Σάββατο 20 Ιουνίου 2020

Σταμενίτης: «Τέλος στην αναμονή των ασφαλισμένων του πρώην ΟΓΑ για τα έξοδα κηδείας».



Στη συνεδρίαση της Ειδικής Επιτροπής Παρακολούθησης του Ασφαλιστικού Συστήματος που πραγματοποιήθηκε χθες (18.06.2020) με σκοπό την ενημέρωση των μελών της επιτροπής από τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Βρούτση και το Διοικητή του ΕΦΚΑ κ. Χάλαρη για το νέο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας, τοποθετήθηκε ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Σταμενίτης.
Στην ενημέρωση που διεξήχθη με σκοπό την εξέταση της προόδου της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης Ν. 4670/2020, της πορείας σύστασης και οργανωτικής διάρθρωσης e-ΕΦΚΑ αλλά και του ψηφιακού μετασχηματισμό του  e-ΕΦΚΑ, ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας έθεσε στον Υπουργό και στο Διοικητή του ΕΦΚΑ το ζήτημα που ταλανίζει αρκετά τους ασφαλισμένους του πρώην ΟΓΑ και αφορά την επι μακρόν αναμονή της απόδοσης των εξόδων κηδείας των συγγενών τους.
Παράλληλα, στα πλαίσια της συνεδρίασης ζήτησε να ενημερωθεί και για το αν έχει υπάρξει ειδική μέριμνα τόσο στο κομμάτι των εισφορών όσο και των συντάξεων, προκειμένου να γίνουν ορατά τα πολλαπλασιαστικά οφέλη της αγροτικής οικονομίας.
Αναφορικά με τα έξοδα κηδείας, απαντώντας στο Βουλευτή ο Διοικητής του ΕΦΚΑ κ. Χάλαρης σημείωσε ότι η επίλυση του ζητήματος έχει δρομολογηθεί, καθώς στο πλαίσιο της διαδικασίας ενοποίησης των δομών του ΟΓΑ μέσα στις δομές του πρώην ΙΚΑ, πλέον ΕΦΚΑ, πραγματοποιείται και μια ενοποίηση στην εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων. Αυτό, σύμφωνα με το Διοικητή, σημαίνει ότι όλα τα παλιά αιτήματα μπαίνουν σε προτεραιότητα. Σύμμαχος σε αυτή την προσπάθεια είναι το γεγονός ότι βάσει Υπουργικής Απόφασης που έχει εκδοθεί, από τα μέσα Ιουλίου όλες οι αιτήσεις για τα έξοδα κηδείας θα γίνονται ηλεκτρονικά και συνεπώς δεν θα υπάρχει πρόσθετος όγκος αιτημάτων που θα πρέπει να εξεταστούν από τους υπάλληλούς, οι οποίοι έχουν επικεντρωθεί στην τακτοποίηση όλων των παλαιών υποθέσεων. Όπως σημείωσε ο κ. Χάλαρης υπολογίζεται ότι εντός τριμήνου θα έχουν διεκπεραιωθεί όλα τα εκκρεμή αιτήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more