Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2021

ΑΝ ΔΕΝ ΠΡΟΣΕΞΟΥΜΕ ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ...

 


Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο Φαρμακευτικός σύλλογος Πέλλας 



Στα πρόθυρα «lockdown» Η Πέλλα με αυξητικές τάσεις

Μεγάλη αύξηση αυτή την εβδομάδα η Πέλλα, ενώ έντονος προβληματισμός επικρατεί από τη διασπορά σε κοινωνικές εκδηλώσεις, νοσοκομεία, σχολεία αλλά και στην Έδεσσα...

• Προαναγγελία του τι θα επακολουθήσει στην υπόλοιπη Ελλάδα και φυσικά στην Πέλλα, εφόσον συνεχιστεί η αυξητική τάση των κρουσμάτων κορωνοϊού, αποτελούν οι ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την επιβολή αυστηρού Lockdown στην Αττική μέχρι την 28η Φεβρουαρίου.
Συγκεκριμένα επανέρχεται το καθεστώς του περασμένου Μαρτίου καθώς αναστέλλεται η λειτουργία των σχολείων δια ζώσης, το λιανεμπόριο, τα κομμωτήρια, τα κέντρα αισθητικής και προσωπικής υγιεινής. Ανοικτά θα είναι μόνο τα σούπερ μάρκετ, τα φαρμακεία, τα πρατήρια καυσίμων και τα καταστήματα τροφίμων.
Η ανακοίνωση των νέων μέτρων για την Αττική, έρχεται σε μια ημέρα που τα κρούσματα σε πανελλαδικό, αλλά και τοπικό επίπεδο έχουν πάρει και πάλι ανησυχητικά την ανηφόρα. Χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1.526 κρούσματα, 277 διασωληνωμένους και 20 θανάτους, όταν οι αντίστοιχοι αριθμοί της προηγούμενης Τρίτης ήταν 1.261-244-22.

Αυξάνονται στην Πέλλα
Έντονη ανησυχία επικρατεί όμως και στην Πέλλα, καθώς αυτή την εβδομάδα ανακοινώθηκαν συνολικά 20 και πλέον  κρούσματα, τρία σε Έδεσσα, Σκύδρα, Κρύα Βρύση, Γιαννιτσά και Αριδαία που για μια ακόμη φορά εμφανίζουν υψηλό επιδημιολογικό φορτίο. Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ την περασμένη Τρίτη η αναλογία κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκων σε επίπεδο επταημέρου ήταν 1,14, το επταήμερο που μεσολάβησε ο συγκεκριμένος δείκτης εκτινάχτηκε στο 8,14, με αποτέλεσμα η Π.Ε. να είναι ένα βήμα πριν περάσει στο «πορτοκαλί» χρώμα του χάρτη κρουσμάτων.
Οι εστίες διασποράς του κορωνοϊού στα Πέλλα  φαίνεται να βρίσκονται σε κοινωνικές εκδηλώσεις (λέγεται για ένα μνημόσυνο  στο οποίο παρατέθηκε παρά τις απαγορεύσεις και γεύμα), σε νοσοκομεία , ενώ ο φαρμακευτικός σύλλογος Πέλλας εξέδωσε ανακοίνωση που θα την δείτε παρακάτω. Απρόσμενη εξέλιξη παρουσιάζεται στην Έδεσσα όπου εντοπίστηκε ένας σημαντικός αριθμός- για τα πληθυσμιακά δεδομένα του- κρουσμάτων, με φόβο περαιτέρω διασποράς σε χωριά. Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που σήμερα θα διενεργηθούν rapid test σε Έδεσσα και τοπικές κοινότητες. 

Η ανακοίνωση του Φαρμακευτικού συλλόγου 

Ο φαρμακευτικός σύλλογος εξέδωσε ανακοίνωση που ανέφερε τα ακόλουθα: Ως Φαρμακευτικός Σύλλογος Πέλλας εφιστούμε ΠΡΟΣΟΧΗ σε όλους τους πολίτες του Ν Πέλλας.

🌹Παρακαλούμε να τηρούνται όλα εκείνα τα μέτρα για την ασφάλειά του κοινού με βασικό στοιχείο τις αποστάσεις και τα μέτρα υγιεινής όπως πλύσιμο και απολύμανση χεριών μετά από συναλλαγές.
💐Υπάρχουν δεδομένα για μικροεστίες στον Νομό με ιδιαίτερη έμφαση την περιφέρεια της Έδεσσας!
ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΡΟΣΟΧΗ

Θυμίζουμε ότι Πρόεδρος του φαρμακευτικού συλλόγου Πέλλας είναι ο Πάνος Ζαρογουλίδης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more