Τρίτη 18 Ιουνίου 2019

Προκήρυξη Υποτροφίας

Προκήρυξη Υποτροφίας
από το Ι.ΙΕΚ της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής
και την Παπαστράτος ΑΒΕΣ

Το Ι.ΙΕΚ της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, στο πλαίσιο του μακροχρόνιου προγράμματος υποτροφιών του και σε συνεργασία με την Παπαστράτος ΑΒΕΣ, προκηρύσσει
μία πλήρη υποτροφία διετούς φοίτησης, με έναρξη την ακαδημαϊκή χρονιά 2019 – 2010 στην ειδικότητα: «Διαχειριστής γεωργοκτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων»*
Η υποτροφία καλύπτει το 100% του συνολικού κόστους των διδάκτρων, διαμονής και σίτισης για το διετές πρόγραμμα. Προθεσμία υποβολής αίτησης και δικαιολογητικών: Δευτέρα 8 Ιουλίου 2019.

Α. ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Όσοι επιθυμούν να υποβάλλουν αίτηση και να αξιολογηθούν θα πρέπει να πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:
1.           Να είναι απόφοιτοι Γενικού ή Επαγγελματικού Λυκείου
2.           Να προέρχονται από οικογένεια καπνοπαραγωγών ή από περιοχή όπου καλλιεργείται καπνός
3.           Να είναι έως 25 ετών

Β.  ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
1.   Υποβολή Αίτησης, είτε ηλεκτρονικά στο e-mail admissions@afs.edu.gr ή με fax στο 2310492864, ή ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή στην διεύθυνση Αμερικανική  Γεωργική Σχολή (Υπόψη Τμήματος Εγγραφών) Μαρίνου Αντύπα 54 Τ.Θ. 60097, 570 01, Θέρμη Θεσσαλονίκης. Η αίτηση είναι διαθέσιμη τόσο από το Τμήμα Εγγραφών της ΑΓΣ όσο και από την ιστοσελίδα της Σχολής.
2.   Αποστολή δικαιολογητικών ηλεκτρονικά στην διεύθυνση admissions@afs.edu.gr, ή ταχυδρομικά (απλά, μη επικυρωμένα αντίγραφα των εγγράφων) με συστημένη επιστολή στην διεύθυνση  Αμερικανική Γεωργική Σχολή (Υπόψη Τμήματος Εγγραφών)  Μαρίνου Αντύπα 54, T.Θ. 60097, 57001, Θέρμη, Θεσσαλονίκη.  Τα αιτούμενα δικαιολογητικά είναι τα ακόλουθα:
o      Απολυτήριο Γενικού Λυκείου ή Απολυτήριο και Πτυχίο Επαγγελματικού Λυκείου
o      Μια φωτογραφία μεγέθους ταυτότητας (στο πίσω μέρος να αναγράφεται το ονοματεπώνυμο)
o      Φωτοτυπία ταυτότητας, ή διαβατηρίου
o      Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας (πρόσφατος λογαριασμός ΔΕΚΟ) ή κύριου επαγγέλματος αιτούμενου ή γονέων (από οικεία ομάδα καπνοπαραγωγών)

3.   Προθεσμία υποβολής αίτησης και δικαιολογητικών: Δευτέρα 8 Ιουλίου 2019. Οποιαδήποτε αίτηση και δικαιολογητικά υποβάλλονται μετά το πέρας της ημερομηνίας αυτής, δεν θα γίνονται δεκτά.
4.   Συνέντευξη με Επιτροπή Υποτροφιών. Οι επικρατέστεροι υποψήφιοι, προκρίνονται στο επόμενο στάδιο κατά το οποίο θα κληθούν σε προσωπική ή τηλεφωνική συνέντευξη με την Επιτροπή Υποτροφιών του Ι.ΙΕΚ Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής. Κύριος στόχος της συνέντευξης είναι να δοθεί η δυνατότητα στην επιτροπή να διερευνήσει περαιτέρω στοιχεία της προσωπικότητας, των προοπτικών και της καταλληλότητας των υποψηφίων.
5.   Αξιολόγηση. Η Επιτροπή Υποτροφιών μετά το πέρας και των συνεντεύξεων αξιολογεί τις αιτήσεις λαμβάνοντας υπόψη όλα τα κριτήρια με την καθορισμένη σειρά προτεραιότητας και ανακοινώνει τις άμεσα τις αποφάσεις της στους υποψηφίους.

