Παρασκευή 7 Μαΐου 2021

Σάββας Χαλιαμπάλιας: Με τρεις αναδόχους η ιδιωτικοποίηση του ΟΑΣΘ

 

 


Όχι σε έναν κρατικοδίαιτο Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών για τη Θεσσαλονίκη λέει ο Σάββας Χαλιαμπάλιας. Ο ιδρυτής του Φορέα Σκέψης Ενεργών Πολιτών, σχολιάζοντας την προοπτική ιδιωτικοποίησης του ΟΑΣΘ, ζητά τη δημιουργία υγιούς ανταγωνισμού με στόχο τη βελτίωση των μετακινήσεων για τους πολίτες.

«Ακούσαμε με ενδιαφέρον τις πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου του ΟΑΣΘ για την επικείμενη ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού. Εμείς συμφωνούμε με αυτή την προοπτική αλλά πρέπει να προσέχουμε για να μην οδηγηθούμε πάλι από ένα κρατικό σε ένα κρατικοδίαιτο μονοπώλιο» επισημαίνει ο κ. Χαλιαμπάλιας.

«Προτείνουμε να ανατεθεί το συγκοινωνιακό έργο της πόλης σε τουλάχιστον τρεις επενδυτές. Η πρακτική αυτή θα δημιουργήσει έναν υγιή ανταγωνισμό μεταξύ των αναδόχων με αποτέλεσμα να βελτιωθούν οι μετακινήσεις των πολιτών. Ενδεικτικό είναι το παράδειγμα της πόλης του Λονδίνου που το τεράστιο συγκοινωνιακό έργο εκτελείται από 12 διαφορετικές εταιρίες, με τη γνωστή σε όλους μας αγγλική συνέπεια» αναφέρει ο πρώην υποψήφιος δήμαρχος και υποψήφιος βουλευτής Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more