Τετάρτη 9 Μαΐου 2018

Ολοκληρώθηκε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Αντισταθείτε!» του Ιδρύματος της ΒουλήςΜε μια εκδήλωση στο Σεράφειο κέντρο Αθλητισμού, Πολιτισμού και Καινοτομίας του Δήμου Αθηναίων, παρουσία του κ. Νίκου Φίλη ο οποίος εκπροσώπησε τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Νικόλαο Βούτση, ολοκληρώθηκε σήμερα το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Αντισταθείτε!», που οργανώθηκε από το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για πρώτη φορά κατά το τρέχον σχολικό έτος (2017-2018).  

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα ιστορικής και πολιτικής παιδείας, που άρχισε τον Οκτώβριο 2017 και συμμετείχαν σε αυτό 130 μαθητές της Α΄ τάξης των Ημερήσιων Επαγγελματικών Λυκείων Καισαριανής, Κορυδαλλού, Αιγάλεω, Περιστερίου, Κολωνού και Σιβιτανιδείου, καθώς και 20 εκπαιδευτικοί.

Σκοπός του προγράμματος ήταν η καλλιέργεια της ιστορικής και πολιτικής παιδείας των μαθητών, η ενδυνάμωση της δημοκρατικής τους συνείδησης και η τόνωση του κριτικού και αντιστασιακού πνεύματος απέναντι στις αυταρχικές ιδεολογίες. Ο σκοπός αυτός προσεγγίστηκε μέσα από την ενασχόληση με δύο περιόδους βαρβαρότητας και ανελευθερίας στη σύγχρονη ελληνική ιστορία: τα χρόνια της Κατοχής (1941-1944) και της Δικτατορίας (1967-1974).

Στο πλαίσιο του προγράμματος οι μαθητές επισκέφθηκαν χώρους ιστορικής μνήμης που σχετίζονται με τις περιόδους μελέτης, όπως το Σκοπευτήριο Καισαριανής, τη Μάντρα Κοκκινιάς, το Εβραϊκό Μουσείο, τον Χώρο Ιστορικής Μνήμης (Κοραή), το Πολυτεχνείο κ.α. ενώ παρακολούθησαν και σχετικές πολιτιστικές δραστηριότητες, παραστάσεις και εκθέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more