Τρίτη 2 Ιουνίου 2020

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΑΒΡΑΜΙΚΑ, ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ «Η ΑΛΜΩΠΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ», ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΔΕΥΣΗΜε έκπληξη διάβασα στον τοπικό τύπο τις δηλώσεις του Δημάρχου Αλμωπίας κ. Χρήστου Μπάτση σχετικά με την άρδευση. Ο κ. Μπάτσης, χωρίς να παραθέσει συγκεκριμένα στοιχεία, δήλωσε ότι ανέλαβε μια χαμένη αρδευτική περίοδο με άπειρες βλάβες και χωρίς συντηρήσεις.
Μάλλον ο κ. Μπάτσης δεν θυμάται καλά ή προσπαθεί να καλύψει την ανεπάρκεια της δικής του Δημοτικής Αρχής, γι’ αυτό το λόγο έχω την υποχρέωση να του θυμίσω την πραγματικότητα:
Στις αρχές Σεπτεμβρίου, κατά την περίοδο παράδοσης-παραλαβής, τον ενημέρωσα εκτενώς για τα ζητήματα της άρδευσης, για τα οποία ήμουν αρμόδιος Αντιδήμαρχος μέχρι εκείνη την ώρα. Όσον αφορά στις βλάβες της άρδευσης, τον είχα ενημερώσει λεπτομερώς ότι είχαμε αντιμετωπίσει περίπου 450 παρεμβάσεις σε αρδευτικά δίκτυα κατά τη διάρκεια του Καλοκαιριού του 2019, γεγονός που μπορεί να του το επιβεβαιώσουν οι υπάλληλοι, οι οποίοι πολλές φορές υπερέβαλλαν εαυτό για να δίνουμε λύσεις στα προβλήματα των αγροτών. Ως προς τις αρδευτικές γεωτρήσεις, τον είχα ενημερώσει για πέντε από τις 180 που υπάρχουν στο Δήμο Αλμωπίας, στις οποίες σημειώθηκαν βλάβες και οι διαδικασίες είχαν ήδη ξεκινήσει όμως δεν ολοκληρώθηκαν μέχρι εκείνη την ώρα. Αν μετά από όλα αυτά επιμένετε ότι δεν έγινε τίποτε, τότε αφήνω όλα τα παραπάνω στην κρίση των πολιτών.
Η αδυναμία του σημερινού Δημάρχου και της σημερινής Δημοτικής Αρχής να διαχειριστεί τον κρίσιμο τομέα της άρδευσης, φάνηκε και από την έλλειψη ετοιμότητας στις διαδικασίες για την επιλογή εργολάβου που θα συντηρήσει τις αρδευτικές γεωτρήσεις του 2020 και του 2019. Δυστυχώς, χάθηκε η δημοπρασία του 2019 που εμείς είχαμε προετοιμάσει, ύψους 100.000 ευρώ.
Ο Δήμαρχος και οι συνεργάτες του έχουν την υποχρέωση να διευκολύνουν το έργο των αγροτών μας. Ας αφήσουν την μικροπολιτική, ας σταματήσουν να ασχολούνται με το τι δεν κάναμε εμείς και ας αναλάβουν έστω και με μεγάλη καθυστέρηση τις ευθύνες τους, γιατί ο αγροτικός κόσμος δεν ευθύνεται για τη δική τους ολιγωρία.
Εμείς θα συνεχίσουμε να ασκούμε υπεύθυνα το ρόλο της αντιπολίτευσης που μας ανέθεσαν οι πολίτες, παρακολουθώντας στενά την πορεία της διοίκησης και παρεμβαίνοντας όπου θεωρούμε χρήσιμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more