Τετάρτη 19 Μαΐου 2021

Α. Παγκοζίδου: 353.000 ψυχές ζητούν Δικαίωση!!!Σήμερα συμπληρώνονται 102 χρόνια από την αποφράδα μέρα της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού. Σήμερα η Ελλάδα κλαίει. Ήταν η 19 Μαΐου 1919

Η μέρα αυτή έχει βαφτεί με κόκκινο αίμα, της θυσίας των χιλιάδων Ελλήνων. Την μέρα αυτή ο Μουσταφά Κεμάλ, ο σφαγέας των Ποντίων, αποβιβάστηκε στη Σαμψούντα και ξεκίνησε την 2η και σκληρότερη φάση της γενοκτονίας του Ποντιακού ελληνισμού.

19 Μαΐου 2021 Μέρα πένθους για τον απανταχού ελληνισμό. Δεν Ξεχνάμε Τους 353.000 νεκρούς. Υποκλινόμαστε με σεβασμό στη μνήμη των θυμάτων Ελλήνων Χριστιανών του Πόντου και κρατάμε ζωντανή την ιστορική μνήμη ως ελάχιστο φόρο τιμής και ιερή υποχρέωση στα θύματα της περιόδου εκείνης. Τις θηριωδίες των νεοτούρκων και των κεμαλικών για την εξόντωση και την εκδίωξη του ελληνικού και χριστιανικού στοιχείου από τις πατροπαράδοτες πατρίδες.

 Την τρισχιλιετή ελληνική παρουσία στον Πόντο (και την Μικρά Ασία) που έσβησε σε 5 μόλις χρόνια από τους νεότουρκους με την βοήθεια των Γερμανών και την αδιαφορία των “συμμάχων”. 

Αγωνιζόμαστε όλοι οι Έλληνες ενωμένοι. 

Τα αιτήματα μας είναι σήμερα ιδιαίτερα επίκαιρα παρά ποτέ:
 Ζητούμε λοιπόν τα ακόλουθα: 
• Να αναγνωριστεί η γενοκτονία από την παγκόσμια κοινότητα. 
• Να αποδεχθούν και να καταδικάσουν οι γείτονες την γενοκτονική συμπεριφορά των προγόνων τους και αυτό να λειτουργήσει ως καταλύτης για την βελτίωση των σχέσεων των 2 λαών, αλλά και για την εμβάθυνση της ειρήνης, της σταθερότητας και της συνεργασίας στην περιοχή.


 Άννα Παγκοζίδου 
Δημοτική σύμβουλος Πέλλας 
Μέλος Δ.Σ. Εθνικού Γιαννιτσών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more