Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020

Συνέντευξη με τον πρόεδρο του ΣΥΓΑΠΑ






Η 21 Ιουνίου έχει καθιερωθεί ως η ημέρα που γιορτάζει ο πατέρας κύριε Σπιτάλα ποιος ο σκοπός αυτού του εορτασμού   
Στην Ευρώπη και ιδίως στη Γαλλία, όπου έζησα 20 χρόνια από το 1972, αρχίσαμε , οι διαζευγμένοι μπαμπάδες να διαδίδουμε την ημέρα αυτή, όχι σαν γιορτή αλλά σαν κοινωνικό δεδομένο, ώστε η κοινωνία να ευαισθητοποιηθεί για τους μπαμπάδες που θέλουν να έχουν καθημερινή  επικοινωνία με τα παιδιά τους ακόμα και μετά το διαζύγιο.
Στην Ελλάδα, άρχισα να προωθώ την ιδέα αυτή από το έτος 1996 και σιγά σιγά, κατάφερα να μπει στο Ημερολόγιο από το έτος 2009. 
Ήθελα, στην αρχή, να είναι Η δεύτερη Κυριακή του Ιούνη ώστε τα σχολεία να είναι ανοικτά και να διδάσκουν οι δάσκαλοι-καθηγητές στα παιδιά, για το πρότυπο του πατέρα, τον αγώνα του και την ανάγκη να υπάρχει ο ακρογωνιαίος αυτός λίθος της οικογένειας.
Ποιες είναι οι ανάγκες που οδήγησαν στην δημιουργία του συλλόγου ΣΥΓΑΠΑ και σε τι αποσκοπεί ο σύλλογος αυτός   
 Ο ΣΥΓΑΠΑ δημιουργήθηκε από 26 άτομα στη Θεσσαλονίκη και αμέσως Πανελλήνια, ώστε να βοηθήσει τους διακεκριμένους μπαμπάδες διότι έως τότε, στη χώρα μας, έδιναν επιμέλεια μόνο σε μαμάδες, μετά από ένα διαζύγιό.
Από το 2004 και μετά, Ο ΣΥΓΑΠΑ έγινε επίσημος φορέας ανθρωπίνων δικαιωμάτων των παιδιών των διαζυγίων και μετά το 2010 έγινε ο SYGAPA INTERNATIONAL.
Τι είναι το σύνδρομο της γονεϊκής αποξένωσης  
PARENTAL ALIENATION SYNDROM (PAS). ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΓΟΝΙΚΗΣ ΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗΣ-ΑΠΟΞΕΝΩΣΗΣ ονομάστηκε το φαινόμενο κατα το οποίο ενα παιδί απεχθάνεται τον άλλο γονέα, μετά απο ενα διαζυγιο, δίχως κανένα λόγο. Μόνο και μόνο απο πλύση εγκεφάλου και συκοφαντική δυσφήμηση που υφίσταται από τον γονέα που έχει τη μοναδική εξουσία μέσω της επιμέλειας.
Ο Π.Ο.Υ. που διοικείται από τον Σορος και άλλη μαφία, Δεν θέλει να αναγνωρίσει το PAS ως ασθένεια παρά την μεγάλη έκταση αποξένωσης παιδιών. Εξάλλου, βοηθάει αυτό ώστε να απονεμηθεί η νέα γενιά από την παλαιά, αυτό δηλαδή που επιδιώκει το σύστημα...
Ποια εικόνα έχετε για τον αριθμό των διαζυγίων την τελευταία δεκαετία  
Την τελευταία δεκαετία, τα διαζύγια είναι σταθερά όπως και προ 30 ετών.
Οι Έλληνες είναι καλοί γονείς ;  
Οι Έλληνες είναι καταπιεστικοί γονείς. 
Πως μπορεί να σας βρει κάποιος   
Μπορούν να μας βρουν στα τηλέφωνα: 6906275419 και 6946273938 και e-mail:
Και sygapa.sygapa@gmail.com
Απο Βίκυ Μπαιρακτάρη 
Σας ευχαριστώ θερμά
Κι εγώ ευχαριστώ να είστε καλά
 Βιογραφικό 
Ο Νίκος Σπιτάλας κατάγεται από προσφυγική οικογένεια της Αδριανούπολης και έχει τρία παιδιά. Σπούδασε στη Γαλλία: Αρχιτεκτονική, Πολεοδομία, Χωροταξία και Πληροφορική. Απέκτησε μεταπτυχιακό στην Οικονομία και στην Ανάπτυξη- Περιβάλλον. Είναι κάτοχος Διδακτορικού στην Αστική Γεωγραφία. Έχει εκλεγεί Προϊστάμενος του Τμήματος Αρχιτεκτονικής Τοπίου Δράμας κι εργάζεται ως καθηγητής από το 1997.
Μάχεται για τα δικαιώματα των διαζευγμένων και κυρίως για αυτά των παιδιών των διαζυγίων. Γι’ αυτό το λόγο δημιούργησε διεθνές κίνημα (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Κίνημα) για την ισότητα, την οικογένεια και τα ανθρώπινα δικαιώματα.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more