Δευτέρα 22 Ιουνίου 2020

Ψήφισμα για προϋποθέσεις ενταξιακής πορείας Αλβανίας


·        Η Ευρωομάδα της Νέας Δημοκρατίας εμφανίστηκε διχασμένη σε ψηφοφορία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σε θέμα που αφορά την υπεράσπιση της Ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία.
·        Το ψήφισμα αφορούσε τις προϋποθέσεις που πρέπει να εκπληρώσει η Αλβανία, πριν από την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων στην Ε.Ε.
·        Η Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, θα συνεχίσει το κοινοβουλευτικό της έργο για την προάσπιση των δικαιωμάτων της Ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία και την ομαλή ευρωπαϊκή πορεία της Αλβανίας, μετά την εκπλήρωση των προϋποθέσεων και προτεραιοτήτων που έχουν οριστεί.


Για άλλη μια φορά, η Ευρωομάδα της Νέας Δημοκρατίας εμφανίστηκε διχασμένη σε ψηφοφορία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αυτή τη φορά σε θέμα που αφορά την υπεράσπιση της Ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία. Το ψήφισμα αφορούσε τις προϋποθέσεις που πρέπει να εκπληρώσει η Αλβανία, πριν από την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων στην Ε.Ε.


Η Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία την υπερψήφισε, όταν οι Ευρωομάδες της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ διασπάστηκαν, εκφράζοντας διαφορετικές και αντικρουόμενες θέσεις. Από την ΝΔ , οι Ευρωβουλευτές Ασημακοπούλου, Κεφαλογιάννης, Κύρτσος, Μεϊμαράκης και Σπυράκη θεώρησαν ότι η αποχή σε αυτή την κρίσιμη τροπολογία είναι αρκετή. Αντίθετα οι ευρωβουλευτές Κυμπουρόπουλος και Βόζενμπεργκ την υπερψήφισαν, ενώ οι Ευρωβουλευτές Καϊλή και Φράγκος (Ελληνική Λύση) την καταψήφισαν ταυτιζόμενοι με ακροδεξιές λογικές και πρακτικές.  Η συγκεκριμένη τροπολογία τελικώς υπερψηφίστηκε με 388 έναντι 280 ψήφων.

Η Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, που είχε καταθέσει σχετικές τροπολογίες σε προηγούμενες ολομέλειες, θα συνεχίσει το κοινοβουλευτικό της έργο για την προάσπιση των δικαιωμάτων της Ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία και την ομαλή ευρωπαϊκή πορεία της Αλβανίας, μετά την εκπλήρωση των προϋποθέσεων και προτεραιοτήτων που έχουν οριστεί.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more