Πέμπτη 4 Ιουλίου 2019

ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΚΕΝΩΣΗΣ ΚΑΤΟΙΚΗΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΕΔΕΣΣΑΣ


Δημοτικό Συμβούλιο
ΓΡΑΦΕΙ  Η  ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ  ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ  ΣΙΣΚΟΥ

 κ. ΤΑΜΒΙΣΚΟΥ: Πρότεινε σε σχέση με τη χαλαζόπτωση α) τη διασφάλιση της ταχύτητας αποζημίωσης β) επαρκή αντιμετώπιση αντιχαλαζιακής προστασίας, όπως φάνηκε από τα αποτελέσματα δε γίνεται και ένα τρίτο πρόβλημα: γ) στην περιοχή των σφαγείων κυκλοφορεί αγέλη σκύλων χωρίς κανένα έλεγχο, τι ενέργειες έχουν γίνει για  κυνοκομείο (Φιλόδημος). δ) Λόγω του καύσωνα τι μέτρα έχει πάρει ο δήμος  για να προστατεύσει τους δημότες.

 κ ΦΟΥΝΤΑΛΗΣ : Ευχήθηκε σε όλους όσους εκλέχτηκαν στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο.
 κ ΣΑΜΛΙΔΗΣ:  Έχουν γίνει ενέργειες μετά τη σύσκεψη στη Νομαρχία. Ο δήμος εμπλέκεται στις δηλώσεις, που έχουν σχέση με τις αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ. Τα αεροπλάνα πετάνε, σε σχέση με την αντιχαλαζιακή προστασία. Σ’ ότι αφορά το δήμο έχουν γίνει όλες οι ενέργειες και έχουν τελειώσει.
 κ.ΠΑΣΧΑΛΗΣ: Αναφέρθηκε στα σχέδια εκκένωσης σε περίπτωση πυρκαγιάς ή γενικότερα ανωτέρας βίας.
 ΤΕΧΝΙΚΑ ΚΑΙ  ΕΙΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ
Αποφασίστηκε ομόφωνα η προμήθεια ενός - σε καλή κατάσταση -  μεταχειρισμένου ισοπεδωτή (γκρέιντερ) 200.000 ευρώ και ενός πατητηριού για την άσφαλτο 15.000 ευρώ. Συνολικά 215.000 ευρώ
 Στο πλαίσιο του έργου ΄΄Ενοποίησης τουριστικού με εμπορικό κέντρο Έδεσσας΄΄ εγκρίθηκε η εκτέλεση εργασιών αποχέτευσης ομβρίων μεταξύ του δήμου Έδεσσας και της ΔΕΥΑΕ. Εγκρίθηκαν οι όροι σύμβασης και των μελών της επιτροπής παρακολούθησης.
 Εγκρίθηκε ομόφωνα και η οργάνωση του σχεδίου εκκένωσης κατοικημένων περιοχών του δήμου Έδεσσας  σε περιπτώσεις πυρκαγιών κυρίως και ορίστηκαν οι χώροι διαφυγής.

 Εγκρίθηκε ομόφωνα και η συμμετοχή στο πρόγραμμα ΄΄ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ΄΄ στην πρόσκληση για την κατασκευή, επισκευή, συντήρηση και εξοπλισμό εγκαταστάσεων καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς. Απαγορεύεται πάνω από 80 θέσεις, λέει η νομοθεσία, σε μία δομή, συνεπώς μπορεί να χρειαστούν περισσότερες δομές… Υπάρχει ο χώρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more