Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2019

Βουλιάζουν οι Σκοπιανοί στις ελευθερίες των πολιτών

ιδού και η κάρτα του ψευδοκράτους

Κάθε χρόνο και χειρότερα για το Κράτος των Σκοπίων ή Βόρειας Μακεδονίας όπως αναγνώρισε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ή Μακεδονία όπως ακόμη συνεχίζουν να τα αποκαλούν στο εξωτερικό και το εσωτερικό σύμφωνα με έρευνα ανεξάρτητου Αμερικάνικου Οργανισμού. Αυτό λοιπόν το ψευδοκράτος με το οποίο υπέγραψε την συμφωνία των Πρεσπών  ο κος Τσίπρας δεν σέβεται σχεδόν τίποτα όπως δείχνουν τα στοιχεία. Είναι στις τελευταίες θέσεις σε όλες τις κατηγορίες για τα δικαιώματα που έχουν οι πολίτες αλλά και οι πολιτικοί. Είναι ένα βήμα πριν χαρακτηριστεί κράτος οπερέτα. Βέβαια πρώτη στα Βαλκάνια είναι η Χώρα μας.  Μάλιστα έχει γίνει παραδοχή από την τοπική εφημερίδα των Σκοπίων Νοβα makedonia που γράφει τα ακόλουθα. Διαβάστε τα και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα:

Τα Σκόπια δεν είναι μια ελεύθερη χώρα, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση για την ελευθερία στον κόσμο, την αμερικανική μη κυβερνητική οργάνωση Freedom House.
Στην έκθεση για το 2019, τα Σκόπια, σε κλίμακα από ένα έως επτά, όπου το ένα είναι το πιο ελεύθερο και το επτά λιγότερο ελεύθερο, βαθμολογείται με 3, ενώ σύμφωνα με τα πολιτικά δικαιώματα με 4 και σύμφωνα με τις πολιτικές ελευθερίες με 3.5.
Με συνολικό σκορ 59 μονάδων, η πΓΔΜ βρίσκεται στη κατηγορία  των χωρών όπως η Ουκρανία, η Μολδαβία, το Μαυροβούνιο, το Κοσσυφοπέδιο και η Μαδαγασκάρη φέτος.
Όσον αφορά τα πολιτικά δικαιώματα και τις πολιτικές ελευθερίες, η Σερβία, το Μαυροβούνιο, η Βοσνία και Ερζεγοβίνη και η Κροατία σημειώνουν κάποια οπισθοδρόμηση σε σχέση με πέρυσι, ενώ η πρόοδος στα Σκόπια και το Κοσσυφοπέδιο είναι μικρή. Στην Αλβανία η κατάσταση παραμένει αμετάβλητη.
Η Κροατία, η Ελλάδα, η Βουλγαρία και η Ρουμανία εκτιμώνται ως ελεύθερες χώρες, ενώ η Σερβία, το Μαυροβούνιο βρίσκονται πιο χαμηλά,
Σύμφωνα με την συνολική αξιολόγηση των best-κατετάγη πρώτη η  Ελλάδα στην περιοχή των Βαλκανίων με  87/100, ακολουθούμενη από την Κροατία 85/100, 81/100 Ρουμανία, τη Βουλγαρία 80/100, 68/100 Αλβανία, Σερβία 67/100, 65/100 Μαυροβούνιο, ΠΓΔΜ 59 / 100, Κοσσυφοπέδιο 54/100 και Βοσνία και Ερζεγοβίνη 53/100.
Το "Freedom House" εκτιμά ότι η παγκόσμια ελευθερία και η δημοκρατία έχουν πτωτική τάση για 13η συνεχή χρονιά. Υπήρξε μια πτώση σε διάφορες χώρες σε όλες τις περιοχές του κόσμου, από παλιές δημοκρατίες, όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, μέχρι ισχυρά αυταρχικά καθεστώτα όπως η Κίνα και η Ρωσία.
Από τις 196 χώρες στον κόσμο που καλύπτονται από την έκθεση, 86 είναι δωρεάν, 59 είναι εν μέρει δωρεάν και 50 δεν είναι δωρεάν. Τα κράτη που είναι πιο ελεύθερα είναι η  Νορβηγία, η Σουηδία, η Φινλανδία, ο Καναδάς και τις Κάτω Χώρες, ενώ τα λιγότερο ελεύθερα είναι η Συρία, το Τουρκμενιστάν, η Ερυθραία, το Νότιο Σουδάν και η Βόρεια Κορέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more