* Οι αποδέκτες των υποτροφιών μπορούν να επιλέξουν και να εγγραφούν σε εναλλακτικές διαθέσιμες συναφείς ειδικότητες, εφόσον υπάρχει ικανοποιητικός αριθμός ενδιαφερομένων, ώστε να λειτουργήσουν οι ειδικότητες.


Λίγα λόγια για το IIEK Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής
Το νέο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής (Ι.ΙΕΚ) προσφέρει σπουδές σε ειδικότητες του αγροδιατροφικού τομέα. Ο σκοπός του I.IEK της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής είναι να προσφέρει σπουδές υψηλού επιπέδου σε ειδικότητες του αγροδιατροφικού τομέα, ώστε οι σπουδαστές να γνωρίσουν, κατανοήσουν και εφαρμόσουν καινοτόμες και ορθές πρακτικές βελτιστοποίησης της αγροτικής παραγωγής σε επίπεδο τελικού ποιοτικού προϊόντος αναπτύσσοντας, παράλληλα, περιβαλλοντική συνείδηση. Η αποστολή του υλοποιείται με την εφαρμογή σύγχρονων και καινοτόμων βιωματικών μεθόδων μάθησης στις εξαιρετικές εργαστηριακές υποδομές και πιλοτικές μονάδες παραγωγής που διαθέτει η Αμερικανική Γεωργική Σχολή, ώστε ο εκπαιδευόμενος να αποκτήσει επιστημονικές γνώσεις και εξειδικευμένες δεξιότητες, ικανές να διασφαλίσουν τη μελλοντική επαγγελματική του εξέλιξη.
Οι σπουδές διαρκούν 2 έτη και παρέχουν πιστοποιημένο τίτλο σπουδών επιπέδου 5 κατόπιν εξετάσεων από το Υπουργείο Παιδείας (ΕΟΠΠΕΠ) σύμφωνα με το Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων.  Οι απόφοιτοι του Ι.ΙΕΚ της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής δικαιούνται επιπλέον μοριοδότησης στα σχέδια βελτίωσης, καθώς και στην ένταξή τους στα προγράμματα Νέων Αγροτών.

Λίγα λόγια για την Παπαστράτος

H Παπαστράτος, θυγατρική εταιρεία της Philip Morris international (PMI) κατέχει ηγετική θέση στην παραγωγή και εμπορία τσιγάρων και smoke-free προϊόντων καπνού στην Ελλάδα για εννέα δεκαετίες. Το 2017 γύρισε σελίδα στην ιστορία της και πήρε πρωταγωνιστική θέση στον ριζικό μετασχηματισμό του κλάδου των καπνικών προϊόντων και την υλοποίηση του μεγάλου οράματος της PMI για έναν κόσμο απαλλαγμένο από το τσιγάρο προς όφελος των ενήλικων καπνιστών που έχουν επιλέξει να συνεχίσουν να καπνίζουν και της κοινωνίας γενικότερα. Με μια σημαντική επένδυση ύψους 300 εκατ. ευρώ, η Παπαστράτος μετέτρεψε το εργοστάσιό της στον Ασπρόπυργο σε μονάδα αποκλειστικής παραγωγής θερμαινόμενων ράβδων καπνού για το νέο, καινοτόμο προϊόν, το IQOS, το πρώτο heat-not-burn (μη καιόμενου καπνού) προϊόν της PMI, δυνητικά μειωμένου κινδύνου σε σχέση με το τσιγάρο. Toν Απρίλιο του 2019, o Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) επέτρεψε την κυκλοφορία του IQOS στις ΗΠΑ και έκρινε το προϊόν ως κατάλληλο για την προστασία της δημόσιας υγείας. Περίπου 7,3 εκατ. ενήλικοι καπνιστές σε 47 χώρες και περισσότεροι από 150.000 στην Ελλάδα έχουν επιλέξει τη νέα τεχνολογία.  Περισσότερες πληροφορίες στον ιστότοπο www.pmi.com. Η Παπαστράτος με συνέπεια υλοποιεί τα τελευταία χρόνια ένα εκτεταμένο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης για την ανακούφιση ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων. Έχει βραβευτεί επανειλημμένα ως Best Work Place και Top Employer για το δυναμικό εργασιακό της περιβάλλον, ενώ αποτελεί και την πρώτη ελληνική εταιρεία με την πιστοποίηση Equal Salary. Η Παπαστράτος έχει αναδειχθεί ως η «No 1 Αξιοθαύμαστη Εταιρεία στην Ελλάδα» και ως η «Νο 1 Αξιοθαύμαστη Βιομηχανία» από το περιοδικό Fortune. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more