Παρασκευή 4 Μαΐου 2018

ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΕΞΑΓΩΓΙΚΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΦΡΕΣΚΩΝ ΦΡΟΥΤΩΝ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ “FRESKON 2018”


Με ιδιαίτερο εξαγωγικό ενδιαφέρον ολοκληρώθηκε η συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας —για τέταρτη συνεχή χρονιά—  στη Διεθνή Έκθεση Φρέσκων Φρούτων και Λαχανικών “Freskon 2018”, η οποία διοργανώθηκε από τη ΔΕΘ-HELEXPO στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης (26-28 Απριλίου 2018).
Οι 21 επιχειρήσεις της Κεντρικής Μακεδονίας που φιλοξενήθηκαν στο περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας είχαν τη δυνατότητα να προβάλλουν την ξεχωριστή ποιότητα και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της παραγωγής τους στους εμπορικούς αντιπροσώπους, που κατέκλυσαν τη διοργάνωση. Έντονο ήταν και το εξαγωγικό ενδιαφέρον για τις συμμετέχουσες επιχειρήσεις, καθώς το περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας επισκέφτηκαν  χονδρέμποροι εισαγωγείς και εξαγωγείς φρέσκων φρούτων και λαχανικών, έμποροι λιανικής, σημαντικές αλυσίδες σούπερ μάρκετ από την Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως επίσης και γεωπόνοι, παραγωγοί αλλά και επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της συσκευασίας και των logistics,  οι οποίοι έκλεισαν ήδη σειρά εμπορικών συμφωνιών με πολλές από τις συμμετέχουσες επιχειρήσεις.
«Δεν είναι τυχαίο ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι πρώτη πανελλαδικά σε αγροτική παραγωγή, όπως και στις εξαγωγές τροφίμων και αγροτικών προϊόντων, με ένα από τα πιο πλούσια καλάθια αγροτικών προϊόντων στη χώρα και με το ποσοστό της αγροτικής οικονομίας στο ΑΕΠ της Κεντρικής Μακεδονίας να κινείται σταθερά σε επίπεδο άνω του 25%. Επίσης, ο πρωτογενής τομέας της Κεντρικής Μακεδονίας συμμετέχει κατά 26% στην Ακαθάριστη Προστιθέμενη Αξία του πρωτογενούς τομέα σε επίπεδο χώρας», δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας Γερακίνα Μπισμπινά.
«Η πολιτική μας στηρίζεται στη δημιουργία ενός ισχυρού διεθνούς brand name για την Κεντρική Μακεδονία, γεγονός που υποστηρίζουμε με τη μεγάλη καμπάνια προβολής και προώθησης των ποιοτικών προϊόντων μας σε δεκάδες εκθέσεις διεθνώς, αλλά και με εξειδικευμένες εξωστρεφείς δράσεις. Όπως δεν είναι τυχαίο ότι και στη στρατηγική ευφυούς εξειδίκευσης (RIS3) στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ο αγροδιατροφικός τομέας αποτελεί “τομέα – πρωταθλητή”. Αυτή είναι η έμπρακτη αναγνώρισή μας στην υπεραξία του αγροτικού τομέα και στα συγκριτικά πλεονεκτήματα που έχει η πρωτογενής παραγωγή της περιοχής μας», πρόσθεσε η κ. Μπισμπινά.
«Η ενίσχυση των αγροτών και κυρίως των νέων γεωργών αποτελεί προτεραιότητα για τη διοίκησή μας, καθώς το ενδιαφέρον είναι εξαιρετικά μεγάλο και η στροφή των νέων στον πρωτογενή τομέα στην Κεντρική Μακεδονία δεν είναι θεωρία, αλλά αποδεικνύεται στην πράξη.
Έχουμε αποδείξει ότι πιστεύουμε στις δυνατότητες και τις προοπτικές του αγροτικού μας τομέα, του Έλληνα αγρότη, που μπορεί να αποτελέσει τον πυρήνα της πολυπόθητης ανάπτυξης για όλη την ελληνική κοινωνία. Γι’ αυτό και κύριος στόχος μας είναι να ενισχύσουμε την πρωτογενή παραγωγή με κάθε μέσο, αντιμετωπίζοντας τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου και ανοίγοντας νέους δρόμους για την ανάπτυξη και την πρόοδό του», κατέληξε η κ. Μπισμπινά.
Στόχος της συμμετοχής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην έκθεση “Freskon 2018” ήταν η προώθηση προς την παγκόσμια αγορά των φρέσκων φρούτων και λαχανικών που παράγονται στην Κεντρική Μακεδονία, η ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στο συγκεκριμένο κλάδο, η εξωστρέφεια της παραγωγής και η τόνωση του πρωτογενούς τομέα της Κεντρικής Μακεδονίας, που διαδραματίζει καταλυτικό ρόλο στην ελληνική οικονομία.
Η συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην έκθεση “Freskon 2018” πλαισιώθηκε από σειρά παραλλήλων εκδηλώσεων, όπως το FreshCon market - supermarkets b2b point για συναντήσεις με αλυσίδες σουπερμάρκετ του εξωτερικού, το διεθνές συνέδριο σταφυλιού κ.ά.                          

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more