικό Άλσος σε εφαλτήριο αθλητισμού και αναψυχής. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε κάποιες περιπτώσεις αθλητές τερμάτισαν ακόμα και με τα ποδήλατα ανά χείρας καθώς κατά τη διάρκεια του «εύ αγωνίζεσθαι» έσκασε το λάστιχό του ποδηλάτου τους, και παρ’ όλ’ αυτά κατάφεραν να νιώσουν με την υπερπροσπάθειά τους τη χαρά του τερματισμού.
Οι αγώνες διοργανώθηκαν σε συνεργασία με το δήμο Νεάπολης-Συκεών, την Κοινωφελή Επιχείρηση Υπηρεσιών του δήμου (ΚΕΥΝΣ) και τον Βυζαντινό Αθλητικό Όμιλο (Β.Α.Ο.), με συμμετοχές από όλη την Κεντρική Μακεδονία. Ήταν, δε, τέτοια η επιτυχία που δεν άφησε περιθώρια στους διοργανωτές να… πολυσκεφτούν την πρόταση-πρόκληση του δημάρχου Σίμου Δανιηλίδη για μόνιμη διεξαγωγή των αγώνων στο Δημοτικό Άλσος, σε συνδυασμό με άλλες παράλληλες δραστηριότητες.
«Τέτοιου είδους και επιπέδου εκδηλώσεις και δραστηριότητες δίνουν ζωή στον όμορφο αυτόν πνεύμονα πρασίνου στο δήμο μας. Ο αθλητισμός μπορεί να αποτελέσει μια ακόμη πρόκληση για να έρθουμε όλοι κοντά στο Άλσος, να το γνωρίσουμε, να το αγαπήσουμε και να ζήσουμε μαζί μ’ αυτό», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σίμος Δανιηλίδης, ο οποίος παρακολούθησε τους αγώνες και συνεχάρη τους αθλητές και τους διοργανωτές. Σε αναγνώριση, μάλιστα, τα στελέχη της ποδηλασίας απένειμαν στον δήμαρχο Νεάπόλης-Συκεών Σ.Δανιηλίδη, τον αντιδήμαρχο Διοικητικού και Οικονομικού Δημήτρη Ζιγκερίδη και τον πρόεδρο της ΚΕΥΝΣ Δημήτρη Απατσίδη τιμητικές πλακέτες για τη στήριξη όχι μόνο της διοργάνωσης, αλλά και της προσπάθειας για τη διάδοση του ποδηλάτου.

«Το ποδήλατο βρήκε τον χώρο του…»
Οι ποδηλατικές διαδρομές ξεκίνησαν από τις 10.30 το πρωί με παιδιά και γονείς σε πλήρη εγρήγορση. Το δημοτικό Άλσος γέμισε ζωή και αγκάλιασε παιδιά και γονείς σε μία «απίστευτα τεχνική διαδρομή», όπως τη χαρακτήρισε με ενθουσιασμό ο Κώστας Τσορτουκτσίδης, αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Ποδηλατικών Σωματείων και έφορος του Β.Α.Ο. Όπως δήλωσε, «τόσο η περιοχή όσο και η διοργάνωση άρεσαν πάρα πολύ στους αθλητές», τονίζοντας ότι «είναι πολύ ασφαλής για τα παιδιά και πληροί όλες τις προδιαγραφές, ενώ ο χώρος είναι φιλικός τόσο για αθλητές όσο και για γονείς που θέλουν να παρακολουθήσουν τα παιδιά τους». «Με τη βοήθεια του δήμου και της ΚΕΥΝΣ, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά καθώς ήταν συνέχεια στο πλευρό μας, εμείς θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να συνεχιστεί αυτός ο θεσμός. Πιστεύω ότι το ποδήλατο σ’ αυτές τις κατηγορίες των ηλικιών βρήκε το χώρο που του ταιριάζει», πρόσθεσε. 
 Παρόντες από νωρίς στο Δημοτικό Άλσος, εκτός του δημάρχου που έδωσε το σύνθημα σε εκκινήσεις αγώνων,  ήταν αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι,  οι οποίοι έκαναν και τις απονομές των διακρίσεων. Συγκεκριμένα, τα κύπελλα και μετάλλια στους νικητές απένειμαν ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, ο αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών υπηρεσιών Δημήτρης Ζιγκερίδης, η πρόεδρος της Δ.Ε. Συκεών Ειρήνη Καγιαμπίνη και της Δ.Ε. Νεάπολης Χριστίνα Τερζή, ο πρόεδρος του Δημοτικού Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας του δήμου Αρίστος Γαλανός, ο Θωμάς Μήττας, διεθνής κριτής Παγκόσμιας Ορεινής Ποδηλασίας, Δημήτρης Ροδακόπουλος ο γεν. γραμμ. της Ε.Π.Σ.ΜΑ-Θ και ο ταμίας της Ε.Π.Σ.ΜΑ-Θ και έφορος του Β.Α.Ο. Κ.Τσορτουκτσίδης και εκπρόσωπος της ΕΔΟΜΑΚ. Οι νικητές, δε, αναδείχθηκαν οι εξής αθλητές:
· ΠΑΙΔΩΝ: Κωνσταντίνος Ζολώτας, Αλέξανδρος Αθανασιάδης, Γεώργιος Γκλαβίνας, Ιωάννης Δημητριάδης, Γεώργιος Τραϊτσης, Γρηγόριος Γιούρος.
· ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ: Χρήστος Γόκτσης, Γεώργιος Παπαδόπουλος, Γαβριήλ Δημητριάδης, Χαράλαμπος Φυντάνης, Γεώργιος Γκαλίπης, Αθανάσιος Βαρκάρης
· ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ: Μπάνου Φανή, Κεφαλά Μύρτα-Ελένη, Τσιπλάκη Χρυσή
· ΠΑΝΚΟΡΑΣΙΔΕΣ: Χριστίνα Καμπάνη, Πελαγία Τσαμανδάνη, Ζαφειρώ Καζάκου, Σοφία Καπετανίδου, Αικατερίνη Πανταζή
· ΜΙΝΙ ΜΕΓΑΛΑ ΑΓΟΡΙΑ: Θεόδωρος Χατζηγιαννίδης, Κωνσταντίνος Ψωμαδόπουλος, Ιωάννης Παπαδόπουλος, Κωνσταντίνος Ντέρος, Χρήστος Δούκας, Παναγιώτης Χατζηαράπης
· ΜΙΝΙ ΜΙΚΡΑ ΑΓΟΡΙΑ: Θεόδωρος Βαρελάς, Λάζαρος Κόκκος, Κωνσταντίνος Μπάργκας, Νικόλαος Καραβασίλης, Χρήστος Λιούλιος, Ηλίας Βλάχος
· ΜΙΝΙ ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ: Αθανασία Καμπάνη, Μιχαέλα Μήλκογλου, Γεωργία Δούκα

· ΜΙΝΙ ΜΙΚΡΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ: Ασπασία Πετρίδου, Φανή Μαλούση, Χαμαϊδή Σιδηροπούλου, Μαρία Γιαννούση, Χρυσούλα Σαμαρά, Αναστασία Βεργίνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more