Τρίτη 11 Μαΐου 2021

Στις ενδιάμεσες εκπτώσεις ελπίζει η αγορά της Πέλλας

 
Ακόμη μουδιασμένος είναι ο εμπορικός κόσμος και στο νομό Πέλλας, αφού τόσο τα περιοριστικά μέτρα, όσο και η οικονομική στενότητα κάνει και τους καταναλωτές πιο… φειδωλούς με τις αγορές τους, παρότι διανύουμε περίοδο ενδιάμεσων εκπτώσεων (λήγουν στις 15 Μαΐου) και πολλά εμπορικά έχουν δελεαστικές προσφορές.
Μάλιστα τα καταστήματα λιανικού εμπορίου και τροφίμων μπορούν να λειτουργήσουν και αύριο, εξυπηρετώντας όσους επιλέξουν να κάνουν κυριακάτικα τις αγορές τους, συνδυάζοντάς τες με βόλτα στα κέντρα της Έδεσσας, της Σκύδρας, της Αριδαίας και των Γιαννιτσών.
Το γεγονός ότι η κίνηση στην πασχαλινή αγορά ήταν αρκετά υποτονική, οι καταστηματάρχες εναποθέτουν τώρα τις ελπίδες τους για αύξηση τζίρου στις ενδιάμεσες εκπτώσεις, αν και η γενικότερη κατάσταση που ακόμη επικρατεί στη χώρα, μειώνει τις προσδοκίες για «Ανάσταση» στην αγορά!
Οι επιχειρήσεις θα πρέπει να γνωρίζουν  ότι κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς (συνήθως διαγραμμένης) και της νέας μειωμένης τιμής των προϊόντων και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην ακρίβεια των εκπτωτικών αναγγελιών προς τον πελάτη, γιατί οι κυρώσεις είναι αυστηρές. Στους παραβάτες των διατάξεων περί εκπτώσεων επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 0,5% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο των 5.000 ευρώ. Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα 5 ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης.

Τέλος τα ραντεβού από 15 Μαΐου
Στο μεταξύ, λίγες μέρες υπομονή φαίνεται πως θα πρέπει να κάνουν καταναλωτές και καταστηματάρχες, καθώς από τις 15 Μαΐου αναμένεται οι αγορές να γίνονται ξανά με τον… παραδοσιακό τρόπο και επιτέλους να αποχαιρετίσουμε τις μεθόδους «click away» και «click inside» που έχουν ταλαιπωρήσει αρκετά τον κλάδο του λιανεμπορίου.
Αν χθες το απόγευμα στις επίσημες ανακοινώσεις δεν ειπώθηκε κάτι συγκεκριμένο, νωρίτερα ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή Π. Σταμπουλίδης με δηλώσεις του ανέφερε ότι από τις 15 Μαΐου θα μπορούμε να πραγματοποιούμε τις αγορές μας στα εμπορικά καταστήματα χωρίς ραντεβού. «Δεν θα υπάρχει αυτή η διαδικασία στις 15», είπε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι οι περιορισμοί για τον αριθμό των πελατών θα μας συνοδεύουν για πολύ καιρό ακόμα.
Παράλληλα ανέφερε ότι θα επανεξεταστούν συνολικά τα SMS, ενώ αναφορικά με το τρίωρο που έχουν στη διάθεσή τους οι καταναλωτές δεν έχει ληφθεί προς το παρόν κάποια απόφαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more