Παρασκευή 30 Απριλίου 2021

Λ. Αυγενάκης: «Αναπτύσσουμε ακόμα πιο στενή συνεργασία με την Ομοσπονδία Κωφών, που αποτελεσματικά μετατρέπει τις ιδιαιτερότητες σε ευκαιρίες κοινωνικής ένταξης και ισότιμης συμμετοχής, μέσα από τον αθλητισμό»

 



-Τηλεδιάσκεψη του Υφυπουργού Αθλητισμού με το ΔΣ της ΕΟΑΚ και σωματεία Κωφών, εγκαίνια των νέων γραφείων της Ομοσπονδίας στο ΟΑΚΑ μετά το Πάσχα

Την άμεση και διαρκή διαδικασία ενημέρωσης, συζήτησης, στενής συνεργασίας και προγραμματισμού, με όλες τις διοικήσεις των Ομοσπονδιών, συνέχισε και σήμερα, Μεγάλη Τετάρτη, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, πραγματοποιώντας τηλεδιάσκεψη με το ΔΣ της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αθλητισμού Κωφών (ΕΟΑΚ), παρουσία και εκπροσώπων από τα αθλητικά της σωματεία.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, αρχικά, αναφέρθηκε επιγραμματικά σε όλη την προσπάθεια που έχει καταβληθεί μέχρι στιγμής ώστε να επέλθει η αθλητική μεταρρύθμιση: Στη νίκη του αθλητισμού, στη μεγάλη ανανέωση που υπήρξε στο σύνολο των Ομοσπονδιών, έπειτα από τις εκλογές και στο νέο οξυγόνο που έφεραν στο αθλητικό μας περιβάλλον.

Κατόπιν, ο κ. Αυγενάκης ενημέρωσε την ΕΟΑΚ για:

·        Τα έργα αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού που εξελίσσονται στο ΟΑΚΑ και το σχέδιο ολιστικής αξιοποίησής του με την παρουσίαση ολοκληρωμένου Master Plan εντός του μήνα και την ένταξή του στη χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης.

·        Την αξιοποίηση μεγάλης έκτασης στο Ολυμπιακό Χωριό για τη δημιουργία μιας νέας δομής, που θα φιλοξενεί όλες τις αθλητικές Ομοσπονδίες, σε ένα περιβάλλον που θα αναπτύσσει δεσμούς μεταξύ της αθλητικής οικογένειας και θα προωθεί τη συνεργασία μεταξύ των αθλητικών Ομοσπονδιών.

·        Την εφαρμογή των αντικειμενικών κριτηρίων του «Χίλωνα», βάσει του οποίου εκταμιεύεται η κρατική επιχορήγηση προς τις αθλητικές Ομοσπονδίες και την άμεση καταβολή 155.000 ευρώ, ως έναντι από τις 210.000, που αντιστοιχούν στην Ελληνική Ομοσπονδία Αθλητισμού Κωφών.

·        Τις λεπτομέρειες της θεσμοθέτησης του ποσοστού χρηματοδότησης του ερασιτεχνικού αθλητισμού και των σωματείων του, από τον νέο τρόπο φορολογίας των κερδών των παικτών στα τυχερά παίγνια.

·        Την εναρμόνιση της νομοθεσίας μας με τον αναθεωρημένο Κώδικα Αντιντόπινγκ του WADA, την εκπλήρωση του 95% των πρόσφατων παρατηρήσεων του Παγκοσμίου Οργανισμού Αντιντόπινγκ προς τη χώρα μας και τις συνολικές ενέργειες λειτουργίας του Εθνικού Οργανισμού Καταπολέμησης του Ντόπινγκ (ΕΟΚΑΝ).

Σημείωσε, επιπλέον, ο Υφυπουργός Αθλητισμού ότι παύει το πρωτοφανές καθεστώς πληρωμής των ελέγχων ντόπινγκ από τις ίδιες τις Ομοσπονδίες, κάτι που φυσικά τις ενισχύει περαιτέρω οικονομικά.

