Πέμπτη 18 Ιουνίου 2020

26/06/2020 - Διαδικτυακή συζήτηση με τον Επίτροπο Απασχόλησης και Κοινωνικών Δικαιωμάτων Νικολά Σμιτ στην Αθήνα - Ευρωπαϊκός Πυλώνας Κοινωνικών Δικαιωμάτων

logo-ce-horizontal-el-quadri-lrΑντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Βασιλίσσης Σοφίας 2, 106 74 Αθήνα
Τηλ.: 210 7272100
cid:image003.png@01D5A3A7.B0FACCB0cid:image004.png@01D5A3A7.B0FACCB0cid:image005.png@01D5A3A7.B0FACCB0cid:image006.png@01D5A3A7.B0FACCB0cid:image007.png@01D5A3A7.B0FACCB0









Αυτή την εβδομάδα, ο κ. Νικολά Σμιτ, Επίτροπος θα ξεκινήσει σειρά εικονικών διαβουλεύσεων σχετικά με το μέλλον της Κοινωνικής Ευρώπης με ενδιαφερόμενους φορείς στα κράτη μέλη.

Ξεκινώντας αύριο από την Κροατία, η οποία έχει την προεδρία του Συμβουλίου, ο Επίτροπος και οι υπηρεσίες της Επιτροπής θα συμμετάσχουν σε σειρά διαδικτυακών σεμιναρίων (webinar) στα κράτη μέλη για να συγκεντρώσουν παρατηρήσεις ενόψει του σχεδίου δράσης της Επιτροπής για την περαιτέρω υλοποίηση του Ευρωπαϊκού Πυλώνα Κοινωνικών Δικαιωμάτων. Το ίδιο το σχέδιο δράσης θα παρουσιαστεί στις αρχές του 2021. Ο Πυλώνας αποτελεί την κύρια πυξίδα της Ευρώπης για να καταστήσουμε τις κοινωνίες μας ανθεκτικότερες. Δεδομένων των επιπτώσεων της πανδημίας του κορονοϊού στον οικονομικό και κοινωνικό μας ιστό, οι αρχές του Πυλώνα είναι σημαντικότερες από ποτέ για να θέσουμε τον άνθρωπο στο επίκεντρο της ανάκαμψης βραχυπρόθεσμα, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα.

Ενόψει της πρώτης διαβούλευσης στο Ζάγκρεμπ, ο Επίτροπος Σμιτ δήλωσε τα εξής: «Το σχέδιο δράσης για τον Ευρωπαϊκό Πυλώνα Κοινωνικών Δικαιωμάτων θα αποτελέσει καθοριστικό στοιχείο της μακροπρόθεσμης στρατηγικής μας για την ανάκαμψη. Μπορούμε να ξεπεράσουμε την κρίση αυτή θέτοντας την απασχόληση και τα κοινωνικά θέματα στο επίκεντρο του σχεδίου μας. Η πολύτιμη συμβολή των ενδιαφερόμενων μερών θα είναι αποφασιστικής σημασίας για να καθοριστούν τα επόμενα βήματα για τις θέσεις εργασίας και τα κοινωνικά δικαιώματα στην Ευρώπη.

Έπειτα από την ανακοίνωση «Μια ισχυρή κοινωνική Ευρώπη για δίκαιες μεταβάσεις» τον Ιανουάριο του 2020, η Επιτροπή ξεκίνησε ευρείες συζητήσεις σχετικά με τον Κοινωνικό Πυλώνα.

Οι επόμενες στάσεις της εικονική περιοδείας του Επιτρόπου Σμιτ είναι η Αθήνα στις 26 Ιουνίου και η Βουδαπέστη στις 7 Ιουλίου.

Περαιτέρω εκδηλώσεις θα προστίθενται σταδιακά και οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν τις γραπτές συνεισφορές, ιδέες και δεσμεύσεις τους για την υλοποίηση του Ευρωπαϊκού Πυλώνα Κοινωνικών Δικαιωμάτων πριν από τις 30 Νοεμβρίου 2020 μέσω του ιστοτόπου Πείτε τη γνώμη σας για την ενίσχυση της κοινωνικής Ευρώπης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more