Τετάρτη 7 Απριλίου 2021

Συνάντηση του Σταύρου Καλαφάτη με την Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Δόμνα ΜιχαηλίδουΗ πορεία των δράσεων και των πολιτικών κοινωνικής πολιτικής σε ό,τι αφορά τις δομές φιλοξενίας ηλικιωμένων και ατόμων με αναπηρίες σε Μακεδονία και Θράκη ήταν στο επίκεντρο της συνάντησης του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας - Θράκης) κ. Σταύρου Καλαφάτη με την Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Δόμνα Μιχαηλίδου, στο Διοικητήριο.

Σε δηλώσεις του αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Σταύρος Καλαφάτης ανέφερε:

Με την συνάδελφο την κυρία Μιχαηλίδου συζητήσαμε για τις δομές που στηρίζουν ηλικιωμένους συνανθρώπους μας και άτομα με αναπηρίες στη Μακεδονία και στη Θράκη. Είναι σημαντικό το γεγονός ότι η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη προχώρησε στην παράταση των συμβάσεων των εργαζομένων στις δομές φιλοξενίας ανθρώπων που έχουν την ανάγκη στήριξης. Είναι πολύ σημαντικό το έργο των δομών αυτών. Παράλληλα, υπάρχουν δράσεις και πρωτοβουλίες για άτομα που έχουν την ανάγκη της στήριξής μας όπως είναι τα άτομα με αυτισμό.

Θα ήθελα να σημειώσω ότι με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εμβολιασμοί σε Μακεδονία και σε Θράκη σε ηλικιωμένους συμπολίτες μας και σε ανθρώπους με αναπηρίες τόσο σε ιδιωτικές όσο και σε δημόσιες δομές. Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό, όπως βεβαίως είναι σημαντικό ότι συνεχίζονται οι εμβολιασμοί πλέον σε ομάδες με νοσήματα πολύ υψηλού κινδύνου και άτομα άνω των 60 ετών.

Η μάχη είναι σκληρή, συνεχίζεται και όλοι μαζί θα την κερδίσουμε.

Η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Δόμνα Μιχαηλίδου ανέφερε:

 

Η Κυβέρνηση είναι συνεχώς παρούσα στο πλευρό των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας. Και αυτό σε όλη την επικράτεια. Βρίσκομαι πάλι εδώ, στη Θεσσαλονίκη, έτσι ώστε να συζητήσω με τον αρμόδιο Υπουργό, τον κ. Καλαφάτη για την πορεία όλων των δράσεων και των πολιτικών κοινωνικής πολιτικής που έχει το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Όπως γνωρίζετε, μετά από γενναία απόφαση του Πρωθυπουργού και του Υπουργείου μας, παρατείναμε τις συμβάσεις έκτακτου προσωπικού για όλες μας τις δομές. Διασφαλίσαμε 1/3 περισσότερους εργαζομένους ώστε όλες οι προνοιακές δομές να έχουν τους εργαζόμενους που χρειάζονται για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε όλους τους ωφελούμενούς μας, στους ηλικιωμένους, στους χρονίως πάσχοντες, στα άτομα με αναπηρία. Δεδομένης της πανδημίας, συνεχίζουμε να έχουμε τις δομές μας θωρακισμένες ώστε και μετά τον εμβολιασμό να συνεχίσουν να λειτουργούν ορθά και με το επίπεδο των υπηρεσιών που θέλουμε.

 

Είναι προτεραιότητά μας να διασφαλίσουμε ότι ειδικά εδώ, στη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα που έχει πληγεί ιδιαίτερα από την πανδημία, οι ωφελούμενοι και οι οικογένειές τους νιώθουν ασφαλείς. Για πρώτη φορά μέσα στη δεκαετία οι δομές λειτουργούν με τόσους εργαζομένους ώστε να παρέχουμε στους ωφελούμενους τις υπηρεσίες που χρειάζονται στην καθημερινότητά τους.

 

Ευχαριστώ τον Υπουργό, ο οποίος πάντα είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος στα ζητήματα αυτά, και προχωράμε μαζί και στα ζητήματα ενίσχυσης των ατόμων με αυτισμό και των οικογενειών τους. Τον ενημέρωσα για τη δράση μας www.raceforautism.gr για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών. Ο αυτισμός είναι μία αόρατη αναπηρία στην κοινωνία μας, η οποία όμως δυστυχώς βρίσκεται σε μια από τις πενήντα οικογένειες στην Ελλάδα. Στεκόμαστε δίπλα τους με τρεις βασικούς άξονες πολιτικής: την πρώιμη παρέμβαση, τη διασύνδεση με την αγορά εργασίας και την υποστηριζόμενη διαβίωση, η οποία λύνει την αγωνία των γονέων, «τί θα γίνει το παιδί μου όταν εγώ δεν μπορώ να το φροντίσω;».

 

Απαντώντας σχετικά με τον αριθμό των υπαλλήλων που ανανεώθηκε η σύμβασή τους η κα Μιχαηλίδου ανέφερε: Σε όλες μας τις δομές έχουμε 1/3 περισσότερους υπαλλήλους, δηλαδή 500 άτομα υγειονομικό προσωπικό (φροντιστές, ιατρούς, νοσηλευτές) μέσα στις 52 δομές μας σε όλη την Ελλάδα, ανάμεσά τους φυσικά το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας, το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Δυτικής Μακεδονίας και βέβαια το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more