·        Τη λειτουργία του Μητρώου Αθλητικών Σωματείων, την Υπουργική Απόφαση που εκδόθηκε για τις εγγραφές του έτους 2021 και την άμεση καταβολή της ενίσχυσης που εκκρεμεί προς τα σωματεία εκείνα που ενεγράφησαν από τις 11 έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2020.

·        Το Μητρώο Προπονητών, που θα ρυθμιστεί με διάταξη στο προσεχές αθλητικό νομοσχέδιο για να ενισχύσει τη διαφάνεια, την τάξη και το νοικοκύρεμα σε όλο το αθλητικό μας οικοδόμημα. Η Ομοσπονδία μάλιστα, ενημέρωσε ότι θα αποστείλει και έγγραφες προτάσεις επί του Μητρώου Προπονητών.

·        Το πρόγραμμα «Πέλοπας», της καταγραφής των αθλητικών εγκαταστάσεων σε όλη τη χώρα και της αξιοποίησής τους, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αθλητισμού Κωφών, Ιωσήφ Σταυρακάκης, συνεχάρη τον κ. Αυγενάκη, καθώς είναι η πρώτη φορά που Υφυπουργός Αθλητισμού συνδιαλέγεται στενά με την Ομοσπονδία και τα αθλητικά σωματεία Κωφών και εξέφρασε την τεράστια ικανοποίησή τους για τη μεταφορά της έδρας της Ομοσπονδίας σε νέα γραφεία στο ΟΑΚΑ, αίτημα το οποίο υλοποιήθηκε μετά από πολλά χρόνια.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού ευχαρίστησε την ΕΟΑΚ για την πολύ παραγωγική συνεργασία που έχει αναπτυχθεί, προς όφελος της αθλητικής μεταρρύθμισης, μέσω των εύστοχων παρατηρήσεων που έχει αποστείλει η Ομοσπονδία κατά καιρούς και τόνισε ότι «αναπτύσσουμε ακόμα πιο ισχυρούς δεσμούς συνεργασίας με μια Ομοσπονδία που καταφέρνει να μετατρέπει τις ιδιαιτερότητες και τα προβλήματα σε ευκαιρίες κοινωνικής ένταξης και ισότιμης συμμετοχής, μέσα από τον αθλητισμό».

Τόσο ο κ. Σταυρακάκης, όσο και ο κ. Κωνσταντίνος Γαργάλης, εκ μέρους των σωματείων, αναφέρθηκαν στις ιδιαιτερότητες που αντιμετωπίζει ο χώρος του αθλητισμού για τους κωφούς και στην ανάπτυξή του χάρις στην ανιδιοτελή προσφορά των λιγοστών σωματείων στον χώρο, με μοναδικό τους στήριγμα την κρατική χρηματοδότηση.

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν:

·        Συνεργασία με το Υφυπουργείο Αθλητισμού για τη νομοθετική ρύθμιση ζητημάτων, όπως οι εκλογικές διαδικασίες της Ομοσπονδίας.

·        Συντονισμός ενεργειών για την επίλυση των καθυστερήσεων στην ιδιαιτερότητα της ενημέρωση των αθλητικών σωματείων, όπως η έκδοση ερμηνευτικών εγκυκλίων και στη νοηματική γλώσσα.

·        Τα ετήσια συμβόλαια των προπονητών των σωματείων, ενόψει των εκάστοτε αθλητικών τους διοργανώσεων.

·        Επίλυση δυσκολιών αναφορικά με την ένταξη των σωματείων στο Μητρώο.

·        Στήριξη για τη συμμετοχή της χώρας μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες Κωφών το 2022, αλλά για άλλες διεθνείς διοργανώσεις.

Ο κ. Σταυρακάκης, επιπλέον, προσκάλεσε τον κ. Αυγενάκη στη διοργάνωση του 14ου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Τένις, το οποίο θα διεξαχθεί 19-26 Ιουνίου στη Χερσόνησο Ηρακλείου, ενώ συμφωνήθηκε -μετά τις ημέρες του Πάσχα- να «εγκαινιάσουν» μαζί τα νέα γραφεία της Ομοσπονδίας στο Ολυμπιακό Στάδιο.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more