Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019

Στήριξη Καρασμάνη στις πολυμελείς οικογένειες


Την πάγια θέση του για συνεχή και ουσιαστική στήριξη στην πολυμελή ελληνική οικογένεια, επανέλαβε για ακόμη μια φορά ο Γιώργος Καρασμάνης κατά το χαιρετισμό του στην χθεσινή εκδήλωση Κοπής της Πίττας στο Σύλλογο Τριτέκνων του Δήμου Πέλλας.
Χαρακτήρισε τις οικογένειές τους ως ¨πρωταθλητές¨ στον αγώνα της ζωής και της δημιουργίας, αιμοδότες του  Έθνους μας που γηράσκει πληθυσμιακά και φθίνει επικίνδυνα. Γεγονός που καταγράφεται σε έγκυρες μελέτες και επιστημονικές έρευνες, που αναδεικνύουν το ¨δημογραφικό¨ ως το μείζον σήμερα πρόβλημα στη χώρα μας εξ αιτίας της υπογεννητικότητας και της γήρανσης του πληθυσμού. Σε σημείο που προβλέπουν ότι σε λίγες δεκαετίες – σε τριάντα έως 40 χρόνια – ο πληθυσμός μας θα έχει συρρικνωθεί ακόμη και κάτω από 7 εκατομμύρια, δηλαδή, θα είμαστε οι Έλληνες μειοψηφία στη χώρα μας!
Υπογράμμισε ότι η στήριξη της πολυμελούς οικογένειας, δεν νοείται να έχει τον χαρακτήρα της ¨φιλανθρωπίας¨, αλλά να εστιάζεται στην εθνική υποχρέωση της Πολιτείας θα θεσπίζει και να εφαρμόζει μόνιμα, συγκεκριμένα και γενναία μέτρα πολιτικής, στο σπίτι, στο σχολειό, στην εργασία, στα κοινωνικά δρώμενα.
Ο πρώην Υπουργός, αναφέρθηκε στο μέγα λάθος της σημερινής Κυβέρνησης να καταργήσει τα επιδόματα, όπως επίσης και τις ποσοστώσεις – κίνητρα για τις προσλήψεις των τρίτεκνων και πολύτεκνων εκπαιδευτικών – κίνητρα που δεν επιβαρύνουν τον Κρατικό Προϋπολογισμό ούτε ένα ευρώ, αλλά δείχνουν τη νοοτροπία των σημερινών κυβερνώντων καθώς και το πόσο σέβονται και εκτιμούν την εθνική προσφορά των πολυμελών οικογενειών! Στο σημείο αυτό μάλιστα, υπενθύμισε τη δέσμευση για επαναφορά των επιδομάτων, και για θέσπιση νέων, ρεαλιστικών μέτρων στήριξης των πολυμελών οικογενειών.

Τέλος ο Γιώργος Καρασμάνης, τους διαβεβαίωσε ότι στις προσπάθειες για τη διαρκή βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και ποιότητας ζωής της ελληνικής πολυμελούς οικογένειας, θα είναι ο ίδιος – όπως πάντα – αρωγός και συμπαραστάτης τους. Και ότι αυτό το πράττει, όχι μόνον ως πολιτικός, αλλά και ως γόνος πολυμελούς οικογένειας που έχει βιώσει έντονα και βαθειά τα προβλήματα και τις ανάγκες αυτών των οικογενειών!  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more