Δευτέρα 7 Μαΐου 2018

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Νεάπολης-Συκεών την ερχόμενη Δευτέρα κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού


Με αποκλειστικό θέμα τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα του νερού και της μη ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ συνεδριάζει την ερχόμενη Δευτέρα, 7 Μαΐου 2018, το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Νεάπολης-Συκεών.
Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στις 7:30 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων στο δημοτικό κατάστημα Νεάπολης (Ελ. Βενιζέλου 125, 2ος όρ., περιοχή Στρεμπενιώτη). Στην ειδική συνεδρίαση έχουν προσκληθεί να παραστούν και να συμμετάσχουν στη συζήτηση για το μείζον θέμα του νερού οι βουλευτές Α΄και Β΄ Θεσσαλονίκης, εκπρόσωποι κομμάτων, φορείς και σύλλογοι, ο μητροπολίτης Νεαπόλεως-Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, εκπρόσωποι των εκκλησιών, των σχολικών μονάδων του δήμου και των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων.
Κατά τη συνεδρίαση, το Δημ. Συμβούλιο θα κληθεί να αποφασίσει για τη συμμετοχή του δήμου Νεάπολης-Συκεών στην Καμπάνια «100 δράσεις για το Νερό», που οργανώνεται από φορείς και κατοίκους της Θεσσαλονίκης με στόχο τον κοινό αγώνα των κατοίκων της Θεσσαλονίκης και των δήμων που υδροδοτούνται από την ΕΥΑΘ. Να σημειωθεί ότι πάγια θέση του δήμου Νεάπολης-Συκεών, του δημάρχου Σίμου Δανιηλίδη και των δημοτών είναι ότι το νερό είναι ένα αναφαίρετο κοινωνικό αγαθό,  και ως τέτοιο θα πρέπει να παρέχεται στους πολίτες. Υπενθυμίζεται, δε, η από το 2015 πρόταση της ΠΕΔ-ΚΜ για ανάληψη διαδημοτικής ευθύνης και διαχείρισης για την ύδρευση και την αποχέτευση της Θεσσαλονίκης, αλλά και το δημοψήφισμα με 218.000 ψήφους κατά της ιδιωτικοποίησης της Ε.Υ.Α.Θ.

Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα μεταδίδεται μέσω κυκλώματος live streaming σε απευθείας μετάδοση μέσω του  youtube και το κανάλι «ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ-ΣΥΚΕΩΝ» (https://www.youtube.com/channel/UCt_mtbcjcYUuMh4GOKcQHUQ/live).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more