Κυριακή 25 Απριλίου 2021

Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ Θ. ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ!!!



Μια μεγάλη ημέρα ξημέρωσε για την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας.
Το πολυετές αίτημα για την κατασκευή ενός σύγχρονου οδικού άξονα οδεύει προς υλοποίηση μετά από την ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη και ανακοινώθηκε από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή και τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα.
Ο Φροϋντ σε μια από τις γνωστές του φράσεις ανέφερε ότι: «Κάποια μέρα κοιτάζοντας πίσω, τα χρόνια που αγωνίστηκες θα σου φαίνονται τα πιο ωραία». Χρόνια που αγωνιστήκαμε όλοι μαζί με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, τους βουλευτές Πέλλας, τους Περιφερειακούς Συμβούλους και τους υπηρεσιακούς παράγοντες για να φτάσουμε στη σημερινή ανακοίνωση. Από το όραμα σ’ ένα απλό χαρτί, με το σχεδιασμό στις μελέτες του έργου και στην τελική εξαγγελία σήμερα.
Σήμερα το κλίμα μπορεί να ήταν εορταστικό στην νέα αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά με την ανάληψη των καθηκόντων μου ως Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας είχα να αντιμετωπίσω την «καυτή πατάτα» που λεγόταν Παρακάμψη Γιαννιτσών και δρόμος Παραλίμνη Χαλκηδόνας.
Μία παράκαμψη, που της αφαιρέθηκε η χρηματοδότηση με την πρόφαση ότι δεν ήταν έτοιμη η μελέτη και δεν υπήρχαν οι προβλεπόμενες απαλλοτριώσεις.
Δε το βάλαμε όμως κάτω.
Σηκώσαμε τα μανίκια και πιάσαμε δουλειά.
Προχωρήσαμε, με μπροστάρη τον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα (που είχε αναλάβει καθήκοντα) και το πρώτο έγγραφο που υπέγραψε ήταν η αποπεράτωση του δρόμου Έδεσσα – Θεσσαλονίκη και οι διεκδικήσεις των Παρακάμψεων Γιαννιτσών, Χαλκηδόνας και Σκύδρας.
Συσκέψεις επί συσκέψεων στην Πέλλα με φορείς ακόμα και από την Φλώρινα και την Χαλκηδόνα.
Επισκέψεις στην Αθήνα και συναντήσεις με Υπουργούς για την προώθηση του θέματος.
Το 2013 βάλαμε πλάτες και δώσαμε στην κυκλοφορία το κομμάτι Παραλίμνης – Χαλκηδόνας, ένα δρόμο που χρησιμοποιούν χιλιάδες οδηγοί.
Ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ολοκληρώσαμε με ιδίους πόρους τις συμπληρωματικές μελέτες για να είναι το έργο μελετητικά ώριμο.
Κάθε απόρριψη ένταξης μας «πείσμωνε» περισσότερο και αγωνιζόμασταν πιο δυναμικά μέχρι το σημερινό νικηφόρο αποτέλεσμα.
Θέλω να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα αλλά και για την συνεργασία που είχαμε στο θέμα των παρακάμψεων.
Ήταν αυτός που έθεσε ως πρώτη προτεραιότητα της Κεντρικής Μακεδονίας την κατασκευή του δρόμου Θεσσαλονίκης - Έδεσσας
Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τους Βουλευτές, τους Περιφερειακούς Συμβούλους κκ Βασιλειάδη, Ζέρζη, Ζωγράφου, Καράμπελα, Νουσηκύρου, και τους φορείς που συνέδραμαν για να έχουμε επιτέλους ευτυχή κατάληξη για την Πέλλα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more