Τετάρτη 6 Μαΐου 2020

Μάκης Δημητριάδης: Μαζί σχεδιάζουμε την επόμενη μέρα της πανδημίας

Με μία ιδιαίτερα σημαντική, σε πανελλαδική κλίμακα, πρωτοβουλία, η Δημοτική Τοπική Οργάνωση (ΔΗΜΤΟ) της Νέας Δημοκρατίας στην Σκύδρας, "εγκαινιάζει" την επανεκκίνηση του κομματικού μηχανισμού, στην δράση:

‘’ΜΑΖΙ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΌΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ΄΄

Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος της Δημ.Τ.Ο. Σκύδρας και μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Μάκης Δημητριάδης, σε συνεργασία με την Γραμματεία Αγροτικών Φορέων του κόμματος και την Πολιτική Επιτροπή συγκάλεσαν τηλεδιάσκεψη, που είχε ως κύριο θέμα τα αγροτικά ζητήματα της περιοχής, με την συμμετοχή της Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Φωτεινής Αραμπατζή και του Γραμματέα της Π.Ε. Γιώργο Στεργίου ο οποίος τόνισε στην εισήγηση του την έντονη δραστηριότητα της Δημ.Τ.Ο. Σκύδρας και πως αυτή συγκαταλέγεται στις πιο ενεργές της Χώρας.
Όπως τονίστηκε στην αρχή, στόχος αυτής της πανελλήνιας πρωτοβουλίας, ήταν η ΔημΤΟ Σκύδρας να αποτελέσει "γέφυρα" μεταξύ της τοπικής κοινωνίας και του κρατικού μηχανισμού σε ότι αφορά τουλάχιστον σε ένα ευαίσθητο θέμα, όπως αυτό που έχει να κάνει με την Αγροτιά στην περιοχή του Δήμου Σκύδρας αλλά και της Πέλλας γενικότερα, η οποία αποτελεί ένα πρότυπο στο είδος της, αφού συνδυάζει την πρωτογενή Αγροτική παραγωγή με τον δευτερογενή τομέα, που είναι οι βιομηχανική μεταποίηση.

Παράλληλα συζητήθηκε η επόμενη μέρα για την Αγροτική οικονομία της περιοχής, που πρέπει απαραίτητα να στηριχθεί σε πολλά επίπεδα, γιατί αποτελεί την "ραχοκοκαλιά" της τοπικής αλλά και της Εθνικής οικονομίας. Στην συνέχεια δόθηκε έμφαση στις καλλιέργειες του ροδάκινου, της κερασιάς και του ακτινίδιου όπως και άλλων προϊόντων τοπικού ενδιαφέροντος, στην περιοχή, με το σκεπτικό ότι αποτελούν δυναμικές καλλιέργειες, που μπορούν να ενισχύσουν περαιτέρω το αγροτικό εισόδημα.

Ακόμα, οι συμμετέχοντες στην τηλεδιάσκεψη, ανέφεραν στην Υφυπουργό τα υφιστάμενα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί και τα οποία έχουν να κάνουν με τον παγετούς που έπληξαν την περιοχή, αλλά και την έλλειψη εργατών γης για αγροτικές καλλιέργειες. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο τραπέζι των συζητήσεων τέθηκαν και θέματα πού αφορούν την ενίσχυση της κτηνοτροφίας. Τέλος συζητήθηκαν και θέματα που αφορούν την ένταξη των αγροτών και κτηνοτρόφων σε επί μέρους προγράμματα, που αφορούν την ενίσχυση τους.
Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν οι:
·         Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Βουλευτής Σερρών, Φωτεινή Αραμπατζή.
·         Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής Γιώργος Στεργίου.
·         Γραμματέας Αγροτικών Φορέων της ΝΔ Μαρία Τριανταφυλλόπουλου
·         αν. Γραμματέας Εργαζ. Ιδιωτικού & Δημόσιου τομέα & μέλος της Π.Ε. Νίκος Θωμαΐδης
·         Πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας, Νίκη Ποζίδου
·         αν. Γραμματέας Οργανωτικού για την Βόρεια Ελλάδα, Κώστας Φωτίου
·         Αντιδήμαρχος Οικονομικών Δήμου Σκύδρας & μέλος της ΔημΤΟ Σκύδρας, Μιχάλης Μέγας
·         Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης Δήμου Σκύδρας, Γιώργος Σταματέλος
·         Πρόεδρος Τ.Κ. Πετριάς Δήμου Σκύδρας & μέλος ΔήμΤΟ Σκύδρας, Γρηγόρης Βόλτσης
·         Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Σκύδρας Πάνος Πασάκης.
·         Πρόεδρος Αγροτ. Συνεταιρισμού Π. Μυλοτόπου, & Αντιπρόεδρος ΣΕΑΣ Πέλλας Γιάννης Λυσίτσας.
·         Σύμβουλος – Γεωπόνος, Πόπη Λουσπα.
·         Μέλος Πολιτικής Επιτροπής ΝΔ, Σοφία Φαρσακίδου
·         Πρόεδρος ΔΕΕΠ Πέλλας, Θεοδόσης Ουραηλίδης
·         Τομεάρχης ΝΔ Πέλλας, Συρμούλα Τζήμα - Τόπη
·         Υπευθ. Αγροτικών Θεμάτων ΔΕΕΠ Πέλλας, Χρήστος Τζαρτζαράκης

Τα μέλη της Δημ.Τ.Ο. Σκύδρας στηρίζουν όλες τις δράσεις και πρωτοβουλίες της Οργάνωσης και ειδικά όταν αυτές αφορούν τα αγροτικά ζητήματα. Παρόντες στην Τηλεδιάσκεψη:
·         Παναγιώτης Δημητριάδης, (υπεύθυνος Αγροτικών & κτηνοτροφικών θεμάτων)
·         Μάκης Καρύπης (υπευθ. Ιδιωτικού & Δημόσιου Τομέα)
·         Γιωργος Αποστολίδης, (υπευθ. Τομέα εκπαίδευσης)
Ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Σκύδρας, Δημήτρης Μητσόπουλος
Ο Αντιπρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Σκύδρας, Άγγελος Χατζηλαμπρινός

Παρόντες στην Τηλεδιάσκεψη και οι Πρόεδροι των υπόλοιπων ΔΗΜΤΟ της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας και της ΟΝΝΕΔ Σκύδρας, δείχνοντας από την πλευρά τους το έντονο κομματικό ενδιαφέρον της Νέας Δημοκρατίας στην Πέλλα για τα Αγροτικά θέματα, τα οποία είναι πάντα στην πρώτη γραμμή.
·         Πέλλας – Λύσανδρος Αμιτζόγλου
·         Έδεσσας – Κώστας Μπατσίρης
·         Αλμωπίας – Γιώργος Τζάτζης

Η Υφυπουργός Φωτεινή Αραμπατζή, δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένη από την συμμετοχή στην εξαιρετική πρωτοβουλία της ΔημΤΟ Σκύδρας, συνεχάρη όλους τους συμμετέχοντες, ενώ τόνισε το αξιόλογο της καινοτόμας δράσης της Νέας Δημοκρατίας η οποία ανοίγει νέους ορίζοντες στην επαφή του πολίτη με τον πολιτικό.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της ΔημΤΟ Σκύδρας,  Μάκης Δημητριάδης, ευχαρίστησε όλους όσους συνετέλεσαν στο να γίνει αυτή η τηλεδιάσκεψη, αναφέροντας ότι είναι χρέος των κομματικών στελεχών να βρίσκονται δίπλα στην κοινωνία και στα θέματα που την απασχολούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more