Σάββατο 10 Απριλίου 2021

Α. Τζιτζικώστας: «Εξοπλίζουμε με 24 σύγχρονα μηχανήματα το Γενικό Νοσοκομείο Σερρών, έναν από τους βασικούς πυλώνες του εθνικού συστήματος υγείας»




 

Με 24 σύγχρονα μηχανήματα εξοπλίζει το Γενικό Νοσοκομείο Σερρών η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, μετά την υπογραφή της σχετικής απόφασης από τον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα.

Όπως τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας«το Γενικό Νοσοκομείο Σερρών αποτελεί μια από τις κρίσιμες μονάδες του εθνικού συστήματος υγείας στην Κεντρική Μακεδονία. Είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες της δημόσιας υγείας στην περιοχή μας, καλύπτοντας τις υγειονομικές ανάγκες 180.000 πολιτών. Με την αξιοποίηση ευρωπαϊκών πόρων, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας προμηθεύει το νοσοκομείο με σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού και της ενίσχυσης όλων των νοσηλευτικών ιδρυμάτων και των μονάδων υγείας της περιοχής. Διευκολύνουμε έτσι το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, για να είναι πιο αποτελεσματικό στο έργο του, ενώ εξασφαλίζουμε και καλύτερες συνθήκες, αλλά και υπηρεσίες υγείας προς τους συμπολίτες μας. Για εμάς η υγεία των συμπολιτών μας αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος επισήμανε: «Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας εξοπλίζει και ενισχύει με πόρους άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ το Γενικό Νοσοκομείο Σερρών. Το νοσοκομείο θα αποκτήσει σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό. Η προσπάθεια αυτή θα συνεχιστεί όχι μόνο για το Γενικό Νοσοκομείο Σερρών, αλλά για όλες τις δομές του εθνικού συστήματος υγείας στις Σέρρες, όπως και σε όλη την Κεντρική Μακεδονία. Η υγεία των συμπολιτών μας είναι πάνω από όλα και στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας το αποδεικνύουμε στην πράξη».


Ο εξοπλισμός με τον οποίο προμηθεύει το Γενικό Νοσοκομείο Σερρών η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αποτελείται από 13 διαφορετικά είδη και συνολικά από 24 μηχανήματα:

1.Τέσσερα χειρουργικά τραπέζια, ηλεκτρικά, τροχήλατα με παρελκόμενα για Γενική Χειρουργική.

2.Επτά χειρουργικοί προβολείς με δορυφόρο για τις αίθουσες Γενικής Χειρουργικής.

3.Ένας υπερηχογράφος για μαιευτική γυναικολογική χρήση.

4.Ένα μηχάνημα σκήνωσης ιστολογικών τομών.

5.Μια θερμοκοιτίδα μεταφοράς νεογνών με αναπνευστήρα ενσωματωμένο και αερισμό.

6.Δυο πλήρεις εξεταστικές μονάδες ΩΡΛ (αναρρόφηση, πλύση, ψυχρός φωτισμός, οπτικές κτλ.).

7.Ένα εξεταστικό μικροσκόπιο.

8.Ένα υστεροσκόπιο διαγνωστικό – επεμβατικό.

9.Ένα ψηφιακό ακτινογραφικό μηχάνημα.

10.Ένα ενδοθηλιόμετρο.

11.Μια ψωτοπυξία (Argon Laser).

12.Δυο αναπνευστήρες.

13.Ένα σετ μέτρησης ακτινοφυσικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more