Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019


Η οδύσσεια στο ΝΟΗΣΙΣ (NOESIS – Πλανητάριο) απο τους εργάτες του ονείρου .





"Ηρακλής - Οι 12 Άθλοι", "Εργοστάσιο και Μουσείο Σοκολάτας", "Οι μυστικοί κόσμοι του Ευγένιου Τριβιζά", "Δεινόσαυροι". Φέτος στο Noesis, με όλη αυτήν την εμπειρία και με τη δημιουργική ομάδα συνεργατών, σχεδιάσατε το θεματικό πάρκο "Οδύσσεια"! Μιλήστε μας για αυτό κύριε Γ.Αβανίδη .
Από την πρώτη στιγμή νιώθαμε ότι μετά την επιτυχία του «Ηρακλή» το επόμενο, μεγάλο, μυθολογικό πάρκο είναι για εμάς μια τεράστια πρόκληση. 
Έτσι επιλέξαμε ένα κορυφαίο θέμα, αφιερωμένο σε έναν από τους πιο αγαπητούς ήρωες της αρχαιότητας, τον Οδυσσέα και έναν ποιοτικό και ασφαλή χώρο, το Noesis. Εργαστήκαμε σκληρά και σήμερα η ομάδα μας αλλά και όσοι συμμετείχαν στον σχεδιασμό και την υλοποίηση του θεματικού πάρκου «Οδύσσεια» είναι περήφανοι.
Η «Οδύσσεια», είναι μια υπερπαραγωγή με έντονα εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό  χαρακτήρα. Με ήρωα και πρωταγωνιστή τον πολυμήχανο βασιλιά της Ιθάκης, σ’ έναν χώρο μεταμορφωμένο σε σκηνικό της αρχαιότητας, με τρισδιάστατα, ρομποτικά ομοιώματα των θηρίων και των τεράτων που διαθέτουν κίνηση και ήχο, όλες οι περιπέτειες του Οδυσσέα ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια μικρών και μεγάλων. 
Από τον Οκτώβριο του 2019 ως τον Ιανουάριο του 2020, η «Οδύσσεια» ζωντανεύει στο Noesis, στη Θεσσαλονίκη, και οικογένειες (παιδιά και ενήλικες), εκπαιδευτικοί και μαθητές των σχολείων έχουν την ευκαιρία να ζήσουν μια αξέχαστη, βιωματική, εκπαιδευτική και ψυχαγωγική εμπειρία.
Για ποιον λόγο επιλέξατε την Οδύσσεια ως θέμα;
Αυτό που επιλέξαμε αρχικά είναι ότι θέλουμε να συνεχίσουμε με Ελληνική μυθολογία. Μετά η επιλογή ήταν εύκολη. Η «Οδύσσεια» κατά την άποψή μας είναι το πιο ελκυστικό θέμα της μυθολογίας μας. Νιώθαμε επιπλέον ότι έχουμε την εμπειρία να κάνουμε ένα πάρκο που θα μπορέσει να ταξιδέψει σε ολόκληρο τον κόσμο!
Συναντήσατε δυσκολίες κατά τη διάρκεια του εγχειρήματος αυτού;
Η αλήθεια είναι ότι για το συγκεκριμένο εγχείρημα, μέχρι να φτάσουμε εδώ, περάσαμε μια μικρή Οδύσσεια. Πάντα τα μεγάλα και όμορφα πράγματα έχουν τις δυσκολίες τους. Έχουμε μια μεγάλη δημιουργική ομάδα με τον Δημήτρη, τη Βίκυ, τον Σταύρο, την Άννα και τον Ανδρέα και εκτιμώ ότι οι αντιξοότητες που συναντήσαμε μας ένωσαν ακόμη περισσότερο. Αναζητήσαμε νέους συνεργάτες, νέα φρέσκα μυαλά και νομίζω ότι καταφέραμε να δημιουργήσουμε μια σπάνια ομάδα τέτοια που αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχει ανάλογη σε ολόκληρη την Ελλάδα…
Ποιο το μήνυμα της Οδύσσειας στους νέους και τα παιδιά που βιώνουν τη σημερινή κρίση;
Ο Οδυσσέας στο μεγάλο ταξίδι του συνάντησε σίγουρα μεγαλύτερες δυσκολίες από αυτές που συναντούμε εμείς σήμερα. Δεν υπέκυψε όμως στους διάφορους πειρασμούς. Συνέχισε ακάθεκτος για να φτάσει στον στόχο του. Δεν είχε πολλά όπλα, για την ακρίβεια μόνο δύο. Είχε την καρδιά του, που ήταν γενναία και γεμάτη αγάπη για τους δικούς του ανθρώπους και τον τόπο του και το μυαλό του που ήταν κοφτερό και γρήγορο.
Αν ακολουθούσαμε λοιπόν και εμείς το παράδειγμά του ίσως να τα καταφέρναμε καλύτερα σε αυτόν τον ορυμαγδό των δυσκολιών και των συχνών αρνητικών εξελίξεων. 
Προσέξτε όμως, ο στόχος του Οδυσσέα ήταν αγαθός και καλός. Αν βρούμε και εμείς στόχους που πραγματικά θέλουμε, θα είναι εύκολο να τους πετύχουμε. Χρειάζεται γενικά επιμονή και στοχοπροσήλωση στη ζωή. 

Ποια τα μελλοντικά σας σχέδια;
Τα σχέδια είναι πολλά. Όλα όμως βήμα βήμα. Θέλω όλη η ομάδα μας να είναι καλά, να νιώθει όμορφα μέσα από τη συνεργασία και θα έρθουν μεγάλες εκπλήξεις!

Σας ευχαριστώ θερμά
Απο Βίκυ Μπαιρακτάρη



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more