Τρίτη 27 Απριλίου 2021

Κλιμακώνεται η εκστρατεία υπέρ του εμβολιασμού κατά του Covid-19

 


Νέος κύκλος τηλεφωνικής επικοινωνίας των Κοινωνικών Υπηρεσιών του δήμου Νεάπολης-Συκεών με τα μέλη των ΚΑΠΗ, των ΚΗΦΗ και των ωφελούμενων του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» Περισσότερες από 550 οι συνοδείες ηλικιωμένων στα Εμβολιαστικά Κέντρα  Σίμος Δανιηλίδης: Πράξη ευθύνης… 

 

 

 

Ένας νέος κύκλος της εκστρατείας για την ενίσχυση της ανοσίας απέναντι στον κορωνοϊό Covid-19 μέσω του εμβολιασμού της κοινωνίας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στο δήμο Νεάπολης-Συκεών.

Ιδιαίτερη βαρύτητα από το σύνολο των Κοινωνικών Υπηρεσιών και των Νομικών Προσώπων του δήμου (ΚΕΥΝΣ, ΔΚΚΠΑ) επιρρίπτεται στα μέλη των ΚΑΠΗ και στους ηλικιωμένους, που ενημερώνονται για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού τους, ενώ ταυτόχρονα παροτρύνονται για τον άμεσο προγραμματισμό του.

Στην προσπάθεια αυτή συμμετέχουν οι Κοινωνικές Υπηρεσίες, στελέχη των οποίων ξεκίνησαν, μετά από εντολή του δημάρχου Σίμου Δανιηλίδη, νέο κύκλο τηλεφωνικών επαφών με τα 13.000 και πλέον μέλη των ΚΑΠΗ, των ΚΗΦΗ και των ωφελούμενων του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», ενώ δεν παραλείπουν να συγχαρούν τους συνομιλητές τους στην περίπτωση που ήδη έχουν εμβολιασθεί.

Για την εξυπηρέτηση όλων αυτών των ανθρώπων της Τρίτης Ηλικίας, των μελών των ΚΗΦΗ και όλων όσων αδυνατούν να μετακινηθούν προς τα Εμβολιαστικά Κέντρα, ο δήμος έχει θέσει στη διάθεσή τους τις Υπηρεσίες, οι οποίες αναλαμβάνουν τη μεταφορά με ειδικά οχήματα και συνοδεία ειδικού νοσηλευτικού προσωπικού. Να σημειωθεί ότι από τις 29 Ιανουαρίου μέχρι σήμερα πραγματοποιήθηκαν 575 συνοδείες για εμβολιασμούς κατά του Covid-19, ενώ έχουν προγραμματιστεί άλλες 407 μέχρι τις 15 Ιουνίου.

«Ο εμβολιασμός είναι πράξη ευθύνης απέναντι στους εαυτούς μας, απέναντι στα αγαπημένα πρόσωπα, απέναντι σε όλη την κοινωνία. Είναι το ισχυρότερο όπλο κατά του κορωνοϊού και μόνο έτσι μπορούμε να ελπίζουμε ότι θα αντιμετωπίσουμε την πανδημία και θα επιστρέψουμε σύντομα στην κανονικότητα», δηλώνει ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης, επαναλαμβάνοντας την ανάγκη η Πολιτεία να καταστήσει άμεσα τα Δημοτικά Ιατρεία και τα ΚΑΠΗ ως Εμβολιαστικά Κέντρα. «Ο δήμος μας έχει προσφέρει δυο χώρους στη Δ.Ε. Συκεών, δύο χώρους στη Δ.Ε. Νεάπολης και από έναν χώρο στις Δ.Ε. Πεύκων και Αγ. Παύλου για Εμβολιαστικά Κέντρα. Με αυτόν τον τρόπο σε λίγες μέρες μπορούν να εμβολιαστεί το σύνολο των συμπολιτών μας στο δήμο μας και να μην ταλαιπωρούνται μεταφερόμενοι σε διάφορα σημεία της πόλης», τονίζει χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, στην υπηρεσία των 13.000 μελών των ΚΑΠΗ, των ωφελούμενων του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», των ΚΗΦΗ και των ωφελούμενων ΑμεΑ και των οικογενειών τους, παραμένουν οι δημοτικές δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, οι οποίες στελεχώνονται από 43 δημοτικούς ιατρούς 18 διαφορετικών ειδικοτήτων και 17 νοσηλεύτριες. Όλος αυτός ο μηχανισμός είναι στη διάθεσή τους ανά πάσα στιγμή και μπορούν να απευθύνονται για ό,τι χρειάζονται (επίσκεψη ιατρού, νοσηλευτική μέριμνα, ψυχοκοινωνική υποστήριξη από ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς, φυσιοθεραπείες, συνταγογράφηση και προμήθεια φαρμάκων και ειδών διατροφής κ.λπ.), προκειμένου να παραμείνουν ασφαλείς αποφεύγοντας συνθήκες συγχρωτισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more