Πέμπτη 3 Μαΐου 2018

Μουσικό ταξίδι με τον Θάνο Σταυρίδη










Συνέντευξη με τον Θάνο Σταυρίδη


Αν η μουσική είναι η τροφή της αγάπης παίξε και άλλο !
Γούλιαμ Σαιξπηρ 
Παίξε και άλλο λεει το κοινό στον Θάνο Σταυρίδη με έντονο χειροκρότημα  που βρίσκεται επι σκηνής και δεν τον αφήνει να σταματήσει .Μουσiκός στο επάγγελμα με αξιοθαυμαστες σπουδές και  πολλές συνεργασίες. Ενδεικτικά αναφέρω κάποιες: Ευανθια Ρεμπούσικα, Άλκηστης Πρωτοψάλτη, Σωκράτης Μαλαμας, Μάκης Σεβίλογλου, Ματούλα Ζαμάνη, Άγαμοι Θύτες, αλλά και οι μπάντες στις οποίες ήσουν υδριτικό μέλος, οι Βόρειοι Εταίροι, οι cabaret balkan και πλέον οι dRom. 

Β:Πότε ανακάλυψες την κλήση σου και την αγάπη σου για την μουσική ;

Σ: Η αλήθεια είναι πως μ’ ανακάλυψε η μουσική μάλλον παρά εγώ αυτήν. Όταν ήμουν 3,5 ετών και καθώς με πήγαν οι γονείς μου να διαλέξω δώρο για τις γιορτές των Χριστουγέννων απ’ το παιχνιδάδικο, εγώ «σκάλωσα» στη βιτρινα του μουσικού οίκου που βρισκόταν ακριβώς δίπλα κι έμεινα να κοιτάζω ένα ακορντεόν. Οπότε όταν ο πατέρας μου μου είπε πως το μαγαζί που θα πηγαίναμε ήταν δίπλα, εγώ του απάντησα πως αυτό ήθελα να μου πάρουν. Το ακόρντεον. Κι έτσι κι εγινε. Έκτοτε το κουβαλάω και με «κουβαλάει» μόνιμα ως προέκταση ο ένας του άλλου. Θα λεγα πως ίσως ήταν καρμικό όλο αυτό. 

Β:Ποιες στιγμές και ποιες συνεργασίες στον χώρο σου ήταν αυτές που νιώθεις οτι σε έχουν αλλάξει ως άνθρωπο ;

Σ: Έχω την τύχη να χω συναντήσει και συνεργαστεί με πολύ κόσμο της ελληνικής κι όχι μόνο δισκογραφίας. Μεγάλο κεφάλαιο έχει παίξει η γνωριμία μου από μικρή σχετικά ηλικία με την Ευανθία Ρεμπούτσικα και τον Παναγιώτη Καλατζόπουλο. Η συνεργασία μου με τον Σωκράτη τον Μάλαμα αλλά και την Άλκηστη Πρωτοψάλτη. Επίσης η γνωριμία μου με τον σπουδαίο Βούλγαρο παγκοσμίου φήμης κι εμβέλειας μουσικού Theodosii Spassov. Άνθρωποι που δίνουν απλόχερα και που παίξαν πιστεύω σημαντικό ρόλο στον τρόπο που αντιμετωπίζω κι εγώ τη μουσική. 

B: Πηγή έμπνευσης ;

Σ: Λόγω της φύσης της δουλειάς μου είμαι μονίμως στο δρόμο, οπότε και πολύ σημαντικό ρόλο παίζουν οι απίστευτα όμορφες εικόνες που σηναντώ στα σχεδόν καθημερινά μου ταξίδια. Από κει και πέρα, συναισθήματα όπως ο έρωτας, η θλίψη, αλλά και τα πιό «απλά» και καθημερινά. 

B:Ποια τα μελλοντικά σου σχέδια και πως φανταζεσαι τον εαυτό σου μετα απο εικοση  χρόνια ;

Σ: Σχέδια...να γράφω και να παίζω μουσική όσο περισσότερο μπορώ. Ζω για αυτό. Τώρα μετά απο 20 χρόνια δεν ξέρω...ποτέ δεν κοιτάω τόσο βαθιά στο χρόνο, καλώς ίσως, αλλά τώρα που το σκέφτομαι θα θελα να χω ζήσει όσο πιό γεμάτα μπορώ, μουσικά και μη. 

B:Που βρίσκεσαι τώρα ;


Σ: Τώρα που μιλάμε βρίσκομαι σε πρόβα για την συναυλία που έχουμε με την Ευανθία Ρεμπούτσικα με συνοδεία συμφωνικής ορχήστρας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών την επόμενη βδομάδα. Μετά ετοιμαζόμαστε για να πάμε με την μπάντα μου τους dRom να παίξουμε σ ένα φεστιβάλ μουσικής στη Βουλγαρία και σιγά σιγά έτσι θα με βρει το καλοκαίρι. «Με μια βαλίτσα όνειρα» να γυρίζω τον κόσμο με το ακορντεόν στην πλάτη. 
Σε ευχαριστώ πολύ 
Κι εγώ ευχαριστώ να είσαι καλά 
Απο Βίκυ Μπαιρακτάρη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more