Πέμπτη 11 Ιουνίου 2020

Διονύσης Σταμενίτης: «Το νέο Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού θα συμβάλλει στη στήριξη των τουριστικών επιχειρήσεων του Νομού Πέλλας».

«Ο Νομός Πέλλας έχει εξαιρετικούς προορισμούς και προσφέρει εναλλακτικές μορφές τουρισμού,  όπως ο ιαματικός τουρισμός με τα εξαιρετικά Λουτρά Πόζαρ».

Στην ανακοίνωση του νέου και διευρυμένου προγράμματος κοινωνικού τουρισμού 2020-2021 προχώρησε σήμερα το Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων.
Ο τριπλασιασμός του προϋπολογισμού του ΟΑΕΔ από 10 εκ. σε 30 εκ. ευρώ και ο υπερδιπλασιασμός των δικαιούχων από 140.000 σε 300.000, είναι μια πολιτική επιλογή προκειμένου να στηριχθεί στην πράξη ο εσωτερικός τουρισμός της χώρας και ταυτόχρονα περισσότεροι πολίτες να μπορέσουν να κάνουν τις διακοπές τους με χαμηλό κόστος.
Σύμφωνα με το Βουλευτή Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Σταμενίτη, η εξέλιξη αυτή είναι σημαντική και για το Νομό Πέλλας, καθώς οι τουριστικές επιχειρήσεις της περιοχής θα ενισχυθούν, καλύπτοντας ένα μέρος των απωλειών που είχαν λόγω των δύσκολων και κρίσιμων συνθηκών που βρέθηκε η χώρα εξαιτίας της εξάπλωσης της νόσου COVID – 19.
Συγκεκριμένα ο κ. Σταμενίτης δήλωσε: «Η ανακοίνωση του νέου προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού με την αύξηση του προϋπολογισμού και τον υπερδιπλασιαμό των δικαιούχων είναι μια εξαιρετικά σημαντική εξέλιξη για τις επιχειρήσεις του Νομού μας, στα Λουτρά Πόζαρ, στην περιοχή της Έδεσσας αλλά και των Γιαννιτσών. Γνωρίζουμε όλοι ότι η φετινή περίοδος θα είναι δύσκολή, λόγω της υγειονομικής κρίσης. Το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, σε συνδυασμό με το Πρόγραμμα ‘Τουρισμός για όλους’ και τα προγράμματα του ΛΑΕ – ΟΠΕΚΑ, θα παρέχουν ουσιαστική στήριξη στις τουριστικές επιχειρήσεις μέσα από την ενίσχυση του ελληνικού τουρισμού και θα δώσουν τη δυνατότητα στους οικονομικά ασθενέστερους συμπολίτες μας να κάνουν τις διακοπές τους. Ο Νομός Πέλλας έχει εξαιρετικούς προορισμούς και προσφέρει εναλλακτικές μορφές τουρισμού,  όπως ο ιαματικός τουρισμός καθώς διαθέτουμε μια από τις πιο σημαντικές λουτροπόλεις της Ελλάδα, τα Λουτρά Πόζαρ».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more