Σάββατο 22 Μαΐου 2021

Η Πολιτεία έχει ξεχάσει το αθλητικό κέντρο Αγίου Παύλου Χαλκιδικής, τα 250 νέα παιδιά και τους παγκόσμιους πρωταθλητές που προπονούνται εκεί.




Σε κατεπείγουσα κοινοβουλευτική παρέμβαση προχώρησε η Κυριακή Μάλαμα, σε συνέχεια της επιτόπιας επίσκεψης της στο αθλητικό κέντρο του Αγίου Παύλου Χαλκιδικής. Στη συγκεκριμένη παρέμβαση, η Κυριακή Μάλαμα ζητάει από τον Υφυπουργό Αθλητισμού να λάβει άμεσα μέτρα για την συντήρηση των αθλητικών υποδομών του αθλητικού κέντρου και ταυτόχρονα ζητάει να κατατεθούν στη Βουλή, όλες οι μελέτες συντήρησης που υπάρχουν σε σχέση, αφενός, με το αθλητικό κέντρο του Αγίου Παύλου κι αφετέρου, όλες οι μελέτες που σχετίζονται με την μετατροπή του γηπέδου ποδοσφαίρου της Νέας Ηράκλειας σε γήπεδο ρίψεων, όπως υπόσχονται εδώ και χρόνια, χωρίς αποτέλεσμα, οι αρμόδιοι στους πολίτες και στους αθλητές. 

Στην κοινοβουλευτική ερώτηση υπενθυμίζεται η κρισιμότητα του αθλητικού κέντρου του Αγίου Παύλου, στο οποίο προπονούνται παγκόσμιοι πρωταθλητές, αλλά και 250 παιδιά, όπως κι εκατοντάδες απλοί πολίτες. Αυτή τη στιγμή, υπό τις οδηγίες του παγκόσμιας κλάσης προπονητή του στίβου Γεώργιου Μποτσκαρίωφ προπονούνται στο συγκεκριμένο χώρο, ο χάλκινος παγκόσμιος πρωταθλητής σφαιροβολίας, η χρυσή ολυμπιονίκης νέων και κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ νεανίδων στο ακόντιο, η ασημένια βαλκανιονίκης στο δίσκο, ο χάλκινος μεσογειακός πρωταθλητής στη σφαιροβολία κι η χρυσή βαλκανιονίκης στο έπταθλο. 

Στο πλαίσιο αυτό η Κυριακή Μάλαμα καλεί τον Υφυπουργό Αθλητισμού να συνειδητοποιήσει άμεσα την ανάγκη εργασιών συντήρησης στο συγκεκριμένο χώρο και να παρουσιάσει έργο άμεσα, όπως αντίστοιχα οφείλει να πράξει κι ο αρμόδιος φορέας της τοπικής αυτοδιοίκησης, δηλαδή ο Οργανισμός Πολιτισμού κι Αθλητισμού της Νέας Προποντίδας, που έχει την σχετική αρμοδιότητα. Σε περίπτωση που οι αρμόδιοι δεν αποκριθούν στη συγκεκριμένη κοινοβουλευτική παρέμβαση, η ανάδειξη του θέματος θα συνεχιστεί και στο επίπεδο των εθνικών και διεθνών φορέων του αθλητισμού, μέχρι κάποιος υπεύθυνος να δείξει την απαιτούμενη προσοχή στο κρίσιμο αυτό θέμα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more