Παρασκευή 28 Μαΐου 2021

Εξοντωτικές ποινές από τον ΟΠΕΚΕΠΕ στη συνδεδεμένη ενίσχυση των αιγοπροβατοτρόφων.

 



Κοινοβουλευτική αναφορά προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κατέθεσε η Κυριακή Μάλαμα σε σχέση με το πολύ σοβαρό θέμα που έχει προκύψει με τις ποινές του ΟΠΕΚΕΠΕ σε αιγοπροβατοτρόφους, λόγω της αλλαγής του τρόπου καταγραφής του ζωικού τους κεφαλαίου στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του εν λόγω φορέα. Η αναφορά κατατίθεται σε συνέχεια σχετικής επιστολής του Αγροτικού Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού της Γαλάτιστας. Όπως επισημαίνεται στην αναφορά, η αλλαγή του τρόπου υπολογισμού της συνδεδεμένης ενίσχυσης αποκλείει άδικα τεράστιο αριθμό κτηνοτρόφων. Σε περίπτωση, δε, που δεν θεραπευτεί το πρόβλημα και δεν επανέλθει το σύστημα που ίσχυε μέχρι πέρσι, τότε η καταστροφή στον κλάδο της αιγοπροβατοτροφίας θα είναι τεράστια. Στο πλαίσιο αυτό η Κυριακή Μάλαμα καλεί τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να προχωρήσει άμεσα στην αποκατάστασης του συστήματος δήλωσης του ζωικού κεφαλαίου στον ΟΠΕΚΕΠΕ, για την συνδεδεμένη ενίσχυση, ώστε να αποτραπεί η πλήρης καταστροφή της ελληνικής αιγοπροβατοτροφίας. 


Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της αναφοράς 


Για το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων 


 


Η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ Κυριακή Μάλαμα καταθέτει ως αναφορά την από 26.5.2021 επιστολή του Αγροτικού Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Γαλάτιστας Χαλκιδικής, με την οποία τονίζεται η τεράστια αδικία που υφίσταται ο κλάδος, μετά από την αλλαγή του τρόπου δήλωσης του ζωικού κεφαλαίου που λαμβάνει συνδεδεμένη ενίσχυση στο σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ. Όπως επισημαίνεται στην επιστολή, η αλλαγή του τρόπου υπολογισμού της συνδεδεμένης ενίσχυσης αποκλείει άδικα τεράστιο αριθμό κτηνοτρόφων. Σε περίπτωση, δε, που δεν θεραπευτεί το πρόβλημα και δεν επανέλθει το σύστημα που ίσχυε μέχρι πέρσι, τότε η καταστροφή στον κλάδο της αιγοπροβατοτροφίας θα είναι τεράστια. 


Παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε για τις ενέργειες σας σχετικά με τα αναφερόμενα το συνημμένο, στην κατεύθυνση της άμεσης αποκατάστασης του συστήματος δήλωσης του ζωικού κεφαλαίου στον ΟΠΕΚΕΠΕ, για την συνδεδεμένη ενίσχυση, ώστε να αποτραπεί η πλήρης καταστροφή της ελληνικής αιγοπροβατοτροφίας. 


Αθήνα, 27 Μαΐου 2021


Η αναφέρουσα βουλευτής 

Κυριακή Μάλαμα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more