Κυριακή 31 Μαΐου 2020

10 στιγμές της Αλμωπίας στον καιρό του covid 19



Η εφημερίδα μας ανοίγει τον φάκελο υγειονομική κρίση στην Αλμωπία. Μπορεί να πέρασαν 2 ολόκληροι μήνες από την απόφαση της Κυβέρνησης για την καραντίνα και όλα όσα ακολούθησαν, αλλά και στην Αλμωπία είχαμε ζητήματα αλλά και τρόπους αντιμετώπισης της κρίσης. Σήμερα λοιπόν σας παρουσιάζουμε τις 10  άξιες αναφοράς στιγμές της Αλμωπίας και της Δημοτικής αρχής στον καιρό του covid 19. Καθίστε αναπαυτικά και διαβάστε αυτό το ενδιαφέρον θέμα:

Στιγμή πρώτη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις 13 Μαρτίου αποφασίζει να κλείσουν όλα τα καταστήματα της Χώρας. Έτσι η Αλμωπία βρίσκεται σε μια νέα πραγματικότητα. Η ζωή σιγά σιγά μπαίνει στον πάγο…

Στιγμή δεύτερη

Στις 22 Μαρτίου 2020 ανακοινώθηκε ότι από τις 6 το πρωί της 23ης Μαρτίου μέχρι τις 6 Απριλίου επιβάλλονται σημαντικοί περιορισμοί στην κυκλοφορία και μετακίνηση των πολιτών σε ολόκληρη την επικράτεια, πλην εξαιρέσεων που αφορούν σε όσους κινούνται προς και από την εργασία τους, μετακινούνται για να προμηθευτούν αγαθά πρώτης ανάγκης ή φάρμακα, επισκέπτονται γιατρό ή άτομο το οποίο έχει ανάγκη για βοήθεια, μεταβαίνουν στην τράπεζα εάν δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή, μεταβαίνουν σε τελετή (κηδεία, γάμο ή βάφτιση), ασκούνται ατομικά ή ανά δύο ή συνοδεύουν το κατοικίδιό τους και, τέλος, σε περιπτώσεις διαζευγμένων γονέων που κινούνται για να εξασφαλίσουν την επικοινωνία με τα παιδιά τους. Επιτρεπτή είναι επίσης και η μετακίνηση για την εφάπαξ μετάβαση στον τόπο της μόνιμης κατοικία. Έτσι μια νέα εποχή ξεκινά στην Αλμωπία.

Στιγμή Τρίτη


Την 1η Απριλίου τέθηκε σε καραντίνα για 14 ημέρες το χωριό Φούστανη στο δήμο Αλμωπίας της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας ύστερα από πρόταση της Δημοτικής αρχής.

Στιγμή τέταρτη


Η πρώτη κόντρα δεν αργεί να φανεί μεταξύ του Δημάρχου Αλμωπίας και του Δημάρχου Έδεσσας. Χρήστος Μπάτσης και Δημήτρης Γιάννου ξιφουλκούν με φόντο την μεταφορά του Αγίου Φωτός. Ο κος Μπάτσης δηλώσει δημόσια ότι θα μεταβεί στην Θεσσαλονίκη για να το παραλάβει. Ο αρμόδιος Υφυπουργός Νίκος Χαρδαλιάς τονίζει ότι απαγορεύεται η οποιαδήποτε μεταφορά του στους Δήμους. Ο κος Γιάννου ζητά αυτοσυγκέντρωση και μετριοπάθεια. Ο κος Μπάτσης του απαντά με αψύ ύφος και φρασεολογία που δεν δικαιολογεί Δήμαρχο μερικών μηνών… Τελικά ο κος Γιάννου δίνει τόπο στην οργή


Στιγμή Πέμπτη


Νέα κόντρα στην Αλμωπία αυτή τη φορά με φόντο την τροφοδοσία της Φούστανης. Χρήστος Μπάτσης και Δάνης Τζαμτζής διαγκωνίζονται για το ποιος θα φανεί περισσότερο στις διανομές. Ο Δάνης Τζαμτζής είναι διαρκώς έξω από το χωριό ενώ ο Χρήστος Μπάτσης ξεφορτώνει φορτηγά υπό το βλέμμα των καμερών.

Στιγμή έκτη


Πριν βγει η Φούστανη από την Καραντίνα και ενώ υπάρχει και ένας θάνατος, δεν είναι λίγες οι φωνές που υποστηρίζουν ότι αδίκως στοχοποιήθηκε το χωριό όπως και πως ο θάνατος δεν ήταν από κορονοϊό. Οι κάτοικοι της Φούστανης νιώθουν μόνοι και αδικημένοι… Έξω όμως από το χωριό το σόου με τις κάμερες και τους τοπικούς αξιωματούχους συνεχίζεται.

Στιγμή έβδομη


Στις 14 Απριλίου ο Χρήστος Μπάτσης συνοδευόμενος από φωτογράφους κόβει την κορδέλα της απελευθέρωσης της Φούστανης. Οι επικριτές τονίζουν ότι επιτέλους το όνειρο του έγινε πραγματικότητα να κόψει και αυτός μια κορδέλα…

Στιγμή όγδοη


Μεγάλη Πέμπτη ο Δήμαρχος Χρήστος Μπάτσης παραχωρεί την νιοστή «αποκλειστική» συνέντευξη του στο γραφείο του στο Δημαρχείο. Κάποιοι παρατηρούν ότι δεν έχουν ληφθεί μέτρα για αυτή τη συνέντευξη την ίδια ώρα βέβαια που σύμφωνα με τον ίδιο η περιοχή αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα με τον covid 19.

Στιγμή ένατη


Το σύνολο του πολιτικού κόσμου παραχωρεί τις αντιμισθίες προς την υγεία. Σε τοπικό επίπεδο μόνο ο Δήμαρχος και η παράταξη του Νίκου Παρούτογλου παίρνει αυτή την απόφαση. Οι άλλοι αντιδήμαρχοι και αξιωματούχοι της Δημοτικής αρχής ίσως να μην ζούσαν εκεί και ούτε φωνή ούτε ακρόαση μέχρι σήμερα… Ούτε βέβαια και ο λαλίστατος Δήμαρχος τοποθετήθηκε.

Στιγμή δέκατη


Ο Δήμαρχος Αλμωπίας νομίζει ότι βρήκε την λύση και ίσως είχε και δίκαιο, με την αξιοποίηση Ελλήνων στα χωράφια της Αλμωπίας. Βέβαια μερικές εβδομάδες νωρίτερα για άλλη μια φορά δεν μίλησε για τα αμνοερίφια της περιοχής και την πώληση του τις μέρες του Πάσχα όπου οι κτηνοτρόφοι της περιοχής έπαθαν ζημιά. Εκτός από την αγροτική πολιτική υπάρχει και η κτηνοτροφική…




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more