Τετάρτη 28 Απριλίου 2021

Τη Μ. Πέμπτη η καταβολή της «επιστρεπτέας προκαταβολής 7»

 



LEFTA KOMPIOYTERAKI

• Την Μ. Τρίτη άνοιξε  η πλατφόρμα και την Μ. Πέμπτη θα καταβληθούν τα χρήματα από την επιστρεπτέα προκαταβολή 7, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρα.
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι θα πληρωθούν εστίαση, ταξί, δικηγόροι, επιχειρήσεις ενδυμάτων, καταλύματα και πρόσθεσε ότι τη Μεγάλη Πέμπτη θα γίνει η καταβολή των ποσών, έτσι ώστε να μπορέσουν οι επιχειρήσεις με αυτό το κεφάλαιο κίνησης να ανοίξουν την επόμενη εβδομάδα.
«Βούληση της κυβέρνησης είναι να στηρίξουμε την εστίαση με κεφάλαιο επανεκκίνησης ύψους 330 εκατ. ευρώ και έχει δώσει ένα χρονοδιάγραμμα ο αρμόδιος υπουργός», ανέφερε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι η εστίαση θα πάρει σημαντικό κομμάτι της επιστρεπτέας 7.
Στο μεταξύ, ο αναπλ. Υπουργός Οικονομικών Θ.Σκυλακάκης μιλώντας στον ΑΝΤ1 ανέφερε ότι δεν θα υπάρξει Επιστρεπτέα Προκαταβολή 8, η οποία άλλωστε ουδέποτε είχε εξαγγελθεί, καθώς αυτή «υποκαθίσταται από τις αποζημιώσεις ειδικού σκοπού για τις μικρότερες επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές και τα ειδικά προγράμματα επανεκκίνησης, που τον Μάιο και τον Ιούνιο θα υπάρξουν για εστίαση, τουρισμό, γυμναστήρια και παιδότοπους. Παράλληλα θα υπάρξει και η επιδότηση παγίων δαπανών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more