Πέμπτη 29 Απριλίου 2021

«Εμβολιασμός και Παραπληροφόρηση» Διαδικτυακός Διάλογος με τους πολίτες

 

 

https://myintracomm.ec.europa.eu/dg/comm/PublishingImages/2021/disin%20banner%20athens.jpg

 


 

Η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής πραγματοποίησε ανοιχτή για το κοινό διαδικτυακή συζήτηση με θέμα την παραπληροφόρηση και τις ψευδείς ειδήσεις σε σχέση με τον εμβολιασμό κατά του COVID-19.

 

Η εκδήλωση είχε σκοπό να δώσει στους πολίτες την ευκαιρία να ενημερωθούν από αξιόπιστες και επιστημονικές ευρωπαϊκές πηγές για τους κινδύνους που δημιουργούν για τη δημόσια και την ατομική υγεία η αναληθής ή η λανθασμένη πληροφόρηση και οι ψευδείς ειδήσεις σχετικά με τον εμβολιασμό για τον κορονοϊό.

 

Στην εκδήλωση ειδικοί και επιστήμονες περιέγραψαν την ευρωπαϊκή προσέγγιση αντιμετώπισης του εμβολιασμού κατά του κορονοϊού, εξήγησαν με απλά λόγια τα δεδομένα και τον ρόλο της Ευρωπαϊκής ‘Ένωσης σε αυτήν την μοναδική σε παγκόσμια κλίμακα επιχείρηση εμβολιασμού και προσπάθησαν να αντικρούσουν μερικά από τα πιο συνήθη μυθεύματα για το θέμα αυτό. Την συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος επιστημονικού ρεπορτάζ Γιάννης Γορανίτης

 

https://myintracomm.ec.europa.eu/dg/comm/PublishingImages/2021/1_Speaker+ppt.pnghttps://myintracomm.ec.europa.eu/dg/comm/PublishingImages/2021/FB9.JPGhttps://myintracomm.ec.europa.eu/dg/comm/PublishingImages/2021/FB42.jpg

 

Η Επικεφαλής της Ιατρικής Υπηρεσίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο Λουξεμβούργο Δρ Μ. Κλημαθιανάκη τόνισε την ανάγκη και τους λόγους που κάνουν τον εμβολιασμό κατά του COVID-19 απαραίτητο στην σημερινή συγκυρία ενώ ο Δρ M.Cavaleri, Πρόεδρος της Ομάδας Εργασίας COVID-19 στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, παρουσίασε την διαδικασία και τη σημασία έγκρισης των εμβολίων καθώς και την τρέχουσα κατάσταση όσον αφορά τα εμβόλια αυτά. Η Τίνα Ζουρνατζή (Προϊστάμενη Μονάδας Στρατηγικού Σχεδιασμού Επικοινωνίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής), εξήγησε το ευρωπαϊκό Σχέδιο Δράσης ενάντια στην παραπληροφόρηση και η Katie Owens από την Γενική Διεύθυνση Υγείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής παρουσίασε τις πιο συνηθισμένες «αλήθειες και ψέματα» γύρω από τον εμβολιασμό. Τέλος, ο Jurgis Vilčinskas από την Task Force για την Στρατηγική Εμβολίων της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης εξήγησε τη σημασία της ευρωπαϊκής ενίσχυσης των εκστρατειών εμβολιασμού κατά του κορονοϊού σε χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης.  

 

cid:image019.jpg@01D73C23.FB163EE0

 

cid:image020.jpg@01D73C23.FB163EE0

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more