Τετάρτη 12 Μαΐου 2021

Ο Συνοικισμός της Νέας Τραπεζούντας, η γειτονία στο τσαλί και η επιλεκτική ευαισθησία....




Γράφει ο Χρήστος Δημητριάδης


Φαίνεται πως παλαιότερο δημόσιο σχόλιο μας στην ιστοσελίδα μας, προκάλεσε διάφορα ερωτήματα αλλά και ειρωνικές αναφορές από πολίτες και πολιτικούς, για μια γνωστή περιοχή των Γιαννιτσών. 

Το δημοσίευμα μπορείτε να το διαβάστε πατώντας εδώ. 

Την εν λόγω περιοχή τυγχάνει να την γνωρίζω πολύ καλά, καθώς έχω φίλους, συγγενείς και φυσικά ανθρώπους που τους εκτιμώ και με εκτιμούν. Όλοι γνωρίζουμε πως ο συνοικισμός ονομάζεται Νέα Τραπεζούντα  όπως και η ομώνυμη πλατεία. Εμείς όμως μιλήσαμε για γειτονιά. Η γειτονία  είναι κάτι άλλο. Κάτι το διαφορετικό. Είναι μια λαϊκή αναφορά και έκφραση που την χρησιμοποιούμε όλοι. Είναι σαν να λέμε πως εκεί είναι η γειτονιά, του Χρήστου, του Αργύρη, της Νικολέτας. Δεν έχει κάποιο επίσημο χαρακτήρα. Άρα οι ειρωνικές αναφορές για ασχετοσύνη μάλλον ήταν ατυχής και εκτός τόπου και χρόνου. Ίσως κάποιους να πείραξε το περιεχόμενο του άρθρου. Άλλωστε εκείνη την περιοχή ακόμη και επίσημα έγγραφα την αναφέρουν ως Τσαλί ενώ υπάρχουν πάρα πολλές δημοσιεύσεις σε άλλες τοπικές ιστοσελίδες. Θα είχε ενδιαφέρον να μάθουμε αν υπήρξε ο ίδιος ζήλος και η ίδια αντίδραση από κάποιους. Για του λόγου το αληθές παρακάτω  παραθέτουμε μερικά δημοσιεύματα άλλων τοπικών ιστότοπων: 





Όσο για την υποβάθμιση της περιοχής, αυτή είναι ορατή δια γυμνού οφθαλμού. Είναι περιττό κάποιος να αναρωτιέται που βρίσκεται η υποβάθμιση. Άλλωστε πρόσφατη δημοσκόπηση της εταιρίας Intrerview παρουσίασε τα προβλήματα του Δήμου Πέλλας. Εμείς επειδή πάντα μιλάμε με πράξεις, θα επανέλθουμε με ρεπορτάζ για την περιοχή, για τα προβλήματα για να τα αναδείξουμε και να βρουν λύση. Πάντως αυτές οι αντιδράσεις δείχνουν πως έχει γίνει μια αρχή, ή αρχή του τέλους... 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more