Τετάρτη 17 Ιουνίου 2020

Άρθρο του Μάκη Δημητριάδη, μέλους της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ για την εφαρμογή της ψηφιακής πολιτικής στην καθημερινότητας μας.Άρθρο του Μάκη Δημητριάδη*Η Εποχή του κορωνοϊού είναι βέβαιο πως είναι συνυφασμένη με ποικίλα προβλήματα διεθνώς. Ανθρώπινες ψυχές χάθηκαν ή θα χαθούν, ενώ η οικονομική αβεβαιότητα που προέκυψε δημιουργεί μια αστάθεια στις κοινωνίες, δεδομένης της αντιπαραγωγικότητας που χαρακτηρίζει το lockdown.

Στη χώρα μας, όλα τα παραπάνω αντιμετωπίζονται με σχέδια και μέτρα, γεγονός που δείχνει ότι η Κυβέρνηση "δεν πιάστηκε στον ύπνο".

Τώρα, έχει σειρά η επανεκκίνηση της καθημερινότητας, με στόχευση στην επένδυση της εργασίας και της πραγματικής οικονομίας.

Στο δίμηνο που προηγήθηκε, πέραν των όσων βιώσαμε, παρακολουθήσαμε με ενδιαφέρον να εξελίσσεται ένα μοναδικό φαινόμενο για τα Ελληνικά δεδομένα, που πρέπει να έχει και την ανάλογη πορεία και ανταπόκριση στο μέλλον.

Ο λόγος, για την εφαρμογή της ψηφιακής πολιτικής στην καθημερινότητας μας.

Από την πρώτη στιγμή, ένα Υπουργείο, που μέχρι πριν την ανάληψη της διακυβέρνησης απο την ΝΔ "έκρυβε" πολλά ερωτηματικά για την αποτελεσματικότητα του, απέδειξε ότι ήρθε όχι απλά για να μείνει, αλλά και επιπροσθέτως για να προσφέρει ή να παρέχει ένα καλυτερο τρόπο ζωής στους Έλληνες.

Και αν μέχρι τότε γνωρίζαμε κάτι το οποίο είχε μπει δειλά- δειλά στη ζωή μας, τον Μάρτιο ήρθε η στιγμή να γνωρίσουμε τι μπορεί να σημαίνουν οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες προς την κοινωνία.

Προγράμματα με στόχο έναρξης εφαρμογής τους το δεύτερο εξάμηνο αυτού του έτους, με τον κατάλληλο συντονισμό «εισέβαλαν» στη ζωή μας νωρίτερα από το προβλεπόμενο, μιας και αυτό κρινόταν ζωτικής σημασίας, μετατρέποντας τη ζωή μας σε πιο απλή και εύκολη.

Αν θέλουμε να μιλήσουμε με καθημερινούς όρους "συνδεθήκαμε κατευθείαν με τον κρατικό μηχανισμό" που ήταν πανέτοιμος να μας προσφέρει τις υπηρεσίες του.Με άλλα λόγια στην πράξη:

-Μιλησαμε στον Η/Υ με τον κρατικό μηχανισμό και προτείναμε λύσεις για την επόμενη μέρα.
- Συνδεθηκαμε με ηλεκτρονικές πλατφόρμες, αναζητώντας λύσεις στα προβλήματα μας, χωρίς να χρειαστεί να παραστούμε σε κρατικές υπηρεσίες.

Τι σημαίνουν πρακτικά όλα αυτά;

Το άρθρο γράφηκε στο www.voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more