Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021

Κρανιδιώτης για Βελόπουλο: «Εμείς δεν είμαστε φαλακροί που πουλάνε φάρμακο για την καράφλα»

 



Στο ράδιο Χρόνος 87.5fm για τον συνασπισμό των κομμάτων Δημιουργία Ξανά και Νέα Δεξιά

Υπό το όνομα «Δημιουργία» τα πολιτικά κόμματα Δημιουργία Ξανά του Θάνου Τζήμερου και Νέα Δεξιά του Φαήλου Κρανιδιώτη ανακοίνωσαν την συγκρότηση πολιτικού συνασπισμού για τις προσεχείς βουλευτικές εκλογές, όποτε αυτές πραγματοποιηθούν.

«Με βάση τον εκλογικό νόμο όπως έχουμε δικαίωμα, δύο αυτοτελή κόμματα συγκροτούν έναν εκλογικό συνασπισμό, με κοινό όνομα και κοινά ψηφοδέλτια, για να συμμετάσχουμε στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, όποτε αυτές γίνουν», εξήγησε για τη σύμπραξη ο πρόεδρος της Νέας Δεξιάς Φαήλος Κρανιδιώτης, που εξαρχής ενημέρωσε πως επικεφαλής του κοινού ψηφοδελτίου θα είναι ο Θάνος Τζήμερος, λέγοντας χαρακτηριστικά: «πρότεινα στον Θάνο Τζήμερο να είναι εκείνος (επικεφαλής), γιατί είναι παλιότερο κόμμα κι έχει φέρει καλύτερη επίδοση στις τελευταίες εκλογές από εμάς. Το έκανα αυτό για να λύσουμε και το ζήτημα που ταλανίζει πάντα τις συνεργασίες, το ποιος θα είναι επικεφαλής».


Γιατί συμπράττουν


Γιατί όμως τα δύο αυτά κόμματα αποφάσισαν να ενώνουν τις δυνάμεις τους; Σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο κος Κρανιδιώτης μέσα από το ράδιο Χρόνος 87.5fm και τον Δήμο Μπακιρτζάκη, η σύγκλιση προέκυψε αβίαστα. «Στην πορεία του χρόνου διαπιστώσαμε πως, χωρίς να μιλάμε, ότι λέγαμε τα ίδια πράγματα», είπε, ενώ σε άλλη αποστροφή του πρόσθεσε τα εξής: «κι οι δύο ζούμε από τη δουλειά μας και δεν έχουμε σιτιστεί ποτέ από το κρατικό πρυτανείο, στο υστέρημα του χρόνου μας από την επιβίωση (η ενασχόληση με την πολιτική). Η συνεργασία μας είναι άψογη, με αμοιβαία εμπιστοσύνη κι εγώ χαίρομαι να συνεργάζομαι με έναν ευφυή άνθρωπο που κρατάει το λόγο του».

Πλέον τα δύο κόμματα έχουν ένα «κοινό πρόγραμμα», το οποίο σύμφωνα με τον πρόεδρο της Νέας Δεξιά «θα υπερασπιζόμαστε», ενώ «όπου δεν μπορούμε να βρούμε κοινό σημείο, ο καθένας θα κρατάει την θέση του». Πάντως, εξέφρασε την αισιοδοξία του πως βρίσκουν ολοένα και περισσότερους κοινούς τόπους. Και οι δύο δηλώνουν υπέρμαχοι του δίπτυχου «πρόβλημα – λύση» και ισχυρίζονται πως «λέμε τα ίδια πράγματα τόσα χρόνια και προτείνουμε πράγματα πρακτικά […]. Η χώρα έχει ανάγκη από συγκεκριμένες πολιτικές στη λαθρομετανάστευση, στα εθνικά, στην αναδιοργάνωση του κράτους, στην αντιμετώπιση της βίας και της ανομίας, στη διαφθορά, στο φορολογικό».


«Απευθυνόμαστε σε κάθε Έλληνα που…»

Σύμφωνα με τον Φαήλο Κρανιδιώτη ως συνασπισμός Δημιουργία «απευθυνόμαστε σε κάθε Έλληνα ο οποίος σκέφτεται ελεύθερα και δεν είναι ικανοποιημένος με την κατάσταση της πατρίδας όπως είναι σήμερα» και πιο συγκεκριμένα «κάθε πατριώτης από την άκρα δεξιά μέχρι τις παρυφές της αριστεράς, ο οποίος σέβεται το δημοκρατικό πολίτευμα, αναγνωρίζει το μονοπώλιο του κράτους στη βία -μόνο στα όργανά του δεν εφαρμόζουν το νόμο- κι ο οποίος θέλει να εμποδίσουμε τον ισλαμικό εποικισμό της πατρίδας, να φτιάξουμε σύγχρονο κράτος, να αντιμετωπίσουμε την τουρκική απειλή και την εγκληματικότητα στους δρόμους, πιστεύω ότι έχει την επιθυμία να μας ψηφίσει».


Περί Βελόπουλου και Χρυσής Αυγής

Κληθείς να σχολιάσει, το εάν η νέα σύμπραξη ευελπιστεί να καταλάβει τον χώρο που αυτή τη στιγμή έχει ο Κυριάκος Βελόπουλος, ο κος Κρανιδιώτης ήταν κατηγορηματικός, λέγοντας για τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης τα εξής: «δεν ξέρουμε να κάνουμε την αρκούδα να χορεύει, δεν πουλάμε κηραλοιφές, δεν είμαστε καραφλοί που πουλάμε φάρμακο για την καράφλα, είμαστε κανονικοί άνθρωποι οι οποίοι πιστεύουμε κάποια πράγματα και τα κάνουμε πράξη. Το θεωρώ προσβολή και μόνο να θεωρήσει κανείς ότι συγκρινόμαστε με αυτό το φαινόμενο, το οποίο είναι σύμπτωμα της παρακμής της εποχής».

Όσο για το εάν το κάλεσμα προς ψηφοφόρους αφορά και τους παλιούς ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής, ο κος Κρανιδιώτης απάντησε μεν ναι, αλλά το έθεσε ως εξής: «η κα Δούρου και ο κος Βρούτσης του ΣΥΡΙΖΑ έβγαιναν κι έκαναν έκκληση προς τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής να ψηφίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ‘μα δεν υπάρχουν στην Ελλάδα εκατοντάδες χιλιάδες φασίστες’. Κι εμείς λοιπόν σας λέμε ότι δεν υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες φασίστες. Επομένως, απευθυνόμαστε και σε αυτούς τους πολίτες, στους οποίους λέμε ότι εδώ υπάρχει μία πολιτική πατρίδα γι’ αυτούς, που θα υπερασπίζεται τις εθνικές ιδέες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more