Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020

Στόχος η αναβάθμιση του Χιονοδρομικού από την σύσκεψη με την ΕΤΑΔ

Συνάντηση με την ΕΤΑΔ για το Χιονοδρομικό Κέντρο είχε ο Δήμαρχος Έδεσσας Δ. Γιάννου
- 7ήμερη λειτουργία
- Ολοκλήρωση αποκαταστάσεων στο οδόστρωμα
- Αποχιονισμός σε συνεργασία με την ΕΤΑΔ
- Μακροχρόνιος σχεδιασμός και έργα για την προσέλκυση επισκεπτών σε 12μηνη βάση
- Συνεργασία ΕΤΑΔ ΑΕ, Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και Δήμων Έδεσσας και Αλμωπίας.

Μαζί με τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Αγίου Αθανασίου Πέτρο Βερικούκη και εκπροσώπους των επαγγελματιών του Παλιού Αγίου Αθανασίου, είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε τα ζητήματα του Χιονοδρομικού Κέντρου του Βόρα (Καϊμακτσαλάν) στη συνάντηση που είχαμε με τη διοίκηση της ΕΤΑΔ.
Για την φετινή σεζόν ζητούμενο είναι η συνεργασία του Δήμου Έδεσσας με τον Δήμο Αλμωπίας, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και την ΕΤΑΔ, προκειμένου να λυθούν τα ζητήματα ασφαλτόστρωσης του οδικού δικτύου και αποχιονισμού. Από την πλευρά μου τόνισα ότι πρόσφατα έχουμε προβεί στις απαιτούμενες αποκαταστάσεις στο οδόστρωμα και αναμένεται από τον Δήμο Αλμωπίας να πραγματοποιήσει ανάλογες ενέργειες. Επιπλέον, ανέφερα ότι εδώ και πολλά χρόνια κάνουμε τον αποχιονισμό και ζήτησα τη συνδρομή της ΕΤΑΔ, καθώς τα κόστη είναι δυσβάσταχτα. Συμφωνήθηκε ότι το σύνολο των παραπάνω προβλημάτων μπορούν να επιλυθούν μέσα από τη συνεργασία ΕΤΑΔ, Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και Δήμων Έδεσσας και Αλμωπίας.
Επίσης, ένα πολύ σημαντικό ζήτημα που θέσαμε, ως εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας, είναι η επταήμερη λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου, που αποτελεί παράγοντα ανάπτυξης για την περιοχή καθ’ όλη τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου και όχι μόνο Σαββατοκύριακα και γιορτές.
Τέλος, συμφωνήθηκε ότι απαιτείται μακροχρόνιος σχεδιασμός και προγραμματισμός προκειμένου το Χιονοδρομικό να συμβάλει περισσότερο στην τοπική αναπτυξιακή διαδικασία, αλλά και να λειτουργήσει ως πόλος έλξης επισκεπτών σε 12μηνη βάση. Ο Δήμος Έδεσσας κατέθεσε πρόταση για πίστες που μπορούν να λειτουργούν με ή χωρίς χιόνι, μία σημαντική επένδυση που μπορεί να αλλάξει το τουριστικό προϊόν της περιοχής. Αναμένεται συνέχιση του διαλόγου και κατάθεση κι άλλων προτάσεων έτσι ώστε να βρεθούν οι τρόποι που θα τονώσουν περισσότερο τη λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου και της τουριστικής κίνησης στην περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more