Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021

Το προεκλογικό θερμόμετρο της Αλμωπίας ανεβαίνει...

 


Σε λίγες μέρες θα αποτελεί νόμο του Κράτους, ο νέος εκλογικός νόμος στην αυτοδιοίκηση. Η Κυβέρνηση δια του αρμοδίου Υπουργού Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη, τονίζει ότι το αργότερο τον Μάρτιο, θα ψηφιστεί από την Ελληνική Βουλή. Επί της ουσίας αυτή η εξέλιξη θα σημάνει και την έναρξη μιας νέας προεκλογικής περιόδου εν όψει των εκλογών που θα γίνουν τον Οκτώβριο του 2023.

Κάποιοι βέβαια θα πουν ότι ακόμη μένουν 2,5 χρόνια  για τις επόμενες εκλογές και ότι το διάστημα είναι πολύ μεγάλο. Η ημερομηνία σταθμός βέβαια για την κατάθεση των ψηφοδελτίων θα είναι η 30η Ιουνίου. Δηλαδή μένουν κάτι λιγότερο από δυο χρόνια

 

Η επιδημία πάντως είναι δεδομένο ότι επηρεάζει και την τοπική αυτοδιοίκηση καθώς οι συνήθειες του κόσμου θα είναι πολύ διαφορετικές σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές. Φαίνεται ότι ενδιαφέρον υπάρχει, στα αυτοδιοικητικά δρώμενα στον Δήμο Αλμωπίας. Σε αυτό συνηγόρησε η κατηγορηματική δήλωση του Δ. Μπίνου για εκ νέου υποψηφιότητα.

 

Πλέον και με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, στον στίβο των εκλογών θέλουν να κατέλθουν ο σημερινός Δήμαρχος Χρήστος Μπάτσης, ο Δημήτρης Μπίνος και ο Νίκος Παρούτογλου. Βέβαια όλοι θα πρέπει να υπολογίζουμε και σε κάποια νέα υποψηφιότητα που μπορεί να έρθει, καθώς και στο γεγονός ότι δεν έχουν ξεκαθαρίσει το τι προτίθεται να κάνει ο Σάκης Χατζηδημητρίου και ο ΣΥΡΙΖΑ.

 

Άρα έχουμε μια λαβωμένη και φθαρμένη από τα λάθη της Δημοτική αρχή που θα αμφισβητηθεί ευθέως από την αντιπολίτευση η οποία όμως θα πρέπει να δείξει ότι έχει διδαχθεί από τα λάθη και ότι δεν προτίθεται να πράξει άλλα.  Σήμερα η Αλμωπία έχει σοβαρά προβλήματα τα οποία δεν δείχνει η Δημοτική αρχή έτοιμη να τα επιλύσει.

Αναμένεται μάλιστα το 2022 που θα είναι ένα προεκλογικό έτος, να τεθούν καυτά ζητήματα που θα χρειαστούν αποφάσεις από όλους ώστε να μπορέσουν να υλοποιηθούν ή να δοθούν λύσεις.

 

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η τοπική κοινωνία δεν φαίνεται να πείθεται και να εμπνέεται από καμία δύναμη.  Χρειάζεται μεγάλος αγώνας και φυσικά η σύμπραξη δυνάμεων και πολιτών ώστε μια κακή δημοτική αρχή να απομακρυνθεί και να απέλθει η απαλλαγή του τοπικού πολιτικού συστήματος από μια διοίκηση που ζυγίστηκε από την κοινωνία και βρέθηκε λιποβαρής…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more