Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020

Το αίτημα της σύνδεσης του Νομού Πέλλας με την Εγνατία Οδό επαναφέρει ο Διονύσης Σταμενίτης.
Το ζήτημα της σύνδεσης του Νομού Πέλλας με την Εγνατία Οδό επανέφερε ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Σταμενίτης Διονύσης στη συνάντηση που πραγματοποίησε με τον Διευθύνοντα Σύμβουλό της «Εγνατία Οδός Α.Ε.» κ. Κουτσούκο Κωνσταντίνο, την περασμένη Παρασκευή (28-02-2020).
Συγκεκριμένα, ο Βουλευτής παρουσίασε την πρόταση του, την οποία είχε καταθέσει και στο παρελθόν, τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα έργο ζωτικής σημασίας για τον Νομό Πέλλας. Ενημέρωσε τον κύριο Κουτσούκο ότι ο Νομός Πέλλας είναι ο μοναδικός που δεν διαθέτει σύνδεση με το πιο σύγχρονο οδικό δίκτυο της χώρας με αποτέλεσμα να μένει αποκομμένος από τα μεγάλα αστικά κέντρα. Ενώ παράλληλα, στάθηκε και στο γεγονός ότι αυτό λειτουργεί αποθαρρυντικά και για την εξαγωγική δραστηριότητα ενός Νομού κατά βάση αγροτικού, με μεγάλη παραγωγική δραστηριότητα.
Ειδικότερα ο κ. Σταμενίτης  ζήτησε:

Καθορισμό με νέα χάραξη α. της οδού Γιαννιτσά – Αλεξάνδρεια – Νησέλι, και την ένταξη αυτής στο δίκτυο καθέτων της Εγνατίας Οδού, και β. του 3ου κομματιού Βέροια – Νάουσα (σύνδεση κάθετης με Εγνατία Οδό ), ώστε ο Νομός Πέλλας να έχει ολοκληρωμένη σύνδεση με την Εγνατία Οδό.

Παράλληλα τόνισε στον κ. Κουτσούκο ότι σε παλαιότερη συνάντηση που είχε ο ίδιος με την διοίκηση της περιόδου 2012-2015, είχε ενημερωθεί από τον τότε Πρόεδρο ότι υπάρχει ο σχεδιασμός ώστε να αιτηθεί από την «Εγνατία Οδός Α.Ε.» η χρηματοδότηση της μελέτης του κόμβου Νισελίου – Αλεξάνδρειας και η σύνδεση αυτού με το δρόμο Έδεσσα – Γιαννιτσά – Θεσσαλονίκη. Στα πλαίσια αυτά ζήτησε από τον κύριο Κουτσούκο να γίνουν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για τη χρηματοδότηση της μελέτης προκειμένου αυτό το μεγάλο έργο να αρχίσει να παίρνει σάρκα και οστά και να μην χαθεί άλλος χρόνος.

Από την πλευρά του ο Διευθύνοντας Σύμβουλος της «Εγνατία Οδος Α.Ε.» συμφώνησε με τον Βουλευτή ότι είναι αναγκαίο να ζητηθεί, με τεχνικό δελτίο, η χρηματοδότηση της μελέτης και να γίνει το πρώτο βήμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more