Σάββατο 22 Μαΐου 2021

Τηλεδιάσκεψη με Υπουργό Ενέργειας για Φωτοβολταϊκα

 


Την Παρασκευή  πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη τηλεδιάσκεψη της Επιτροπής Ενέργειας της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ), με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστα Σκρέκα.

Τα μέλη της Επιτροπής - Πρόεδροι Επιμελητηρίων, που συμμετείχαν στη σύσκεψη ήταν οι: Ιορδάνης Τσώτσος Πρόεδρος Επιμελητηρίου Πέλλας, Στέφανος Γεωργιάδης Πρόεδρος Επιμελητηρίου Δράμας, Γιάννης Τρουπής Πρόεδρος Επιμελητηρίου Αρκαδίας, Βασίλειος Γιαγιάκος πρόεδρος Επιμελητηρίου Τρικάλων και το μέλος του Δ.Σ. του Επιμελητήριου Δράμας  Κώστας Παπαναγιώτου.

Τα θέματα που συζητήθηκαν με τον Υπουργό ήταν: Οι επενδύσεις σε Φωτοβολταϊκά πάρκα και κυρίως των μικρών επενδυτών, η ανάπτυξη του δικτύου της ΔΕΔΔΗΕ, η αντικατάσταση προβληματικού εξοπλισμού σε Υ/Σ, τεχνικά ζητήματα σχέσεων παραγωγών και ΔΕΔΔΗΕ  καθώς και θέματα συμβάσεων.

Ο Υπουργός κ. Σκρέκας αναφέρθηκε στον σχεδιασμό του Υπουργείου για την αναβάθμιση του δικτύου, το οποίο αποτελεί το σημαντικότερο πρόβλημα για τις νέες επενδύσεις. Τόνισε τη προτεραιότητα του Υπουργείου για τους μικρούς παραγωγούς και το net metering. Ειδικότερα αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες του υπουργείου για να δοθούν ουσιαστικές λύσεις στους εκατοντάδες μικροεπενδυτές παρέχοντας σε αυτούς όρους σύνδεσης, με τον όρο να υλοποιήσουν τις επενδύσεις τους όταν θα αποκατασταθούν τα προβλήματα των δικτύων και του εξοπλισμού για τα οποία υπάρχει ήδη σχεδιασμός για άμεση επίλυσή τους.

Διαπιστώθηκε στην τηλεδιάσκεψη το άριστο κλίμα συνεργασίας μεταξύ των Επιμελητηρίων και του Υπουργείου Ενέργειας, στην κατεύθυνση επίλυσης προβλημάτων και υποστήριξης κυρίως των μικρών παραγωγών ενέργειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more