Τρίτη 1 Μαΐου 2018

Μεταφραστικός μαραθώνιος Moodle σε 4 πόλεις στις 5 Μαΐου 2018


Η ελληνική μετάφραση του Μοοdle βρίσκεται μόλις στο 60%  και σε αρκετά σημεία χρειάζονται και διορθώσεις της υπάρχουσας μετάφρασης.  Για να συμπληρωθεί η μετάφραση  του moodle στις 5 Μαΐου 2018, σε 4 Πόλεις οργανώνονται μεταφραστικοί μαραθώνιοι:

1.    Αθήνα: στη Πανεπιστημιούπολη 2 του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής  (πρώην ΤΕΙ Πειραιά) από τις 13:00 ως τις 17:00  (στο πλαίσιο του OPENFEST 2018 )
2.    Θεσσαλονίκη: Σε συνεργασία με τo Εργαστήριο της Διδακτικής της Φυσικής και Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας του ΑΠΘ (ΕΔΙΦΕΤ) , στο κτήριο της παλιάς Φυσικομαθηματικής στο ΑΠΘ στις 10 πμ
3.    Κέρκυρα: Σε συνεργασία με την Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης του Ιονίου Πανεπιστημίου, στην Κεντρική Βιβλιοθήκη του Ιονίου Πανεπιστημίου από τις 09:00 έως στις 14:00
4.    Λάρισα: Σε συνεργασία με το Πολυχώρο Εκπαίδευσης SmartBox στη Λάρισα,  στους χώρους του Smartbox από τις 14.00 μέχρι τις 19.00.

Για την εύκολη διαχείριση της συνεργατικής μετάφρασης  εγκαταστάθηκε η πλατφόρμα συνεργατικής μετάφρασης Pootle στο https://pootle.ellak.gr/el/moodle/ που θα χρησιμοποιηθεί κατά την διάρκεια των μεταφραστικών μαραθώνιων, αλλά και αργότερα για την συντήρηση της μετάφρασης του moodle.

Καλούμε όσους ενδιαφέρονται να συμμετέχουν ως μεταφραστές να συμπληρώσουν αυτή την φόρμα συμμετοχής και να έρθουν με το laptop τους.

Οδηγίες χρήσης του  https://pootle.ellak.gr/  μπορείτε να βρείτε εδώ.
  
Για τον Οργανισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών - ΕΕΛΛΑΚ
Ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών - ΕΕΛΛΑΚ ιδρύθηκε το 2008, σήμερα αποτελείται από 35 Πανεπιστήμια, Ερευνητικά Κέντρα και κοινωφελείς φορείς. Ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών - ΕΕΛΛΑΚ έχει ως κύριο στόχο να συμβάλλει στην ανοιχτότητα και ειδικότερα στην προώθηση και ανάπτυξη των Ανοιχτών Προτύπων, του Ελεύθερου Λογισμικού, του Ανοιχτού Περιεχομένου, των Ανοιχτών Δεδομένων και των Τεχνολογιών Ανοιχτής Αρχιτεκτονικής στο χώρο της εκπαίδευσης, του δημόσιου τομέα και των επιχειρήσεων στην Ελλάδα, ενώ παράλληλα φιλοδοξεί να αποτελέσει κέντρο γνώσης και πλατφόρμα διαλόγου για τις ανοιχτές τεχνολογίες. Ανάμεσα στους φορείς που συμμετέχουν στον Οργανισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών - ΕΕΛΛΑΚ είναι τα πιο πολλά ελληνικά Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Κέντρα, ενώ για την υλοποίηση των δράσεων της ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών - ΕΕΛΛΑΚ βασίζεται στην συνεργασία και ενεργή συμμετοχή των μελών της και της ελληνικής κοινότητας χρηστών και δημιουργών Ελεύθερου Λογισμικού, Ανοιχτού Περιεχομένου και Τεχνολογιών Ανοιχτής Αρχιτεκτονικής. Ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών - ΕΕΛΛΑΚ εκπροσωπεί τα Creative Commons (wiki.creativecommons.org/Greece), είναι ιδρυτικό μέλος του COMMUNIA (www.communia-association.org), είναι ο ελληνικό κόμβος για το Open Data Institute (opendatainstitute.org), και είναι μέλος του Open Budget Initiative (internationalbudget.org/what-we-do/major-ibp-initiatives/open-budget-initiative).


Επικοινωνία: Βιβή Πετσιώτη: 210 7474-271, info at ellak.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more